AH koopzegels digitaal: sparen met 6% rente

AH koopzegels digitaal

Bij de Rabobank krijg ik een sneue 0,01 procent rente. Maar Met AH koopzegels digitaal krijg ik maar liefst 6% rente.

Zijn digitale AH koopzegels een goede investering dan?

De Consumentenbond schreef er een artikel over.

AH koopzegels digitaal

Sinds 1 juni 2020 zijn de AH koopzegels digitaal. Albert Heijn is gestopt met het papieren zegelboekje.

Per 1 euro aan boodschappen krijg je 1 digitale AH koopzegel ter waarde van 0,10 cent.

Dus als je voor 10 euro boodschappen doet, dan ‘verdien’ je 1 euro.

Om digitaal te sparen bij Albert Heijn heb je nodig:

Sparen met 6% rente

Albert Heijn belooft met hun digitale koopzegels een rente van maar liefst 6%. Dit blijkt in de praktijk inderdaad zo te zijn constateert de Consumentenbond. Maar, je krijgt die rente pas als je 490 AH koopzegels digitaal bij elkaar hebt gespaard.

Op de site van Albert Heijn staat:

‘Bij een vol (digitaal) spaarboekje met 490 zegels (€ 49) ontvang je € 52. Dat is dus € 3 winst, oftewel 6% rente.’

Sommetje

Gemiddeld genomen geef ik op maandagmorgen ongeveer 50 euro uit. Dat zijn dus 50 digitale AH koopzegels. Als ik dit elke week doe, dan zou ik na 10 weken die 490 digitale AH koopzegels bij elkaar hebben gespaard. Elke 10 weken maak ik dus 3 euro winst. Per jaar is dat ongeveer 15 euro.

De conclusie van de Consumentenbond over AH koopzegels digitaal

Volgens de Consumentenbond is de hoge rente leuk, maar omdat Albert Heijn een relatief dure supermarkt is, ben je waarschijnlijk toch goedkoper uit door je boodschappen bij de Aldi of Lidl te doen. Die 15 euro die ik op jaarbasis verdien door boodschappen te doen bij Albert Heijn kan ik volgens mij met één keer boodschappen doen bij de Lidl al overtreffen.

Maar als je toch altijd al boodschappen doet bij AH, is het mooi meegenomen.

Spaar jij de AH koopzegels digitaal? 

Lees ook Beleggen voor dummies.

Similar Posts

26 Comments

 1. Ja, vroeger met de plakzegels. Toen een tijdje niet en nu weer met de app. Maar zo’n vol digiboekje moet je wel meteen inwisselen voor die rente. En dat vergeet ik wel eens. Luxe probleem 🤗

 2. Ja, die spaar ik digitaal. Ik vind het heel makkelijk. Geen geplak meer. Wij doen vrijwel alle boodschappen bij AH. Lidl is lang nniet met alles goedkoper en bovendien hebben we die nu tijdelijk niet. En Jumbo vind ik erg duur. AH heeft ook vaak mooie aanbiedingen, zoals nu de koffie 1+1. Wij komen daar het goedkoopst uit met de boodschappen. Eerder deed ik een combinatie AH met Lidl. Maar nu met corona heb ik helemaal geen zin in meerdere winkels.

  1. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je normaal koopt, van welk merk. Bij Jumbo zijn de A-merken iets lager geprijsd dan bij AH. De A-merken die wij gebruiken, kopen we bij AH in de aanbieding, meestal voor een 1+1 gratis aanbieding. Jumbo heeft meestal aanbiedingen met een paar cent korting, daar kom ik niet voor. Verder zijn wij niet vies van huismerken. Ik rijd, zeker nu, niet van winkel naar winkel, dan ben ik de eventuele besparing kwijt aan benzine. Heb alledrie de winkels een tijdje geprobeerd, en voor ons is AH dan het goedkoopst. Bovendien vind ik de service bij AH erg goed, en vind ik die van Jumbo hier slecht, erg onvriendelijk, helemaal naar het personeel, helaas :-(

 3. Tja, digitaal sparen impliceert een bonuskaart-op-naam en dat wil ik niet, de mijne (in elke tas zit een andere) zijn anoniem en dat houd ik zo.

 4. Ha Nicole,

  heb wel gespaard: met de gewone zegels.
  Maar nu dat eruit is spaar ik niet meer.
  Ik doe lekker de meeste boodschppen bij de Aldi.
  bevalt me prima!

  groetjes!

 5. Wij laten iedere week de boodschappen thuis bezorgen. Voor een gezin van zes scheelt dat zoveel gesleep. Dan let ik wel erg op de bonus en de huismerkproducten.
  Verder loop ik nog een keer naar de buurtCoop voor brood en de aanbiedingen daar.
  Ik spaar digitaal koopzegels bij de AH. Alleen inwisselen is lastig, want dan moet ik naar een AH toe. Ik heb dus nog een hoop geld tegoed aan volle boekjes.

 6. Ik kom bijna nooit bij de Albert Heijn. Alle vestigingen liggen uit de richting vanuit mijn huis. Bij de Plus spaar ik wel koopzegels en daar is de rente maar liefst 50%. Gaat daar wel minder hard met sparen.

 7. Leuk bedacht van AH 6% rente maar het klopt niet. Je krijgt € 3 als je voor minstens € 490 boodschappen hebt gedaan en voor € 49 hebt geïnvesteerd in zegeltjes. Die € 49 krijg je terug als onderdeel van de € 52 die je krijgt bij inlevering. Het rendement is dus maximaal € 3 / € 490 = 0,61%, dus maar een tiende van wat AH ons voorspiegelt.

 8. Toen ik nog moest plakken, spaarde ik geen koopzegels, maar nu het digitaal kan, doe ik mee. Het levert inderdaad meer op dan geld op je spaarrekening zetten;).

 9. ik kom eigenlijk nooit bij de AH. Helemaal straks niet meer als de Dirk en de Lidl naast elkaar twee nieuwe winkels gaan neerzetten, die samen 3000 vierkante meter gaan zijn.

  Love As always
  Di mario

 10. Ik spaar de zegels.
  Maar de plakzegels worden nog uitgegeven tot het einde van het haar, dus even boekje vol maken en dan over op digitaal.
  Ik doe mijn boodschappen niet standaard bij AH, aanbiedingen en als ik eens iets vergeten ben.
  Gemiddeld 1 boekje per jaar vol.

 11. De zegels van AH zijn koopzegels. Een zegel kost €0,10. Als je voor €49 zegels hebt gekocht, krijg je €52 uitbetaald. Je hebt dan dus voor €490 euro boodschappen gedaan en krijgt €3.
  Ik spaar zegels bij de Poiesz. Deze zijn gratis. Bij iedere €2,50 aan boodschappen ontvang je 1 zegel. Bij 100 zegels is de kaart vol en krijg je €2,50. Je hebt dan voor €250 boodschappen gedaan.

 12. Ik overweeg het wel, maar dan zal ik wel een nieuwe bonuskaart moeten halen en koppelen aan mijn app, anders sparen mijn ex en mijn dochter voor mij (we hebben alles gekoppeld). En dan heb ik ook (tot ik eerst heel veel gekocht heb) geen persoonlijke aanbiedingen meer, en die zijn soms ook wel voordelig, misschien bespaar ik daarmee meer dan die 3 euro? Ik ga het uitzoeken.

 13. Ja, die spaar ik! Dat is tenminste nog eens rente vangen. En heel gemakkelijk met de app. Mijn man en ik hebben onze eigen bonuskaart (-:

 14. Ik vraag mij af hoe het komt dat men nog altijd denkt dat de Aldi en de Lidl de goedkoopste supermarkten zijn, dat is allang niet meer! Dirk is de goedkoopste, en dan volgt AH juist, maar ja, als je merken koopt, dan ligt het anders. Of veel frisdrank drinkt… maar goed…

  Nee, ik ben dus fan van AH omdat ik daar ALTIJD goedkoper uit ben dan bij de Aldi of de Lidl, maar ik spaar geen digitale zegels, gewoon ook al niet, dat was iets van de jaren ’80, mijn ouders deden dat, spaarden op tot het volgende jaar, en zo hadden we extra zakcentje voor de vakanties. Behoorlijke zakcentjes, want die 3 euro, is altijd al de rente geweest, niets nieuws aan… maar oke… voorheen dus 3 gulden.

  X

 15. Ik kom de laatste tijd regelmatig bij de Albert Heijn (daar is het rustiger dan bij de Jumbo) maar ik spaar geen zegels. Voorheen zou ik zeggen ‘Wat een gedoe’ maar aangezien je niet meer hoeft te plakken is het misschien wel een goed idee.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.