Reacties

Nutriscore voor dummies + er is nu ook een nutri score app! — 42 reacties

 1. Oké, bekentenis: ik had nog nooit van die nutriscore gehoord. Ik denk ook niet dat ik er veel mee zou doen, omdat ik wel weet wat wel en niet gezond is. Ik wissel zelf voldoende af, waar mogelijk gezond, maar af en toe even heerlijk ongezond moet ook kunnen.

 2. Weer een toevoeging waar maar eens moet blijken dat het echt werkt. Fabrikanten en leveranciers weten sommige dingen zo te omschrijven dat het er gezond uit lijkt te zien, maar dat niet is.

  Love as always
  Di Mario

  • Zoals ik het begrijp is het idee van die nutriscore dat je als consument geen rad voor de ogen meer kan worden gedraaid. Dus dat de gezonde claims op verpakkingen onderuit worden gehaald door de nutriscore.

 3. Ik vind het heel op zich wel handig, juist omdat ik zelf altijd wel erg kijk naar wat er allemaal in zit. Toch zit er nu geloof ik ook al iets op qua gezonde keuze, maar die klopt geloof ik niet zo. Dus ik ben benieuwd of dit wel klopt. Vaak kijk ik zelf wel even wat er in zit. Ik zag dit van de week op het nieuws en toen bleek het in België al geïntroduceerd,maar men keek er helemaal niet naar.

 4. Hoi Nicole,

  ik ben opgegroeid met water en thee.
  Nou ja... nog wel meer natuurlijk, maar mijn moeder kocht nooit frisdrank.
  Het was er gewoon niet.
  Ja, Cola... mat kwam er niet in.
  Gelukkig was zij een bessensapmaker. Daar had ze een speciale "Entsafter" voor...

  Nu drink ik nog steeds nooit frisdrank.
  Of het miet blauwe Rivella zijn...

  Prettig weekend!
  Marlou

  • Dank voor de tip Audrey. Als ik tijd heb zal ik het eens kijken. Ik hoop dat de nutriscore wel goed blijkt te zijn, want ik vind het een handig systeem.

   En omdat het wordt aanbevolen door de WHO en de EU leek het me wel vertrouwenwekkend. Maar het is altijd goed om kritisch te blijven als consument natuurlijk.

 5. Ga ik vast geen gebruik van maken, geen enkele behoefte aan zoiets. Ik koop basisprodukten zonder toevoegingen en stel zelf maaltijden en tussendoortjes samen.
  En een heel enkele keer iets "ongezonds" als traktatie zo ben ik opgevoed.

  • Dat kan inderdaad ook John. Ik denk dat de nutriscore meer is voor mensen die etiketten lezen lastig vinden; dan geeft de nutriscore toch een snel beeld.

 6. ik ben door mijn anorex al een wandelend voedingsboek en weet bijna alles uit mijn hoofd dus dit soort apps zijn een no go voor hier. door mijn dietisten altijd aangeleerd om alle etiketten te lezen en te berekenen dus zonder app

 7. Dietisten zijn helemaal niet blij met deze Nutriscore. Het is een systeem van fabrikanten, niet van gezond voedsel.
  Overigens heeft AH al heel lang bij de prijskaartjes op de schappen van frisdranken een kleurcode staan met hoeveelheid suiker in het drinken.
  Mijn kind wilde steeds alleen cola, (en drinkt ook slecht uit haarzelf) ik zorgde voor veel smaken thee, en in het weekend kwam er 1 fles cola.

 8. Best handig als je in één oogopslag kunt zien of iets gezond is of niet. Maar ben benieuwd hoe ver het klopt. Activia yoghurt is volgens het voedingscentrum ongezond. Ik denk dat het in vergelijking met vla nog altijd gezonder is. We zullen zien.

 9. Jeetje, wat handig! Dit kende ik eerlijk gezegd nog niet. En ik ben een beetje van de flos, want ik koop eigenlijk altijd Karvan Cevitam. Ze krijgt maar een ieniemienie beetje met veel water, maar toch. Toevallig ben ik nu bezig met drankpakjes te bekijken (heel incidenteel krijgt ze dat van ons, als extra iets en niet standaard) en dat zou er dus dan ook al op moeten staan? Heel interessant.

 10. Zoals de nutriscore nu werkt, is het verre van handig. Ben benieuwd hoe het over een jaar is.

  Zelf hou ik ook van fanta, maar drink tegenwoordig sinas-zero van de Jumbo met 40% water. Dwz de smaak lijkt erg op fanta, maar ik vind het te zoet samken en er zit teveel prik in. Met water erbij is het prima te drinken en dat voor 1/3de van de prijs.

 11. Ik zag het laatst op het nieuws voorbij komen. Super dat dit gedaan word. Vaak lijkt iets zo gezond, maar blijkt het helemaal niet zo te zijn (gezonde repen bijvoorbeeld, of bepaalde ontbijtgranen).

 12. Ik had hier nog niet van gehoord, maar het mag van mij direct worden ingevoerd, want soms denk je dat een bepaald product gezond is en dan valt het wel tegen. Ik lees weleens de verpakkingen, maar ook dat vind ik niet altijd even duidelijk.

 13. Dit is super handig want heel veel mensen hebben geen idee wat gezond is en wat niet. Vaak is marketing zo misleidend en heb geen idee dat het om een ongezond product gaat.

  • Ja, daar is het volgens mij ook echt voor bedoeld Bouchra. Om mensen die anders misschien geen idee hebben, makkelijk te laten zien wat gezond is en wat niet.

 14. Ik heb hier nog niet over gehoord, maar ik vind het vaak gewoon common sense. Liever skip ik bewerkte voeding en mocht ik het wel eten dan neem ik de troep voor lief omdat ik het weinig eet haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>