Ik vind dat ze haar moeten vermoorden!

good girls

‘Ik vind echt dat ze haar gewoon moeten vermoorden,’ zei ik geërgerd tegen mijn man. ‘Ik heb het echt helemaal met haar gehad.’

Hoewel ik in het dagelijks leven een zeer braaf burger ben, houd ik er blijkbaar als het om series gaat andere normen en waarden op na.

Good Girls: als huisvrouwen het slechte pad op gaan

Mijn man en ik kijken op het moment samen de serie Good Girls op Netflix. Daarin gaan 3 huismoeders het slechte pad op vanwege financiële problemen.  Het begint er mee dat ze een supermarkt beroven. Vervolgens komt van het één het ander en voor je het weet zijn ze druk met geld wit wassen voor een crimineel die Rio heet. Eerlijk gezegd heeft die ruige Rio wel wat, en ik dacht dat hij een potentiële love interest zou zijn. Maar volgens mijn man heb ik teveel Koreaans drama gekeken…

Good Girls: de 3 vrouwen om wie het draait

Good Girls draait om 3 vrouwen:

Beth Boland, moeder van 4 kinderen die een perfect huishouden bestiert. Maar dan komt ze er achter dat haar man vreemdgaat met zijn secretaresse, en blijkt hij financieel ook allerlei stomme dingen te hebben gedaan. Annie Marks is Beths jongere zus. Annie werkt als kassière bij een supermarkt en heeft geld nodig voor een goede advocaat om te vechten voor de voogdij van haar dochter. En last but not least is er Ruby Hill, hun beste vriendin. Ruby werkt voor een hongerloontje in een goedkope diner, en heeft geld nodig voor medicatie voor haar dochtertje die een ernstige nierziekte heeft.

Kortom: 3 sympathieke vrouwen met grote geldproblemen, die niet hun schuld zijn.

Wie vind ik dat ze moeten vermoorden?

Beth, Annie en Ruby wassen dus geld wit voor Rio. Dat doen ze met een soort Home Party. Ze hebben andere vrouwen ingeschakeld om spullen te kopen met zwart geld, en het vervolgens terug te brengen naar de winkel. Als je iets terugbrengt krijg je je geld terug, en voila: het geld is ineens prima.

Helaas komt 1 van de vrouwen die ze hebben ingeschakeld er achter dat het crimineel is wat ze doen, en zij chanteert hen. Elke maand eist Allison Tollman 10.000 dollar van Beth, Annie en Ruby om haar mond te houden. Nou heeft Alllison het ook niet makkelijk: een half jaar geleden viel haar man ineens dood neer, en ze komt om in de kleine kinderen en de schulden.

Niettemin vind ik haar zo’n irritant en asociaal karakter, dat ik tijdens aflevering dus tegen mijn man zei dat ze haar moeten vermoorden. Vooral ook omdat ze zich niet aan de afspraak houdt. In eerste instantie zouden ze haar 1 keer betalen, maar ze wil vervolgens elke maand een boel geld hebben.

Rio als love interest

Ook al deugt die Rio voor geen meter, ik vind hem nog steeds een potentiële love interest voor Beth. Hoewel ik zijn kansen wel zie slinken, want hij heeft blijkbaar iemand vermoord. Ik vrees dat Beth uiteindelijk terug zal gaan naar haar man.

Trailer Good Girls

Mijn conclusie over Good Girls

Good Girls is een gezellige, en makkelijke serie over 3 huisvrouwen die het slechte pad opgaan. De serie is een combinatie van criminele activiteiten en het dagelijks gezinslevens van 3 moeders. Het is géén opzienbarende serie: de karakters zijn vrij standaard, en de humor is ook maar gewoontjes. Maar voor de zomer is het best prettig vermaak.

Praktische informatie over de serie Good Girls

Good Girls is te kijken op Netflix Nederland. De totale serie bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer 45 minuten.

Similar Posts

40 Comments

 1. Grappig ik heb deze serie ook pas gekeken niet top maar leuk amusement. Omdat ik deze serie gekeken had kreeg ik de “tip” van Netflix voor een andere (volgens Netflix vergelijkbare serie) “Vorstadtweiber” gaat over een groepje rijke vrouwen in Wenen. Ben begonnen en is best geinig maar minder leuk dan Good Girls maar ik kan momenteel geen andere leuke serie vinden.

 2. Haha, grappig stukje. En herkenbaar. Ik ken de serie niet, maar als ik jouw stukje lees, krijg ik allerlei brave-burger-normatieve gedachten, en dan denk ik weer: het is entertainment dan moet er wel wat gebeuren.
  Veel plezier nog!

 3. Oh ik heb Good Girls ook gekeken met mijn dochter en wij ergerden ons ook groen en geel aan dat rotmens…

 4. Heerlijk is dat als je zo meeleeft met een serie en je er helemaal in zit. Dat herken ik wel. Deze serie is alleen wel nieuw voor mij :)

 5. Nu ben ik toch ook een beetje benieuwd :-) Heb de trailer al eens gezien, maar wist nog niet of ik het een kans ging geven. Misschien wel dan, na de zomer ;-)

 6. Haha leuk dat je er zo lekker in zit! Is het een serie die echt al is afgelopen, of moet je nu weer op een nieuw seizoen wachten? Dat vind ik altijd zo jammer aan series kijken … het eindeloos wachten op nieuwe afleveringen :(

 7. Haha, ik zal de serie niet gaan kijken denk ik, maar ik ken die avondjes op de bank wel waarbij ik met mijn vriendin aan het discussiëren ben welk personage als volgende het loodje moet leggen.

 8. Deze serie zag ik laatst ook als suggestie bij mij naar voren komen op Netflix. Heb gauw de trailer gekeken en moest toen wel een beetje glimlachen. Zoals je zelf aangeeft, het is geen top serie maar wel leuk amusement voor tussendoor. Er is niets mis met een beetje simpele televisie op zijn tijd :-)

 9. Christina Hendricks is ge-wel-dig. Mad Man zou ik alle seizoenen weer eens willen bekijken. Je hebt mij overtuigd voor als ik weer eens een lekkere no nonsens serie wil kijken :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.