3 Bouquetreeks gratis pdfs: romantiek in een boekje

Bouquetreeks gratis pdf

Bouquetreeks boeken.

De allereerste Bouquetreeks roman verscheen begin jaren vijftig. In 1975 kwamen de boekjes naar Nederland, en ze zijn zowel berucht als populair. In 2018 kwam het 4000ste deel uit in Nederland.

Wist je dat je Bouquetreeks gratis pdfs kunt downloaden?

Bouquetreeks: 5 ingrediënten

De Bouquetreeks voorziet in romantische verhalen die bestaan uit ongeveer 5 vaste ingrediënten:

 1. Een succesvolle man met sterke kaaklijn, die vaak nooit echte liefde heeft gekend
 2. Een vrouwelijke heldin
 3. Hartstocht en liefde
 4. Een misverstand
 5. Een happy end

Ik vermoed dat deze vast ingrediënten één van de redenen zijn dat Bouqueetreeks boekjes populair zijn. Je weet wat je gaat krijgen. En dat is soms best wel eens fijn in een wereld waarin je over veel dingen nu eenmaal niet zoveel controle hebt.

Op nu.nl stond in 2009 te lezen:

‘In 110 landen gaan in 25 talen jaarlijks meer dan 130 miljoen exemplaren over de toonbank, wat neerkomt op vier verkochte Bouquetromans per seconde.’

Bouquetreeks gratis pdfs

Je vindt Bouquetreeks gratis pdfs onder andere op de site van harlequin.nl. Zoals deze:

Bouquetreeks gratis pdfs

En je kunt op harlequin.nl ook gratis online Bouquetreeks romans lezen. Bijvoorbeeld via je smartphone of tablet.

Hieronder een paar links naar gratis bouquetreeks pdfs:

Bouquetreeks boekjes toen en nu: 4 verschillen

Ook al is de ‘formule’ van een bouquetreeks roman tijdloos, er zijn wel degelijk dingen veranderd in de boekjes.

 1. De liefdesscènes zijn explicieter geworden
 2. De vrouwen zijn onafhankelijker geworden en stellen meer eisen
 3. Het type man is veranderd. In 2009 was de ‘mediterrane man’ bijvoorbeeld erg populair en moest hij rijk zijn.
 4. De mannen toveren tegenwoordig altijd miraculeus ergens een condoom vandaan.
 5. Geen sigaretten meer!
 6. Seks met uitdrukkelijk wederzijdse instemming. Dat staat zelfs in de auteursrichtlijnen vermeld.

Bouquetreeks fan in beeld

In onderstaand filmpje vertelt de sympathieke Linda over haar liefde voor Bouquet reeks boekjes.

Boeketreeks boeken: waar vind je ze?

Je vindt Boeketreeks boeken onder andere in supermarkten bij de tijdschriften. Ze zijn ook te vinden bij bol.com en Boekenvoordeelwinkels. Je betaalt bij een Boekenvoordeelwinkel ongeveer 6 euro voor 2 boekjes. Maar op harlequin.nl kun je ze ook kopen voor 2,99 per stuk.

Tweedehands bouquetreeks

Tweedehands Bouquetreeks boekjes vind je onder andere op markplaats. En ze zijn natuurlijk ook in de bibliotheek te leen!

Gratis romantische ebooks: 3 tips

Zoek je gratis romantische ebooks? Op de site eBookHunter vind je er eindeloos veel! Ook op Gratis Boeken Downloaden vind je gratis romantische ebooks.

Bouquet reeks gratis ebooks

En je vindt ze natuurlijk ook bij Harlequin.

Leestips

Wat zijn jouw ervaringen met Bouquetreeks boeken?

Gebruikte bronnen onder andere Harlequin, Nu.nl, The New Yorker, Trouw en RTLNieuws.

Deze post verscheen eerder in februari 2020, en is vernieuwd en uitgebreid!

Similar Posts

23 Comments

 1. Hahaha! Ik heb er niks mee. Een nichtje van mij had dózen vol. Ze verslond die dingen als jong meisje. Heb me altijd een beetje zorgen gemaakt. Of ze wel wist dat de echte wereld anders in elkaar zit. En mannen meestal niet knap, rijk én romantisch zijn. Ze is nog steeds single.

 2. Ja iedereen kent deze boekjes wel. Echter had ik geen idee dat deze zo ontzettend populair waren. Ook had ik geen idee dat er zoveel van waren. Wel fijn om te lezen hoe deze boekjes ook geëvolueerd zijn (je vroeger en nu).

 3. Grappig en logisch dat ze door de jaren heen veranderd zijn. Ik lees ze niet. Dan nog liever een soap kijken.

 4. “Mannen met een sterke kaaklijn die vaak nooit liefde hebben gekend”. Hilarisch (en heerlijk), hahaha. Ik ken de reeksen van mama. Zij kocht ze altijd. Totdat ze ze van mijn vader ineens allemaal weg moest doen. Hij had ruimte nodig. Al zijn kasten met stripboeken bleven en zij moest alles wegdoen. Niet leuk. Ook heb ik weleens boekjes voor haar gekocht. Dat wil zeggen. Ik wilde ze in eerste instantie voor mijzelf kopen, maar schaamde mij ervoor. Dus heb ik ze – bij de lokale Bruna weet ik nog – in laten pakken als cadeau. Heb ze thuis eerst zelf gelezen en toen aan mama gegeven. Erg he.

  1. Ah wat sneu voor je moeder en best een lullige actie ook hoor. Ben zelf een man en tot voor kort had ik er ook totaal niets mee, ik grapte er soms om. Mijn kennismaking met de reeks schrijf ik van de week wel neer. Feit is dat ik nu zelf compleet en volkomen verliefd ben op de Bouquet-reeks.
   En de schaamte vat ik maar al te goed, als ik ze bij Appie koop leg ik ze altijd zoveel mogelijk vooraan de band, zodat degene achter mij ze niet ziet. En dat gaat goed. Totdat een kassameisje ze oppakt en aan me vraagt of die boekjes ook van mij zijn. Maar het meest gênante was toen een werkelijk prachtige dame voor mij zo treuzelde met inpakken dat mijn boekjes haar kant op dreven. Ze keek me verbaasd aan en gaf me werkelijk de meest schitterend spottende glimlach, waarna ze hoorbaar grinnikend wegliep. Zelden zo rood geweest.

 5. PuIp, flutboekjes is het oordeel altijd. Maar ik moet het toch opnemen voor de Bouquet-reeks. Ik ben een man en voor mij is elk verhaal toch echt weer anders, elk gelezen boekje herinner ik me nog als ik de achterkant teruglees en mijn favoriete verhaaltjes kan ik nog zo navertellen. En ook word elke keer weer een beetje verliefd op die geweldige vrouw die de hoofdpersoon is in het nieuwe boekje. Ze zijn zo knap geschreven, je drijft gewoon mee op werkelijk heerlijke en fantastisch romantische magie.

  Mijn verhaal hoe ik er ik mee in aanraking kwam is dat ik 3 jaar geleden een Bouquetje kocht om een vriendin te laten lachen. Zij was er dol op en ik had smalend haar daar wel mee geplaagd. Ze moest inderdaad lachen, maar nog meer toen ik een maand later zei dat ik haar “wel een beetje begreep” en beschaamd bekende dat ik nog een paar boekjes had gekocht.
  Nu 70-100 gelezen boekjes, iets met karma en een heel flinke stapel nog te lezen Bouquetjes later, begrijp ik haar volkomen! Damesromannetjes überhaupt, Baccara, de Bianca, Intiem, Candlelight, ze zijn geweldig!

   1. Ja zeker enthousiast, had die vriendin ook vlug door, ze zei dat ik net als haar dozen vol zou krijgen. Wat ik niet geloofde, wist ik veel. Maar ze heeft eigenlijk altijd gelijk, ze is dan ook een geweldige vrouw 😄!
    Ik ben een beetje als de schrijfster van mijn eerste Bouquetje en favoriet Maisey Yates, uitweidend en lyrisch als ik mij uit. Haar stijl zit mij gegoten als een heel fijne jas. Dat ik Maisey meteen trof is zeker een reden dat ik hooked ben.
    Ik blijf niet typen hoor, maar dit moest er nog even uit, vroeger had je fora om te reageren en als man zijnde zit je al helemaal klem. Dit was even mijn uitlaatklep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.