Geen internet - met dank aan de mannen in hesjes

Rood staan

Glasvezel op het platteland. Klinkt goed toch? Vanochtend zou het gaan gebeuren. Het was ongewoon bedrijvig met allemaal mannen in felgekleurde hesjes. Maar ze presteerden het om binnen een uur op drie plekken een kabel zo te beschadigen dat de hele buurt zonder glasvezel internet zit... Nou is de buurt hier niet zo groot, maar toch ; ) Ik type dit bericht vanaf de computer van een buurman die een zogenoemde dongel heeft. Zo ontsnapt hij aan de vloek van het leven zonder internet.

'Wij hebben beschadiging gemaakt,' verklaarde een van de mannen. En toen gingen ze naar huis, want hun werkdag zat erop.

Hopelijk wordt het probleem morgen opgelost.

En dan ga ik nu terug naar huis.

Terug naar mijn gedwongen digitale detox en leven zonder internet....

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Lekker dan...
  Ik woon in zo'n gebied waar ze gewoon niet aan glasvezel beginnen. Klinkt nu best leuk;). En ach, zo'n digitale detox is vast heel goed voor je creativiteit en de hoeveelheid boeken die je leest enzo.

  1. Balen zeg! Hier was ook eerst een soort stemming en telling of er wel genoeg interesse voor was. Maar gelukkig werd het minimum aan belangstellenden gehaald, anders was het hier ook niet gekomen.

 2. Hier sinds een aantal jaren ook glasvezel ‘in den buiten’. Prima. Tot voor kort dan want nu binnen twee weken al voor de tweede keer urenlang storing. Maar ik klaag niet :-) ik weet nog hoe langzaam het internet vroeger was ......

 3. Hopelijk geen bedrijven in de buurt die er afhankelijk van zijn.
  Wat raak je snel gewend aan dergelijke zaken als dagelijks internet.
  Tegenwoordig is dat ook al een gewilde faciliteit op de campings. Al was het maar om de krant te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.