Aluminiumfolie die niet goed afrolt!

Ken je dat probleem? Dat je een stuk aluminiumfolie nodig hebt, maar dat de folie niet goed afrolt? Dat er een stuk blijft kleven? Dat ziet er dan zo uit:

aluminiumfolie

De enige bij ons thuis die zo’n rol nog weer goed kan krijgen is mijn man. Hij heeft het eindeloze geduld om de klevende stukken weer los te maken. En hij snapt waar het begin zit. Want ik kan het beginnetje nooit vinden.

Gelukkig zijn er een paar handige trucs voor dit probleem.

Trucs voor klevende aluminiumfolierollen

 1. Druk de zijkanten van de doos in. Dat kan aan weerszijden. Zo functioneert de doos vervolgens als een soort houder. En als je de aluminiumfolie in de doos laat zitten, kun je de kartelrand van de doos gebruiken om een stuk af te scheuren. Op die manier is de kans kleiner dat de aluminiumfolie breekt. En je dus allemaal losse stukjes krijgt.alufolie
 2. Als je de rol voor het eerst gebruik maak je voorzichtig een beginnetje. Heb je een stuk aluminiumfolie afgescheurd? Vouw het dan netjes dubbel aan het eind. Dit voorkomt verklevingen. Bovendien kun je dan de volgende keer meteen het begin vinden. En dus gemakkelijk nog een stuk pakken.
 3. Koop iets duurdere en dikkere aluminiumfolie. Daarbij krijg je het probleem niet. Denk bijvoorbeeld aan het merk Toppits of de dikkere folie bij de Lidl en Action.
 4. Investeer in een houder voor de rol aluminiumfolie en doe de rol daar in. Je hebt houders die je moet ophangen, maar ook houders die je in je la legt. Deze laatste vind je bijvoorbeeld bij de Action.
 5. Wees een beetje voorzichtig en geduldig!

N.B. Een duurzaam en goed alternatief voor aluminumfolie is een bijenwasdoek!

 

Similar Posts

10 Comments

 1. Heel irritant zijn zulke dingen!!
  Ik had een mooie houder voor aan de muur. Maar daar ging het bij mij juist fout. Binnenin zat daar een randje ofzo waar de rol juist door beschadigde. Dus iedere keer ging mijn rol daardoor kapot. Dan moest dat ding weer van de muur om de rol weer open te peuteren. Dus uiteindelijk legde ik mijn rol maar gewoon in de la en had ik het probleem niet meer.

 2. Aluminiumfolie is nog niet echt een probleem. Die rollen met plastic huishoudfolie! Die zijn nog erger! Blijven steeds plakken, en wanneer je dan een vel eraf hebt gescheurd, klapt het dubbel en kan je met geen mogelijkheid meer het uiteinde vinden om ze weer uit elkaar te halen! Vaak eindigt zo’n poging in een uit frustratie verfrommeld bolletje plastic.
  Aluminiumfolie is een makkie. :-)

  1. Tip, door huishoudfolie eerst in de koelkast te leggen, krijg je het makkelijker van de rol en plakt het niet zo aan-/in elkaar. Zelf ooit ook die tip ergens gehoord en het werkt :)

  2. Goed punt Patrick! De plastic variant is inderdaad nog erger. Ik kan die ook nooit mooi recht afscheuren. En ik herken wat je zegt dat het onmiddellijk aan elkaar gaat kleven, en dat je het dan niet meer los kunt krijgen. Aargh!

 3. Ik gebruik zelden alufolie of plastic folie. Ik vind het eng spul. Als ik alufolie gebruik dan is dat vooral om op een ovengerecht/baksel te leggen wat nog niet gaar is maar wel donker wordt. Daarvoor heb ik een dikker stuk alufolie liggen. Gewoon een keer dubbelvouwen. En dat hergebruik ik steeds weer. Soms moet het even schoongemaakt worden. Ik doe heel veel jaren met een rol.
  Met de rol plastic folie heb ik volgens mij meer dan twintig jaar gedaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.