Reacties

Investeren in projecten, mensen of aandelen? — 20 reacties

 1. Ik heb niks met investeren. Ik heb alleen maar gigantische doemscenario`s in mijn hoofd van verschrikkelijke verliezen. Alhoewel...dan moet je ook flink investeren en dat lukt ook al niet. ;-)

  Nee, het heeft niet mijn voorkeur. Als ik misschien ooit eens tijd heb om me er echt helemaal in te verdiepen misschien wel, maar voorlopig staat dat hele kleine beetje gewoon op de bank.

 2. In mijn ogen is de beste belegging een afgelost huis.Je betaald dan geen vermogens belasting over je huis en je kunt gaan en staan waar je wilt want je bent vrij (dit is gelukt).Hierdoor werk ik maar 5 halve dagen en kan ik veel investeren in sporten, lezen en als het seizoen weer bevind van het mooie weer genieten.Heb veel met beleggen gedaan maar gaf ook veel onrust soms verdien je wat soms verlies je wat. Ben nu aan het beleggen in speciale whisky bottelingen mocht het niks worden dan heb ik wel een leuke verzameling en dat is ook genieten.

  Gr Dalwinnie

  • Dat lijkt me wel heel fijn inderdaad Dalwinnie, dat je geen maandelijkse lasten meer hebt om je huis te betalen!

   Dat beleggen in whisky bottelingen, hoe moet ik dat zien? Heb je dan een wijnkelder? En hoop je whisky flessen later met winst te verkopen?

  • De flessen staan of in een kast in de woonkamer in hun orginele doos/kist en de dubbelen verpak in in dozen en die staan in de bijkeuken. En over een paar maanden of jaren verkoop ik ze dan via een veiling.Je maakt zo zeker meer winst dan op een spaarrekening en het staat leuk in de kast ☺️

  • Ik vind dit heel interessant zeg. Hoe kom je op het idee te investeren in sterke drank? Ik zou daar zelf nooit zo opkomen. En hoe weet je dat ze met winst kunt verkopen? Zijn ze 'waardevast'?

  • Ik hield al van whisky en zag de prijzen van div.flessen alleen maar stijgen.Ben hier toen ingedoken elke distilerie heeft jaarlijks wel een fles waar er maar een paar van uitkomen en die moet je dan zien te bemachtigen (zoek maar eens op Highland park valhalla serie Thor Odin Loki).Je kunt de prijzen oa. volgen op drankvinder.nl. En mochten ze niet stijgen dan heb je een lekkere whisky voor een speciaal moment.

 3. Dan heb ik iig vast geïnvesteerd in mezelf met een studieschuld. Ik lig er niet echt wakker van dat ik die nu afbetaal. Beleggen dat durf ik niet zomaar aan. Mijn vriend heeft dit wel gedaan en nog een leuk bedrag eraan overgehouden. We willen ons gaan verdiepen in het investeren via crowdfunding, kijken of dit iets voor ons is.

  • Over crowdunding lees ik ook steeds meer. Het leuke is dat je ondernemende mensen kunt ondersteunen bij hun projecten. Maar ook daar weet ik maar weinig van.

   Fijn dat je vriend succesvol heeft kunnen investeren!

 4. Delaatste tijd stijgt de beurs. Iedereen kan verdienen.
  Ook in een dalende beurs valt te verdienen, maar dan moet tie wel dalen en je moet vol in de lomg puts zitten.
  In een stijgende beurs zou je short in de puts kunnen zitten.

  Voor beleggen heb je in minder economische tijden stalen zenuwen nodig.

  Degiro.nl is voordeliger, waarom dan to ig?

  • Uh-oh. Door mijn onwetendheid weet ik niet goed wat je zegt:

   Wat is bijvoorbeeld lomg puts? 'Short in de puts zitten' klinkt als zo'n rijmpje van John o'Mill!

   IG kwam ik tegen. Degiro ken ik verder niet.

 5. Beleggen heb ik jaren gedaan, maar werd er bloednerveus van. Ook met een flinke spreiding in je portefeuille kun je hard onderuit gaan. Ze zeggen altijd dat je op de (heel) lange termijn moet denken (wat we ook deden). Maar ooit heb je dat geld nodig en dan is het wel sneu als 'de markt' net in een dip zit.

  Zonnepanelen hopen we deze lente te installeren. Als ze net zo goed bevallen als de houtkachel zitten we goed:).

  Crowdfunding vind ik wel heel sympathiek. Het risicoprofiel en de mogelijke winst verschillen sterk per project, maar het is wel een gemakkelijke manier om een goed doel te steunen. Bijvoorbeeld die verpakkingsvrije supermarkt of de stadsmoestuin hier in Grunn. Of jouw Country & Western carrière:).

  • LOL. Ik weet in ieder geval wie ik kan vragen als ik een Country&Western carrière wil gaan crowdfunden : )

   Fijn is de houtkachel hè?! Wij zitten alleen weer zonder hout nu. En ik mis het! Ik wil dit weekend echt zien dat we weer aan hout komen.

  • Ow, da's niet goed! Tenzij jullie huis echt briljant geïsoleerd is, is het gewoon nog stookseizoen. Hopelijk scoren jullie dit weekend een flinke partij hout. Succes!

  • Bedankt Carolina. Ik had gisteren voor het eerst alleen de verwarming aan, en dat vind ik echt drie keer niks. Ik wil veel liever de warmte van de houtkachel!

 6. Wij hebben twee keren geprobeerd te beleggen en dat is twee keer met verlies afgesloten. Wij beginnen er niet meer aan. Je moet er volgens mij ook het type voor zijn en ik ben er veel te onrustig voor. We beleggen liever in ons huis, opleiding en gezondheid. We hebben twee huizen met overwinst verkocht, manlief heeft diverse opleidingen gedaan en daardoor beter betaald (en leuker!) werk gekregen. Ik heb ook opleidingen gedaan, al kan ik er helaas geen geld mee verdienen. De laatste wat betreft gezondheid, daarvan is het niet helemaal duidelijk wat de investering oplevert. Niemand van ons heeft overgewicht, met mijn gezondheid gaat het beter dan vroeger, manlief en ik zien er jonger uit dan we zijn (ook wat waard :-).

  • Ik doe mezelf vast tekort want ik heb opleidingen gedaan waar je wat aan hebt voor je gezondheid (medisch secretaresse, voedingsleer en bachbloesemtherapeut).

  • Dan zou ik er ook geen puf meer in hebben inderdaad. Twee keer met verlies afsluiten lijkt me niet bemoedigend. Als ik het allemaal zo lees ben ik er ook geen type voor. Ik speel veel te graag op safe. Ik heb al genoeg stress van mezelf.

 7. Wie niet waagt wie niet wint. Ik ben er ook niet een om te gokken, maar wat ik wel gedaan heb gedurende al de jaren dat de kinderen jong waren en we er krap bij zaten was via de bank maandelijks een bedragje overschrijven op een spaarregeling waar je tien jaar lang niet aan kon komen (en die je na 10 jaar kon laten zitten en nogmaals investeren). Zo krijg je heel wat meer rente en heb je over 10 jaar een mooi bedragje. Dat spelen met aandelen laat je aan deskundigen over. Ik kan daar nu een mooie keuken van laten zetten en ook nog verder in ons huis investeren waardoor de waarde stijgt. Je moet echt een beetje verziende zijn.
  Maak je geen zorgen over studieschulden van de kinderen. Dat is kortzichtig. Zolang ze te weinig verdienen hoeven ze niets terug te betalen. Als jonge mensen goed weten wat ze willen studeren dan moeten ze dat niet laten vanwege de kosten. De ene krijgt natuurlijk wel meer steun van thuis dan de andere, maar dat is van alle tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder