Aluminiumfolie die niet goed afrolt!

Ken je dat probleem? Dat je een stuk aluminiumfolie nodig hebt, maar dat de folie niet goed afrolt? Dat er een stuk blijft kleven? Dat ziet er dan zo uit:

aluminiumfolie

De enige bij ons thuis die zo’n rol nog weer goed kan krijgen is mijn man. Hij heeft het eindeloze geduld om de klevende stukken weer los te maken. En hij snapt waar het begin zit. Want ik kan het beginnetje nooit vinden.

Gelukkig zijn er een paar handige trucs voor dit probleem.

Trucs voor klevende aluminiumfolierollen

  1. Druk de zijkanten van de doos in. Dat kan aan weerszijden. Zo functioneert de doos vervolgens als een soort houder. En als je de aluminiumfolie in de doos laat zitten, kun je de kartelrand van de doos gebruiken om een stuk af te scheuren. Op die manier is de kans kleiner dat de aluminiumfolie breekt. En je dus allemaal losse stukjes krijgt.alufolie
  2. Als je de rol voor het eerst gebruik maak je voorzichtig een beginnetje. Heb je een stuk aluminiumfolie afgescheurd? Vouw het dan netjes dubbel aan het eind. Dit voorkomt verklevingen. Bovendien kun je dan de volgende keer meteen het begin vinden. En dus gemakkelijk nog een stuk pakken.
  3. Koop iets duurdere en dikkere aluminiumfolie. Daarbij krijg je het probleem niet. Denk bijvoorbeeld aan het merk Toppits of de dikkere folie bij de Lidl en Action.
  4. Investeer in een houder voor de rol aluminiumfolie en doe de rol daar in. Je hebt houders die je moet ophangen, maar ook houders die je in je la legt. Deze laatste vind je bijvoorbeeld bij de Action.
  5. Wees een beetje voorzichtig en geduldig!

N.B. Een duurzaam en goed alternatief voor aluminumfolie is een bijenwasdoek!

 

10 Comments

  1. grietje
    • Nien
  2. VeggieMo
  3. VeggieMo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh