Liever koken of eten bestellen? + Linkparty reminder

koken of bestellen

‘Liever koken of eten bestellen?’ dat was de vraag van het Pickwick tea topic op deze regenachtige woensdagmorgen.

Tsja, ik loop meteen tegen een praktisch probleem aan als het gaat om eten bestellen. Hier op het Achterhoekse platteland wordt namelijk niet bezorgd. Of je moet zoveel extra betalen, dat het niet leuk meer is.

Dus eten bestellen?

Dat is eigenlijk geen optie.

Pizza Calzone!

Pizza bestellen was dan ook één van de eerste dingen die ik deed toen ik op kamers ging in Utrecht vanwege mijn studie psychologie. Ik weet nog precies welke pizza ik bestelde: een Calzone!

Sindsdien ben ik echter terugverhuisd naar de onherbergzame Achterhoek ; )

Ik denk dat ik liever kook

Maar als ik eten zou kunnen bestellen, zou ik dat dan doen? Ik denk misschien soms, zo’n één à twee keer per jaar. Maar verder vind ik het gezonder en budgetvriendelijker om zelf te koken.

En dan nu door naar de Huisvlijt linkparty reminder!

Huisvlijt Linkparty Reminder

Deel hieronder jouw blogpost en ontdek leuke nieuwe blogs!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wat doe jij liever? Koken of eten bestellen?

Similar Posts

14 Comments

 1. Als regel pieker ik er niet over om eten te bestellen. Als je dat doet ben je aan de filistijnen overgeleverd en krijg je zelden wat je lekker vindt. Bovendien is het me veel te zout en van voldoende groente hebben ze vaak ook geen weet. Dit allemaal nog afgezien van de prijs die je ervoor betalen moet.
  De laatste keer dat ik eten besteld heb was afgelopen jaar tijdens een feestdag bij een toch goed bekend staand restaurant. Ze waren dicht vanwege Covid-19, maar maakten wel voor afhalen. Ik had er al eens eerder gegeten en was er positief over. Echter, wat we kregen voor 3 personen tartte elke beschrijving; 300 gr drabbige vloeistof die de kreeftensoep moest voorstellen, aan groente welgeteld 4 worteltjes, en 10 sperzieboontjes in een bundeltje omwikkeld met ontbijtspek. En er zaten zowaar ook nog een paar aardappeltjes bij en aan vlees en vis in totaal nog geen 250 gram. De doos waarin het verpakt was, zag er wel mooi en luxe uit, maar die was echt niet eetbaar. En dat geheel kostte rond €70. Het eten smaakte door deze afknapper ook maar matig, want de zout- en pepermolen was wel royaal gehanteerd.
  Heb na afloop nog maar wat wentelteefjes gebakken, want we hadden allemaal behoefte aan maagvulling.
  Als we eten bestellen tegenwoordig is dat bij een afhaalchinees waar we goede ervaringen mee hebben. Maar dat is iets dat hooguit eens per kwartaal gebeurt.

 2. Ik kook zelf, en regelmatig teveel zodat het in de vriezer kan voor dagen dat ik geen zin of tijd heb om te koken.

 3. Een enkele keer als er pizza-liefhebbers blijven eten bestel ik ze. Anders maak ik voor ons tweetjes ook een pizza liever zelf

 4. Ik bak hoofdzakelijk zelf roer. Doe dat op een simpele manier en heb daar handig spul voor in de vries- en koel-kast. Binnen 10 minuten klaar. Af en toe haal ik kant- en klare maaltijden, maar die gaan bij mij niet in de magnetron. De jus die er bij zit gebruik ik niet. Daar zit teveel troep in. Gewoon een scheutje olie in de koekepan en op die manier opwarmen. Gooi er dan nog vaak een beetje kruiden bij. Verder haal ik regelmatig af bij de Indonees, Vietnamees of Chinees. Was 1 x per anderhalve week, maar is nu meer 1x per maand. Het is allemaal om de hoek, dus haal ik het sneller zelf. Ook die maaltijden krijgen van mij extra roerbakgroente en met sommige doe ik op die manier 3 dagen. Heb nog nooit eten laten bezorgen. Let ook goed op zout en dan vallen pizza’s erg snel af, maar ook Chinese of pastamaaltijden van de supermarkt.

 5. Ik kook liever zelf, als je alles in huis hebt gaat dat sneller dan bestellen en afhalen.
  Eten laten bezorgen, daar ben ik principieel op tegen omdat ik dat een gevaarlijk jongeren-baantje vind.
  Dit omdat men op korte tijd (warmteverlies) bezorgd moet hebben in het vaak drukke verkeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.