Het houtkachel effect

Houtkachel

Kind en hond genieten samen van de warmte van de houtkachel : )

Similar Posts

28 Comments

  1. Helemaal mee eens. De grote massa kan niet stoken en maakt naast hun centraal verwarmde huis de kachel met een enorme overcapaciteit, aan voor de gezelligheid. Smoren, onvolledige verbranding, vochtig hout en smeulende, penetrant stinkende bruinkoolbriketten zorgen dan ook voor veel overlast.
   Ontzie echter een nog zeer gering aantal, veelal oudere mensen die volledig afhankelijk zijn van een kachel. Ze verwarmen er hun huis mee, koken erop en verwarmen er hun badwater mee. Deze kleine categorie weet echt wel wat stoken inhoudt. Een ontheffing, mits voorzien van een kachel of haard met CE keurmerk, lijkt me niet onredelijk.

  2. Nee weg met alle luxe die we hebben gsm pc tv etc dat zijn de echte vervuiler al onze Electra zorgen oor meer vervuiling dan die paar kachels die nog branden

 1. Geniet er nog maar even van, want straks wordt die waarschijnlijk verboden. Alleen de overheid mag dan nog hout stoken.

 2. Goed lekker warm zitten..gezellig
  1 stuk hout in de natuur wat weg rot geeft evenveel co2 als dat het word verstookt....dus niks aan hwt handje. En de fijnstof vang je af door een katilysator...welke je om de week leegt. Dus super dit !

 3. Wij hebben altijd loslopende huiskonijnen gehad. Die waren zindelijk en deden alles op de konijnenkattenbak. En ze hadden natuurlijk binnen een hok. Ze lagen stuk voor stuk het liefst languit pal voor de kachel.
  Geweldige foto!

 4. het is heel gezellig en warm,het doet me denken aan vroeger,toen we nog een kolenkachel hadden,maar wel heel erg slecht voor het milieu,dat is jammer.

 5. Lijkt gezellig en knus.. Hoe is het met de buren eromheen? Er wordt vaak gestookt ondanks vochtig weer en weinig wind... en nu gaan er ws ook nog meer mensen stoken omdat men zegt dat we van het gas af moeten ! Nu sluiten we in de namiddag alle ramen/en ventilatieroosters vaak al, want dan komr het van de ene kant...dán van de andere kant. Wat als straks nog veel meer mensen de hele dag gaan stoken??
  Kan men dan nog ventileren om "frisse" lucht binnen te krijgen ??
  Ik vrees het ergste.
  Mensen DENK NA !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.