Reacties

Mondkapjesschaamte en Linkparty reminder — 26 reacties

 1. Ja, in een paar weken tijd is dit hele verhaal van mondkapjes dragen geheel veranderd. Vanmorgen stond er in de krant dat ondanks het onderzoek van bijvoorbeeld Kassa, je wel degelijk anderen beschermt tegen besmetting mocht je drager zijn en je beschermt jezelf ook zelfs als je het virus zou inademen tijdens het dragen.. Juist door het dragen is de hoeveelheid virusdeeltjes minder waardoor je besmetting minder ernstig schijnt te worden.

 2. Nee, ik heb er geen schaamte voor, ik draag ze waar nodig is.
  Gelukkig valt het nu meer op als men geen mondkapje draagt.
  Zelf het ik al lichamelijke problemen genoeg, dus zit niet te wachten op het corona virus. Hans

 3. Nee, mondkapjesschaamte heb ik niet. Hoewel ik de zin ervan soms in twijfel trek, draag ik in toch een mondkapje waar het vereist is. Al is het alleen maar om mijn omgeving niet ongerust te maken.
  Ik ben geen Achterhoeker, maar kan me goed voorstellen dat een inwoner ervan een mondkapje draagt met een afbeelding van de Achterhoekse vlag. Ikzelf heb een paar mondkapjes met de tekst "Tegen mij kuj Drèents praoten" en draag ze ook als het zo uitkomt. Dat leidt soms tot hele leuke gesprekken of ontmoetingen.
  Wat ik wel zat te bedenken is dat er een groep zal zijn die het dragen van een mondkapje maar niks vindt en zich er ook niet mee zal vertonen in de openbare ruimte. Ik doel op de mensen die bijvoorbeeld hun lippen opgespoten hebben tot een formaat waarover op het zwartepietenforum schande van wordt gesproken.

 4. mij zal je helemaal niet zien met een mondkapje!! A het is zinloos en B ik word histerisch met iets op mijn gezicht en krijg de ene na de andere paniek aanval dus ik pas ;)

  • Uit een onderzoek uit 2018 van Dr. Fauci (!) blijkt dat het dragen van een mondkapje bacteriële longontsteking veroorzaakt.

  • In 2005 is al wetenschappelijk onderzoek gedaan door Ulrike Butz of het dragen van een mondneusmasker schadelijk is voor de gezondheid. Het antwoord was ja. Het onderzoek is gedaan bij jonge, gezonde mannen. Het onderzoeksverslag is in het Duits en is wel op internet terug te vinden. Dus nee, geen masker voor ons.

 5. Oh ja, toen ik ermee begon, keek iedereen mij ook raar aan, nu heeft Liefste er ook eentje toch wel in de auto, omdat hij nu raar aangekeken wordt, maar.. we zijn toevallig ook even in Almere geweest van de week, en daar was het andersom, bijna geen mondkapje te zien bij de supermarkt of de Bruna... waar in Friesland, al het personeel met mondkapje staat in de winkels, welke dan ook. Ik zei dit tegen mijn dochter, en ze zat mij of ons raar aan te kijken. het hangt dus ook nog van de plek en plaats af waar je bent, ik wilde niets liever dan terug naar Friesland dus...

  X

  • Wat wonderlijk dat het regionaal zo verschilt Morgaine. Hier in de Achterhoek zag ik nu ook iedereen met mondkapje in de supermarkt, maar mijn dochter in de Bilt zei dat ze er daar juist weer minder zag!

 6. Ha Nicole,

  nee hoor... al vanaf het begin ben ik mondkapjes gaan maken (en laten maken door virendinnen, bijvoorbeeld eentje van denim, heel hip!) en ik draag ze heel veel.
  Behalve als ik aan het wandelen ben. Of fietsen.
  Maar verder: in alle winkels en OV... hup! Mondkapje op.
  Gewoon doen! Ik wil gewoon niet ziek worden en nieman ziek maken...

  groetjes!

 7. Heel herkenbaar die verschillende soorten schaamtes! Mensen zijn kuddedieren hè..
  Ik draag er eentje als ik even in de winkel moet zijn, maar daarna weer snel af. Ik weet niet of het helpt, maar wil in elk geval solidair zijn en me hierin aanpassen.

 8. Ik had inderdaad ook mondkapjesschaamte, ik was de eerste van mijn collega's en werd meteen onderworpen aan het hoe en waarom... Gelukkig waren de meesten heel begripvol toen ik vertelde dat ik bang was/ben om ziek te worden vanwege mijn astma.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>