Welke narcis zou jij zijn?

narcissen groepsproces

Op zaterdagochtend rijd ik altijd met mijn man mee, als hij boodschappen gaat doen. Dat biedt me de mogelijkheid om een ander rondje te lopen dan doordeweeks.

Vanochtend kwam ik tijdens het lopen een bijzonder groepje narcissen tegen. (Zie foto bovenin deze post)

Ik maakte een foto van ze, vanwege hun fascinerende 'lichaamstaal,' die echt een verhaal lijkt te vertellen.

Narcissen groepsproces

Zie je hoe het groepje narcissen zich afkeert van die ene narcis, die droevig lijkt achter te blijven? Ze laat haar hoofd hangen... De narcis vooraan wil zich volgens mij bij het 'gemene groepje' aansluiten.

Ik identificeer me met de narcis rechtsboven. Zij is niet onderdeel van het groepje. Dat ben ik meestal ook niet. Deze narcis gaat vast een praatje maken met de narcis die is buitengesloten!

Dat zou ik ook doen.

Ik neig meestal naar de mensen die aan de randen van een groep hangen.

Waarschijnlijk omdat ik zelf ook zelden in de groep zit ; )

In welke van deze narcissen herken jij jezelf het meest?

Similar Posts

10 Comments

  1. Grappenmaker, ik plaats meestal reacties, die wat afwijken van de meeste andere reacties, waarmee ik mij niet altijd gelukkig voel, maar altijd goed en eerlijk bedoeld.
    Aan de rand van de groep dus...

    Ben ik toch wat waard :P... hahaha

    Groetjes Lily

  2. Wat een leuke manier om naar deze groep narcisjes te kijken. Ik ben denk ik de middelste. Wel de organisator van de groep, maar niet de gangmaker (vandaar het hangende kopje)

  3. Ik denk dat ik eerder de narcisbloembol zou zijn die enkel lis geeft en geen bloem : niet opvallend, niet echt ergens bij horen en toch wel weer,banale opvulling van de groep, niet de moeite om aandacht aan te schenken....

  4. Wat grappig. Ik denk dat ik de narcis ben die de andere kant op kijkt. Omdat ik het helemaal niet gezellig vind in die groep denk ik : jullie doen maar ! En ga op zoek naar iets wat beter bij me past. Of was dat nou juist de zielige narcis ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.