Reacties

Vanaf welke maand verwarming uit? — 17 reacties

 1. Als het warm genoeg is in huis, haha. Ik heb de temperatuur als ik weg ben en in de nacht op 17 graden staan (als ik hem lager zet duurt het namelijk een eeuwigheid om op te warmen en dat schijnt ook niet goed te zijn), maar volgens mij slaat de verwarming al wekenlang niet aan omdat de temperatuur in huis daar niet onder komt. Als ik thuis ben staat hij op 19 graden en staat hij dus regelmatig nog wel aan. Hoewel, als het een dagje zonnig is loopt de temperatuur in huis ook al snel op, dus is het ook niet nodig.

 2. Hier geen vaste datum. Het ligt aan het weer en vooral aan de hoeveelheid zonlicht.
  Vorig jaar was dit eind april. De zon verwarmde door de ramen de woonkamer.
  Al was het verder een fris voorjaar.

 3. Wij hebben een gaskachel. Dus de keuze om op de waakvlam te zetten,als het net een beetje fris is. Dat kan b.v. ook in augustus een paar dagen gebeuren

 4. Hangt van de buitentemperatuur af en hoe ik me voel. In de laatste jaren was het gasverbruik voor verwarmen 11m3 in Mei, 0 in Juni/juli/augustus en 5m3 in september. Zo'n 5 maanden gaat de stekker er uit en die gaat er alleen 10 munuten in als ik warmwater nodig heb om te douchen of voor de afwas. Dat bespaart circa 60kWh. Voor afwas/douchen verbruik ik 1,6m3 gas per maand en voor koken 0,6.

 5. Als het 18,5 graad is in de woonkamer is de kachel uit. Tussen 22 en 7 is de kachel uit als het 15 graden is.

  De datum? Vorig jaar was het in mei steeds 10 graden.. het jaar ervoor was het in februari al vaak warmer in de woonkamer. Ik stook niet op datum maar op temperatuur.

 6. Ik laat de verwarming nu zorgen voor negentien graden in huis. Als dat zonder verwarming lukt (en ik zie dat het nu na een nacht 18,5 is, dus wie weet is dat al snel...), blijft hij uit.

 7. Hier slaat de verwarming ook automatisch af als het warm genoeg is in huis. Overdag ook op 19 graden en ´s nachts op 15. Onder de 19 graden laat ik het niet komen, want die kou gaat in je lichaam zitten en dat is niet echt gezond. Laat de zon dus maar komen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder