Reacties

Pickwick kersenthee: watskeburt?! Ik vroeg het na. — 28 reacties

 1. Ik heb het wel eens ja, zo'n verdwenen product! Soms kun je het ook offline bestellen bij een supermarkt - heeft mijn moeder wel eens gedaan met haar favoriete koekjes. Daar was inderdaad geen ruimte meer voor in het schap, maar eens in de zoveel tijd bestelt ze er dan.

  • Ja, ik begrijp nu dus ook dat een 'verdwenen product,' soms simpelweg verdwijnt vanwege ruimtegebrek en keuzes die ze maken. Online kun je het dan nog gewoon bestellen.

 2. Zo'n verdwenen product vind ik heel irritant, zéker als ik het pas net ontdekt heb. En eh...het leuke is dat ik zo'n beetje alles lekker vind, maar alles wat naar kersen smaakt (yoghurt, thee, noem maar op) daar gruwel ik een beetje van. Gewoon echte kersen vind ik prima, maar als 't ergens doorheen zit, brr...Beetje apart, ik weet 't, maar het is nu eenmaal zo;).

 3. Het is mij ook regelmatig overkomen dat ik naar een product zocht dat er ineens niet meer was. Het is op zich niet zo vreemd; een bedrijf kijkt natuurlijk wat het beste verkoopt, en als iets heel slecht verkoopt halen ze het uit het assortiment.

  Een gebrek aan schapruimte heb ik ook wel eens als excuus gehoord. Maar ja als ik dan kijk naar de vitrine - zo groot als mijn boekenkast - waar alleen maar talloze merken boter liggen dan snap ik niet waar we als maatschappij mee bezig zijn. De winkeliers kun je het niet kwalijk nemen, want als ze een bepaald merk niet hebben gaat de klant gewoon naar de concurrent.

  Ik denk dat wij als consument ons eens achter de oortjes moeten krabben en ons afvragen waar we mee bezig zijn.
  Volgens mij beseffen we nog altijd niet hoeveel macht we hebben als consument. Dat geldt trouwens op vele gebieden volgens mij.

  • Dat is inderdaad wel wonderlijk Jo: talloze merken boter, maar geen plek voor bepaalde andere producten. Maar het zal wel gebaseerd zijn op de vraag.

 4. Hoi Nicole,

  ja, gek is dat: meteen een andere naam: cherry thee.
  En vervelend, dat het uit de schappen is verdwenen.
  AH doet dat wel vaker. Pickwick dus blijkbaar ook.
  Ik denk dat als het niet genoeg verkoopt, dat het er dan uit gesodemieterd wordt.
  Best wel irritant!

  Maar ja... we gaan gewoon stug door...
  Groetjes van Marlou

  .

 5. Heel irritant is dat en vooral wanneer je iets al jaren gebruikt. Wat thee met een smaakje betreft heb ik daar geen last van. Ik vind het juist héél irritant dat er overal smaakjes aan worden toegevoegd, meestal chemisch, geef mij maar de pure smaak en wanneer ik ergens een smaak in wil doe ik zelf wel.

 6. Bij de kleinere AH’s vang ik de laatste tijd bot vwb hun eigen merk glutenvrij brood. Balen, was ik net gewend aan het feit dat glutenvrij hamsteren niet meer nodig was .....

 7. Gewoon vragen bij je ah of jumbo.dan nemen ze t soms werr in het assortiment op.
  Bij ah kun je bij de service balie ook vragen of ze het voor je bestellen dan kun je per keer of gelijk in 1 keer de doos afnemen

 8. ik had het met thee van de Lidl,de gemberthee is ook niet meer te krijgen,maar kruidvat heeft het nog wel,en wij houden van gember dus dan naar de kruidvat,sowieso ook andere goede thee te verkrijgen zoals detox en spijvertering,of voor de blaas en nieren.

 9. Heel vroeger, maar dan ook echt heel vroeger, gebruikte ik Silkience shampoo. Die was ineens - poef - weg. Nooit meer terug gezien. En bij Duyvis heten pinda’s ineens peanuts. Ook zo raar.

  • Balen van je shampoo! Zeker als het plotseling is. Anders had je nog een voorraadje kunnen inslaan. Dat van de Duyvis pinda's wist ik nog niet. Daar ga ik eens op letten.

 10. OOK ONLINE IS KERSEN THEE NIET MEER TE BESTELLEN BIJ AH. DUS TEGENWORDIG HAAL IK HET BIJ DE COOP. DE REST VAN DE BOODSCHAPPEN DUS OOK. APPIE WEER EEN KLANT KWIJT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder