Reacties

HR++ glas : voor en na foto's! — 42 reacties

 1. O, dat is nog wel even een onaangename verrassing, dat je dan nog moet gaan verven. Ik weet eigenlijk niet hoe vaak je dat moet doen. Ik vraag dat soort dingen aan m'n broers en maak me er dan verder ook niet druk om;). En hoewel ik een hekel heb aan ramen zemen, kan ik me voorstellen dat je zo'n nieuw raam toch 't liefst gelijk even zou zemen. Misschien wordt het dan na twee dagen bijna leuk...

 2. Wij zijn hier net de buitenboel aan het schilderen, of nou ja dat doet de man. Hij doet elk weekend een stuk omdat hij geen zin heeft om alles in een keer te doen. Welk soort hij gebruikt zou ik even niet weten, voor de kozijnen van de bouwmarkt en de rest van het huis van een schilderbedrijf.

 3. We voelden het meteen in huis toen we dubbelglas lieten aanbrengen, de gordijnen waaiden niet meer zoals voorheen bij harde wind.
  Verven hoeft niet, er zijn gelijktijdig kunststof kozijnen geplaatst. Was duur maar het hoefde maar aan één kant van het huis, in ons rijtjeshuis zitten we aan de achterkant in de luwte met schuttingen en heggen.

 4. Wat fijn dat je nu dubbel glas hebt. Dit gaat je ook een hoop besparen op de energie rekening. Jammer dat je nog moet verven, maar aan de andere kant wel een flinke kosten besparing ;)

  • Hebben de glaszetters jullie ook geïnformeerd over de nadelen van hr++glas
   Niet beplakken met folie
   Zonwering/gordijnen minimaal 15cm van het glas afhangen.
   In de lente en herfst met tempverschillen dat je niet naar buiten kan kijken ivm condens

 5. Schilderen is een van appart. Eerst schuren, dan gronden en uiteindelijk aflakken. Als je toch bezig bent zou ik alles doen. Ik gebruik voor de grondverf Sikkens Rubbol primer en voor het aflakken sikkens Rubbol XD. Je bent er dan de komende jaren klaar mee. Een jaar of 6/7 gaat dat zeker mee. Als je kleur gebruikt ook de primer op kleur brengen. Dat scheelt een hoop werk.

 6. dubbel glas is alleen effectief als de ramenkozijnen en deuren ook goed sluiten.. kieren heffen elk gunstig effect weer op.. daarnaast heb je nog steeds het oude hang en sluitwerk erop zitten.. dus inbraak technisch geen vooruitgang..

 7. Als het goed is zijn de sponningen goed gegrond voor het plaatsen maar er moet altijd nog geschilderd worden na het plaatsen ende ramen mag je echt pas wassen na 2 dagen

 8. Schilderen bah dat vind ik echt een rot klus maar wat knapt alles er van op. Momenteel ben ik bezig met de kozijnen van de deuren eerst de verf afbranden/krabben er zaten ondertussen zoveel lagen op. Dan schuren dan gronden dan weer schuren en dan 2x lakken en dan moeten ze prachtig zijn.

 9. Dat was best een flinke klus, maar zal ook veel schelen met het dubbele raam qua energie. Succes met zoeken naar de juiste verf. Ik kan je daar helaas niet mee helpen.

 10. Eigenlijk zouden we onze kozijnen weer eens moeten gaan verven, maar voorlopig zijn we nog druk met allerlei andere projecten. Misschien in het najaar.

 11. Oh wij moeten ook nog enkele ramen vervangen. Vorig jaar de ramen aan de voorkant vervangen en het is wel een enorm verschil moet ik zeggen! Isoleert veel beter :)

 12. Behalve dat het een heersende norm is, is dubbele beglazing ook gewoon veel fijner en praktischer. Fijn dat het nu gerealiseerd is.

 13. Let wel dat dubbel glas niet altijd de term HR++ mag hebben. Het heet HR (hoogrendement glas) maar mag uitsluitend HR++ heten indien de U-waarde (deze geeft het energieverlies van het glas aan) kleiner of gelijk aan 1.2. Dat wordt (O.a) gehaald met of een spouw van 13-15 mm, of een nieuwe 1.0 coating en de juiste spouw.
  En ja er zitten kleine nadelen aan HR glas, maar deze wegen niet af tegen de voordelen.

 14. Binnenkort wil ik de kozijnen aan de binnenkant schilderen. Meestal koop ik gewoon verf van het huismerk van de bouwmarkt. Maar voor buiten is het wel handig om even advies te vragen, denk ik.

 15. Denk dat je er vooral in de winter veel plezier van gaat hebben. Nu het mooie weer eraan begint te komen is het goed om de kozijnen te schilderen, want daar moet je niet te lang mee wachten. Als er echt kale stukken hout bloot liggen, kan het door weersinvloeden natuurlijk rotten. Leuke klus voor in de zomer.

 16. Wat een werk zeg! Mijn moeder schildert regelmatig de kozijnen als er een scheurtje in zit ofzo. Die gaat elk jaar de kozijnen wel langs denk ik!

 17. Ik heb eigenlijk werkelijk geen idee wat ik heb. Zit pas 1 maand in mijn appartement. Is een huur appartement dus hoef het niet te verven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder