Fitbit Charge HR versus Fitbit Charge 2

Screen Shot 2018 03 29 at 16.42.35

Doordat mijn Fitbit Charge HR de geest gaf heb ik nu een Fitbit Charge 2.

De Fitbit Charge 2 is zeg maar de opvolger van de Fitbit Charge HR.

Maar wat is precies het verschil tussen de Fitbit Charge HR en de Fitbit Charge 2? En stel dat je nog een Fitbit Charge HR hebt, is het dan verstandig om over te stappen?

Hieronder mijn ervaringen met beide Fitbits en mijn antwoord op deze vraag.

Fitbit Charge HR vs Fitbit Charge 2: uiterlijke verschillen

Wat de Fitbit Charge 2 meteen onderscheidt van de Fitbit Charge HR is het uiterlijk. De ‘wijzerplaat’ is bijvoorbeeld veel groter. Vijf keer zo groot om te precies te zijn. Omdat de wijzerplaat van de Fitbit Charge 2 groter is, past er ook meer informatie op natuurlijk. De tijd, de dag, maand en het aantal stappen zijn in 1 oogopslag zichtbaar op de Fitbit Charge 2.

Het bandje van beide Fitbits is vergelijkbaar. Allebei de bandjes hebben een soort ribbeltje en sluiten met een gesp.

Een bekend probleem bij de Fitbit Charge HR is dat het bandje loslaat bij de wijzerplaat. Ik heb het idee dat dit bij de Fitbit Charge 2 minder snel zal gebeuren. Al was het maar omdat je het bandje kunt wisselen met andere bandjes in verschillende kleuren.

Fitbit Charge HR versus Fitbit Charge 2: diensten

Beide fitbits meten het volgende:

  • Stappen
  • Hartslag
  • Verbrande calorieën
  • Trappen
  • Slaap

Maar vervolgens biedt de Fitbit Charge 2 een aantal extra dingen:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Fitbit Charge 2 kun je verbinden met je smartphone en op die manier GPS gebruiken.
  • De Fitbit Charge 2 geeft informatie over je VO2 max.

Mijn conclusie over de Fitbit Charge HR versus de Fitbit Charge 2

De Fitbit Charge HR en de Fitbit Charge 2 lijken veel op elkaar. Maar de Fitbit Charge biedt net iets meer informatie en verdieping. Ik koos voor de Fitbit Charge 2 omdat het me handig leek om het nieuwste model Fitbit te hebben en mijn Fitbit Charge HR kapot was.

Maar als mijn Fitbit Charge HR niet kapot was gegaan, had ik die gewoon gehouden. Ik zou dan dus niet zijn overgestapt naar een Fitbit Charge 2. Want alle informatie die de Fitbit Charge HR biedt is prima vind ik.

Kortom: als je een activity tracker wilt voor basis dingen zoals je stappen, slaap en hartslag en dergelijke, dan ben je prima af met een Fitbit Charge HR. Ben je een serieuze sporter, en wil je meer verdieping kies dan voor de Fitbit Charge 2.

Lees ook: taunting met Fitbit.

Similar Posts

7 Comments

  1. Ik heb de Fitbit Alta en die is net wat smaller. Geen poespas, maar alles wat ik nodig heb. Stappen, slaap, activiteiten, horloge. Ik had een zwart bandje, maar die hield het niet meer dus heb een mooi zilveren bandje gekocht. Staat gelijk wat sjieker ????

  2. Ik heb de Fitbit Charge 2 en vind het echt de beste aankoop die ik gedaan heb. Vind vooral de hoeveelheid slaap handig om te weten en het is handig tijdens het fietsen of het lopen. Heb wel een ander bandje moeten kopen omdat mijn huid reageerde op het plastic bandje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.