Reacties

Hoe de AVG het leven ingewikkelder maakt — 24 reacties

 1. Ik vind het veel te ver gaan. De behandeling van mijn zoontje bij de fysio is ook niet optimaal omdat de fysio bijvoorbeeld geen contact kan opnemen met de juf omdat dat pas mag als ze formulieren hebben die ik kan ondertekenen.

 2. Oh, die huisarts snap het zelf niet goed. Volgens de richtlijnen mag nog steeds de patent inzage vragen, en dat mag ook op papier. Het mag niet via Hotmail of Gmail verstuurd. Wel op papier, of versleuteld. De arts moet zich er wel van vergewissen dat "aan zijn kant" alle regels gevolgd zijn. Als je vader de papieren ergens laat liggen treft de arts geen schuld.
  Kortom, een luie arts, die het zelf niet begrijpt.

 3. Ik heb ook al last van deze onzin. Ik vraag me echt af of het nut en zin heeft. Voor mij was het voor de AVG allemaal prima. Zo niet kon je dat ook aangeven dacht ik zo. En dat van die namen in de krant wie geslaagd waren, vond ik ook een leuke traditie. Ik heb de krant bewaard waar ik in sta ;)
  En die extra vinkjes haat ik ook al zo. Ik vergeet ze elke keer.

 4. Mijn dochter moest toestemming hebben voor haar hotmail account omdat ze minderjarig is. Voordat dat geregeld was...pffff. Ze wilden zelfs geld afschrijven van een creditcard om maar zeker te zijn dat ik meerderjarig was. Als je dat niet deed of kon moest je een foto van je id mailen.
  Wat een gedoe!

 5. Ik merk er, behalve online, nog niet zo veel van. Maar dat komt ook omdat ik sinds de invoering amper buiten ben geweest, haha. Dat komt vast snel weer!

 6. Onzinwet. Gerommel in de marge terwijl facebook en google patenten vastleggen voor toepassingen die zo ongeveer je gedachten kunnen lezen. Maar, installeer de add on 'i don't care about cookies' dan ben je van alle meldingen af. Een mailadres bij protonmail scheelt ook veel gezeur.

 7. Die wet zou oa in het leven geroepen zijn om misbruik door bedrijven als FB en Google tegen te gaan. Maar ook webshops of bedrijven die een datalek hebben waardoor passwords en gebruikersnamen op straat liggen. Die blijken weer gedeeld te worden in bepaalde groepen waar de mensen geen goede bedoelingen hebben. De meeste mensen gebruiken dezelfde inloggegevens voor al hun verschillende accounts, dus tel uit je winst als hacker.

  Het is idd een gedoe en ik zit ook niet op het gedoe te wachten, maar het zou je ook moeten beschermen. En dat vind ik ook erg prettig.

 8. Ergens snap ik het allemaal wel, maar het slaat misschien ook wel een beetje door. Als je je gegevens achterlaat op Internet, dan weet je toch dat het ergens wordt opgeslagen. Het lijkt wel of we op ons eigen gezonde verstand niet meer kunnen vertrouwen. Internet is niet de vijand, dan zijn we zelf

 9. Zal wel aan mij liggen. Iedere keer als ik AVG zie staan, denk ik Aardappelen, Vlees, Groente.
  Ik kreeg een mail van de bieb, een zoon moest medische gegevens zelf ophalen want mocht niet via de mail. Daar was ik blij om en gelukkig kon dit bij de poli in ons stadje. Verder zie ik al surfend veel websites die om toestemming vragen qua privacy. Ik vink veel kruisjes aan en websites die geen keuze bieden, behalve 'alles of niks' bekijk ik meestal niet meer. Of soms kun je er langs kijken.
  Ik zit meestal op een Ipad en die gooit cookies er regelmatig weer uit, dus ik blijf due meldingen zien. Als blogger lijkt het me heel irritant.

 10. Het is het toppunt van bureaucratie. Ik snap wel de noodzaak van de wet,maar het geeft veel irritaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van al die bedrijven die elkaar massaal mailtjes sturen omdat ze verplicht worden mensen de gelegenheid te geven zich uit een database te laten verwijderen. Maar er zijn er ook genoeg die er wel bij varen. Wat dacht je van al die nieuw aangestelde privacy officers, advocaten. Er wordt goud geld verdiend met de nieuwe wet over de rug van anderen.

  • Daar zeg je me wat inderdaad Roelina! Juristen en dergelijke zullen inderdaad wel gouden tijden beleven.

   Op de site van Charlotte's Law kun je naast veel gratis informatie over de AVG vinden, ook een offerte aanvragen voor een privacyverklaring.

 11. Ja echt, dat wegklikken van al die meldingen, waarna vaak de pagina opnieuw laadt. En van al die mails nog maar te zwijgen. Het is goed dat privacy wordt beschermd, maar dit gaat in veel gevallen nu echt te ver. Al helemaal als het ons zelfs in het dagelijks leven gaat hinderen. Niet enkel door de regels zelf, maar door de vele interpretaties, misvattingen en daardoor te rigide procedures.

 12. Nog irritanter is het dat Google via mail enquetes verstuurd als je in een winkel bent geweest. Ook als je er contant betaald hebt, danwel niets gekocht hebt. Zal met het localiseren van mijn telefoon te maken hebben, maar een internetbundel heb ik niet.

 13. Ja, maar hoe kom je hier vanaf? Schijnt ook iets met instellingen van je telefoon te maken te hebben maar dan nog weet Google precies waar je bent. Ook al zeuren ze constant dat je de locatie van je telefoon/tablet moet laten bepalen.
  Alle whattsapp de deur uit? En terug naar een ouderwetse Nokia? Maar dan verlies je contact met je kinderen en hun plaatjeswereld.

  • Goede vraag inderdaad. Ik zou al die handige apps ook niet willen missen. Maar dat Google je dingen stuurt n.a.v. een bezoek aan een winkel lijkt me hier buiten vallen. Helaas heb ik ook geen idee hoe je dat kunt voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder