Reacties

Liever koken of eten bestellen? + Linkparty reminder — 14 reacties

 1. Als regel pieker ik er niet over om eten te bestellen. Als je dat doet ben je aan de filistijnen overgeleverd en krijg je zelden wat je lekker vindt. Bovendien is het me veel te zout en van voldoende groente hebben ze vaak ook geen weet. Dit allemaal nog afgezien van de prijs die je ervoor betalen moet.
  De laatste keer dat ik eten besteld heb was afgelopen jaar tijdens een feestdag bij een toch goed bekend staand restaurant. Ze waren dicht vanwege Covid-19, maar maakten wel voor afhalen. Ik had er al eens eerder gegeten en was er positief over. Echter, wat we kregen voor 3 personen tartte elke beschrijving; 300 gr drabbige vloeistof die de kreeftensoep moest voorstellen, aan groente welgeteld 4 worteltjes, en 10 sperzieboontjes in een bundeltje omwikkeld met ontbijtspek. En er zaten zowaar ook nog een paar aardappeltjes bij en aan vlees en vis in totaal nog geen 250 gram. De doos waarin het verpakt was, zag er wel mooi en luxe uit, maar die was echt niet eetbaar. En dat geheel kostte rond €70. Het eten smaakte door deze afknapper ook maar matig, want de zout- en pepermolen was wel royaal gehanteerd.
  Heb na afloop nog maar wat wentelteefjes gebakken, want we hadden allemaal behoefte aan maagvulling.
  Als we eten bestellen tegenwoordig is dat bij een afhaalchinees waar we goede ervaringen mee hebben. Maar dat is iets dat hooguit eens per kwartaal gebeurt.

 2. Ik bak hoofdzakelijk zelf roer. Doe dat op een simpele manier en heb daar handig spul voor in de vries- en koel-kast. Binnen 10 minuten klaar. Af en toe haal ik kant- en klare maaltijden, maar die gaan bij mij niet in de magnetron. De jus die er bij zit gebruik ik niet. Daar zit teveel troep in. Gewoon een scheutje olie in de koekepan en op die manier opwarmen. Gooi er dan nog vaak een beetje kruiden bij. Verder haal ik regelmatig af bij de Indonees, Vietnamees of Chinees. Was 1 x per anderhalve week, maar is nu meer 1x per maand. Het is allemaal om de hoek, dus haal ik het sneller zelf. Ook die maaltijden krijgen van mij extra roerbakgroente en met sommige doe ik op die manier 3 dagen. Heb nog nooit eten laten bezorgen. Let ook goed op zout en dan vallen pizza's erg snel af, maar ook Chinese of pastamaaltijden van de supermarkt.

 3. Ik kook liever zelf, als je alles in huis hebt gaat dat sneller dan bestellen en afhalen.
  Eten laten bezorgen, daar ben ik principieel op tegen omdat ik dat een gevaarlijk jongeren-baantje vind.
  Dit omdat men op korte tijd (warmteverlies) bezorgd moet hebben in het vaak drukke verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder