Reacties

Wat zijn de beste financiële producten om in te beleggen als beginner? — 54 reacties

  1. Ik beleg in groene, duurzame beleggingsfondsen van Triodos en ASN.
    En ik bezit een aantal aandelen van Triodos.

    Elke maand leg ik via een automatische afschrijving een vast bedrag in.

    Duurzame groet,

  2. Spreiden en op meerdere paarden wedden.
    Bv niet je volledige portefeuille in één keer ergens beleggen, maar het bedrag verdelen over verschillende maanden. En liefst ook over verschillende beleggingsproducten.
    En ver wegblijven van spaarverzekeringen! Brengen misschien iets meer op; maar het is een crime om er weer uit te geraken.

  3. Als eerste heb ik in m'n huis belegd. Een woning is immers nodig en de prijzen van die dingen stijgen veel sneller dan de inflatie, sparen en de meeste beleggingsfondsen. Ik heb ook wat spaargeld dat op dit moment vrijwel niets oplevert. Daarnaast heb ik wat belegd tegen de adviezen van de bank in. Bij hun adviezen kwam ik op nog geen 1% per jaar en belegde ik in dingen waar ik niet achter stond. Nu beleg ik in zaken waar ik meer vertrouwen in heb, qua milieu, sociale zaken en werkgelegenheid in de eigen omgeving. Levert me al een jaar of 5 zo'n 8% per jaar op. De bank typeerde dat als hoog risico, daar denk ik totaal anders over.

  4. Ik vind het niet eerlijk dat de winsten gaan naar degenen die geld genoeg hebben om te beleggen. Ik heb een kleine buffer, spaar ieder maand een klein bedrag en krijg daar dan geen rente op.

    • Ook ik kreeg van een enkele spaarcent geen rente. In hele kleine porties direct opneembare fondsen krijg ik nu een waardestijging en een dividend uitkering.

      Stille groet,

  5. Om nu in te stappen met aandelen lijkt me niet verstandig. We staan aan de vooravond van massa ontslagen en heel veel faillissementen. Na het afsluiten van het boekjaar gaan we dat net voor de komende feestdagen duidelijk merken. Dit heeft weer een domino effect op toeleverende bedrijven die ook massaal failliet zullen gaan.
    De fors gestegen koersen van de edele metalen geven ook aan dat het vertrouwen in de Euro weg is. Om hier nu in te stappen betaal je de hoofdprijs.
    Als je gaat beleggen doe dat dan alleen met geld wat je langdurig kunt missen.

  6. met onze twee bedrijven beleggen wij en daar hebben wij profijt van. het is niet voor iedereen weg gelegd dat hebben wij wel gemerkt bij vrienden en kennissen die er wat te makkelijk over nadachten en zichzelf tegen kwamen

  7. Heel herkenbaar. Ik durf het jammer genoeg niet, beleggen. Mijn ouders zijn zo ooit veel geld kwijtgeraakt, terwijl hen beloofd was dat het risicoloos was. Zeer goed mee oppassen dus! Top dat je je er op voorhand in verdiept hebt.

  8. Yup. Ooit wel gedaan. Ik weet niet eens meer hoe je dat noemt. Ik geloof dat ik 25 gulden per maand betaalde en na 15 jaar zou het uitbetalen. Achteraf heb ik er amper wat aan gehad. En nu zou ik echt niet willen beleggen. Ik vind dat je dat alleen moet doen met geld wat je 'over' hebt en dat hebben we niet. We leven nu op een salaris (van H.) en ook al heb ik een eigen bedrijf. In coronatijden is het wel minder allemaal. Dus dan is beleggen geen ding. We hebben ook nog een derde beleggingshypotheek gehad (gelukkig ben ik heel behoudend en heb ik voorkomen dat dit een 100% beleggingshypotheek werd. Anders waren we de boot in gegaan). Dit was al een heel gedoe met omzetten naar een spaarhypotheek en ons aanmelden bij die stichting die destijds is opgezet voor die slechte beleggingshypotheken...

  9. fijn zo'n uitleg voor beginners!
    Mijn eerste reactie was om te zeggen dat ik maar niet aan begin, dat beleggen. Maar ik bedenk me opeens dat ik wel een bedrag belegd heb bij Oiko krediet, omdat dit maatschappelijke microkredieten zijn. Levert overigens net zo weinig op als sparen momenteel, maar wel een goed gevoel :-)

  10. wij hebben jarenlang belegd, nu hebben we het op een andere manier vastgezet. Je kan rustig beleggen met geld dat je niet direct nodig hebt. gaat het een keer fout, heb je tijd om weer bij te sparen zeg maar. Nu wij richting pensioen gaan, hebben we die ruimte niet meer

  11. Op de middelbare school werkten we eens met een programma tijdens economie. Daar merkte je toch dat als je in stabiele zaken belegde, je uiteindelijk het meest kon verdienen. Zo zou ik het in het echt ook doen. Vooral vastgoed etc, zodat je er meer aan hebt op termijn.

  12. Beleggen kán je inderdaad meer rendement opleveren dan je spaargeld. Maar bij het idee dat je het ook gemakkelijk kan verliezen, word ik nog niet zo enthousiast. Ik vind het nogal spannend.

  13. Toch gek dat de bank bij jullie in hondersten van een cent afrekent. ;-)

    Ook even voor alle duidelijkheid: 0% rente betekent circa 2% verlies per jaar, Dwz 1,5% aan inflatie en de rest aan belasting in box 3. Dat hangt sterk af van de hoeveelheid geld op een spaarrekening.

    Beleggen is door de lage rentestand zeker niet meer zo risicovol als jaren geleden. Terwijl de spaarrente verdampt is, zijn de rendementen op beleggingen niet veel veranderd. Je kan daar verlies op lijden, maar de kans op winst is een stuk groter. Verhalen uit het verleden zijn duidelijk achterhaald. Je moet alleen wel de luxe hebben om het iets langer te laten staan tot bijvoorbeeld een koers hersteld is.

    Toch levert investeren in je eigen woning, zoals aflossen, isoleren of zonnepanelen vaak een hoger rendement en vrijwel geen risico op.

    Mensen die zeggen verstand te hebben van beleggen vertrouw ik ook niet. De topbeleggers werken bij pensioenfondsen en hun 'rendementen' zijn zeker niet om trots op te zijn.

  14. Kijk hier kun je nog eens van leren. Zelf heb ik geen ervaringen met beleggen dus de ultieme tip voor beginners moet ik je verschuldigd blijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>