Getver!

sinaasappelsap ah

Mijn oudste dochter tapte voor zichzelf een flesje verse sinaasappelsap bij de Albert Heijn. Maar bij thuiskomst zag ze ineens dat er een zwart vliegje indreef. Zelf zou ik dan al gegeten en gedronken hebben. Maar mijn dochter viste het vliegje er dapper uit, en dronk. Ze had er tenslotte 2,- aan uitgegeven.

Maar toen kwam ze nóg een vliegje tegen.

Toen heeft ze de rest weggegooid.

Ik vind dit erg vies en onhyiënisch en zal dus nooit dit verse sap bij de AH gaan kopen. Dan pers ik mijn eigen sinaasappels wel! Dit is trouwens niet de eerste keer dat een product van de Albert Heijn niet fris blijkt te zijn. Eerder kocht ik er al eens ham, die bij opening zo stonk dat ik bijna tegen de vlakte ging van de stank.

Hoe zijn jullie ervaringen met de producten van de Albert Heijn?

Similar Posts

32 Comments

 1. Ik koop er graag bananen (die van 1 euro in een zak), rundergehakt (aanbieding), groente en fruit in de aanbieding en runderpoulet als er een sticker op zit met 35% korting.
  Ik heb geen slechte ervaringen met hun producten zoals jij beschrijft. Laatst had ik iets van kipblokjes (rauw en naturel) bij AH vandaan en volgens mij was dat besmet met gluten.
  Geperst vruchtensap kun je sowieso beter zelf maken ipv kopen. De machines waar de vruchten in geperst worden zijn heel moeilijk schoon te maken. Ik heb eens zoiets gelezen en misschien klopt dat tegenwoordig niet meer en is dat verbeterd. Ik hoef het niet, maar dat heeft ook weer te maken met een grotere kans op besmetting met gluten en daar word ik sowieso ziek van.

  1. De perssinaasappelen zijn t/m woensdag in de aanbieding bij Lidl :-)
   Ik heb al vier zakken ingeslagen en ga morgen nog meer halen.

 2. Ik heb niet zulke ervaringen. Eén keer eens hamburgerbroodjes die beschimmeld waren, maar kreeg direct het geld terug.

 3. Gelukkig heb ik nog geen producten gekocht die bedorven waren of met vliegen erin…jakkes zeg.
  Ik zou er mee terug gaan maar ik snap dat dat voor je dochter anders ligt, dat zou mij ook te ver fietsen zijn om terug te brengen.

 4. Jammer dat er niet de mogelijkheid is om in je eigen meegebrachte flesje te tappen.
  Al die plastic flesjes :(
  Dan beter sinaasappels kopen en thuis persen. Scheelt een boel plastic.

  1. Je kunt prima je eigen flesje meenemen nadat je er 1 gekocht hebt. Ik gebruik al een jaar of 3 een fles van de Plus, zolang de streepjescode maar niet veranderd.

 5. Wij hebben het – in de tijd dat we alleen keuze hadden tussen Aldi en AH met groente en fruit – regelmatig gehad. Dozen met boontjes die in de winkel al vol schimmel zaten, fruit was vaak net op het randje of eigenlijk al niet goed meer, paprika’s die van binnen helemaal bruin waren, aardappels die een en al blauwe, rotte plekken waren … We mijden de AH zoveel mogelijk als het om dat soort dingen gaat, ik vertrouw hun versafdeling totaal niet. Gelukkig gaat dat veel makkelijker nu er een Jumbo bij gekomen is, in combinatie met de groenteboer. Bij de AH koop ik dus geen vers meer, want bah, wat een troep verkopen ze daar!

  (En ja, het is een gevoelig punt. Volgens mij is mijn reactie wat fel geworden, maar ik griezel gewoon nog … ik heb wat teveel slechte ervaringen daar geloof ik ;-) )

 6. Ik raad je aan dit verhaal en de bijpassende foto te mailen naar Albert Heijn.
  Weet vrijwel zeker dat ze hier iets mee doen.

 7. Dat is echt vies ja!! Ik zou dat sap echt niet meer drinken.
  Ik kom nooit bij de AH, dus geen ervaring met producten van hun.
  Maar toevallig trok zoonlief vandaag een nieuw kuipje halvarine open en deinsde meteen achteruit: ‘die ga ik echt niet eten’ Dat snapte ik goed: Er stond allemaal water op en zag er echt heel vies uit. De volgende dan maar. Helaas was die net zo. Maar nummer 3 was wel goed. Ik zou er eigenlijk mee terug moeten gaan, maar het is gekocht bij een supermarkt buiten onze woonplaats en het is de allergoedkoopste. Ik zou het kunnen laten staan tot het eind van de week als weer de grote boodschappen gaan halen, maar ik vond het toch te vies om te bewaren. Dus maar weg gedaan.

  1. Grietje, wat je nu beschrijft is geen product probleem, maar een gevolg van een niet goed gesloten koelketen tussen supermarkt en thuis. De temperatuur schommelt dan te veel en het product gaat condenseren. Kan de fabrikant helemaal niets aan doen.

   1. Tja misschien wel, maar we hebben de halvarine op precies dezelfde manier mee naar huis genomen als altijd. Nooit problemen mee en nu opeens allebei de bakjes bedorven? Halvarine bewaren wij alleen als het nieuw is in de koelkast en als we hem eenmaal hebben aangebroken hebben staat hij gewoon in een keukenkastje.
    Ik geloof niet dat het is wat jij zegt.

  2. Grietje,
   Je zou er ook een foto van kunnen maken en bij je volgende bezoek aan die winkel aangeven bij het personeel/ de klantenservice. Wij zouden met z’n allen meer bewust moeten zijn wat ons recht is (recht op goede producten en ook op geld terug!) en wat de kracht van een dergelijk blog is! Ook al is dit een goedkoper merk, dan nog mag je verwachten dat het product goed is!

   Trouwens, wij eten zelf tegenwoordig geen halvarine meer omdat het zo kunstmatig is. Geef ons maar roomboter, ook de goedkoopste variant, en is tenminste ‘puur natuur’ van de koe en zonder synthetische toevoegingen…

 8. Ik zou het even aankaarten bij de Appie, meestal nemen ze klachten erg serieus.

  Ik weet dat het per vestiging heel erg scheelt. Ik heb wel eens afgeprijsde yoghurt gepakt, die 2! weken! over de houdbaarheidsdatum bleek. Direct aangekaart, uiteraard!! :O Maar over het algemeen alleen maar positieve ervaringen.

  Ik heb meer problemen met onze C1000. Die heeft heeeel vaak beschimmeld eten liggen!

  1. Dat is inderdaad ook niet fijn. Maar in zo’n geval is het in ieder geval nog begrijpelijk als het vlees niet goed is. In het geval van de ham was die nog minstens 3 dagen goed. Dan verwacht je het niet. Wel netjes dat jullie je geld terug kregen.

 9. Oh, ik heb eigenlijk alleen nog maar goede ervaringen met AH. Lekkere en verse producten. Maar volgens mij kan je dat bij elke winkel wel eens meemaken… We hebben al eens slechte mosselen gehad van de LIDL. Dat was ook best afschuwelijk :-)

   1. We hebben ze niet opgegeten, gelukkig! We roken al dat ze slecht waren bij het openen van de verpakking… (Daarna hebben we even geen mosselen meer gegeten ;-))

 10. Dit is natuurlijk helemaal niet goed te praten en het zou niet mogen gebeuren. Ik snap dat je dochter geen zin had om 8 kilometer terug te fietsen maar zou zeker contact opnemen met AH zoals Anita ook al adviseerde .
  Groet Thea

 11. Bij vliegjes in de jus. Erg vies. Erg jammer ook want het is zo lekker en gezond. Ik heb met de AH eigenlijk nog nooit zo iets meegemaakt. Meestal zijn de producten naar wens.

  1. Oké, ik heb zojuist via het online klachtenformulier over een product een berichtje gestuurd dat er 2 vliegen dreven in hun verse sinaasappelsap.

   Ik kon de foto helaas niet meesturen en heb daarom de link van deze post er maar in gezet.

   Ik ben benieuwd.

 12. Brrrrrrr wat vies! Ik vind de ah juist geweldig. Hele goede service ook. Maar het kan ook per winkel verschillend zijn hoor. Hier ligt echt nauwelijks eten wat over datum is gelukkig.

  Die sapmachines ben ik zelf niet zo weg van… vraag me altijd af hoe vaak dat schoon gemaakt wordt.. vast niet elke dag.

  Je dochter had met het flesje gewoon terug kunnen gaan hoor. Had ze geld terug gekregen. Wij hebben het wel eens gehad met gehakt en melk. Gehakt verkleurde na paar dgn in de koelkast voordat de houdbaarheid was verstreken. Gewoon geld terug gehad. Kan ook zonder bon. En de melk was ook niet lekker meer… geld terug gekregen (maar achteraf bleek dat onze koelkast niet goed meer koelde).

 13. Update

  Ik had vanochtend een berichtje naar de AH gestuurd met een link naar de foto. Een paar uur later reageerden ze al. Ze betuigen hun spijt, en mijn dochter mag een nieuw flesje gaan halen en krijgt haar geld terug.

  Keurig afgehandeld dus. Bedankt AH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.