Pickwick kersenthee: watskeburt?! Ik vroeg het na.

Pickwick kersenthee

Sinds jaar en dag drink ik Pickwick kersenthee. Ik kocht dat altijd bij de Albert Heijn of Jumbo. Er zijn ook wel andere merken kersenthee, maar die vind ik minder lekker. Ik koop zelden tot nooit andere theesmaken, want de Pickwick kersenthee is gewoon mjin favoriet. Maar er is iets aan de hand met deze thee, want ineens verkopen ze hem niet meer bij ‘mijn’ Albert Heijn. En ook bij de Jumbo supermarkt vingen we bot. Het lijkt alsof de kersenthee van Pickwick bij meerdere supermarkten uit het assortiment is gehaald.

Pickwick kersenthee: alleen nog bij de Coop

Als we nu kersenthee willen kopen moeten we daar speciaal voor naar een Coop supermarkt, want daar ligt hij nog wel in de schappen. Dat is fijn voor de Coop, want dat is een supermarkt waar ik normaal niet kom omdat ik ze relatief wat duurder vind. In principe kom ik er dan ook alleen voor de Pickwick kersenthee. Omdat ik me bezorgd afvroeg of deze theesmaak soms helemaal uit het assortiment gaat nam ik contact op met Pickwick via hun Facebookpagina.

Pickwick over hun thee met kersensmaak

Complimenten voor de snelle respons van Pickwick. Ik stelde mijn vraag ‘s ochtends en had een paar uur later al antwoord. Het eerste wat ik leerde is dat de Pickwick kersenthee nu Pickwick Cherry heet… Tsja. Ik moet bekennen dat ik me wel een beetje afvraag waarom het in het Engels moet, maar dit terzijde. Verder was er goed nieuws.

De medewerker schreef dat Pickwick Cherry (kijk eens hoe snel ik me aanpas?!) gewoon in hun assortiment blijft. Verder meldde ze dat de Pickwick kersenthee (oeps) Pickwick Cherry wel online verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Ik heb dit even nagekeken, en inderdaad: online kun je nog kersenthee kopen bij AH voor 1,59.

Wat betreft het verdwijnen van deze thee uit de schappen legde ze uit dat dit waarschijnlijk te maken heeft met ‘een beperkte schapruimte’ en ‘vraag naar bepaalde varianten.’

Heb jij wel eens een product gehad dat je graag gebruikte, dat spontaan uit de schappen verdween? 

Denk bijvoorbeeld aan de anijsblokjes van De Ruijter!

Houd je van thee? Lees dan ook mijn posts over kamillethee en cactus thee

N.B Ik heb nog steeds geen internet. Ik ben weer even bij de buurman met de dongel. Reacties van mijn kant zullen dus trager zijn dan normaal.

Similar Posts

28 Comments

 1. Ik heb het wel eens ja, zo’n verdwenen product! Soms kun je het ook offline bestellen bij een supermarkt – heeft mijn moeder wel eens gedaan met haar favoriete koekjes. Daar was inderdaad geen ruimte meer voor in het schap, maar eens in de zoveel tijd bestelt ze er dan.

  1. Ja, ik begrijp nu dus ook dat een ‘verdwenen product,’ soms simpelweg verdwijnt vanwege ruimtegebrek en keuzes die ze maken. Online kun je het dan nog gewoon bestellen.

 2. Zo’n verdwenen product vind ik heel irritant, zéker als ik het pas net ontdekt heb. En eh…het leuke is dat ik zo’n beetje alles lekker vind, maar alles wat naar kersen smaakt (yoghurt, thee, noem maar op) daar gruwel ik een beetje van. Gewoon echte kersen vind ik prima, maar als ‘t ergens doorheen zit, brr…Beetje apart, ik weet ‘t, maar het is nu eenmaal zo;).

 3. Het is mij ook regelmatig overkomen dat ik naar een product zocht dat er ineens niet meer was. Het is op zich niet zo vreemd; een bedrijf kijkt natuurlijk wat het beste verkoopt, en als iets heel slecht verkoopt halen ze het uit het assortiment.

  Een gebrek aan schapruimte heb ik ook wel eens als excuus gehoord. Maar ja als ik dan kijk naar de vitrine – zo groot als mijn boekenkast – waar alleen maar talloze merken boter liggen dan snap ik niet waar we als maatschappij mee bezig zijn. De winkeliers kun je het niet kwalijk nemen, want als ze een bepaald merk niet hebben gaat de klant gewoon naar de concurrent.

  Ik denk dat wij als consument ons eens achter de oortjes moeten krabben en ons afvragen waar we mee bezig zijn.
  Volgens mij beseffen we nog altijd niet hoeveel macht we hebben als consument. Dat geldt trouwens op vele gebieden volgens mij.

  1. Dat is inderdaad wel wonderlijk Jo: talloze merken boter, maar geen plek voor bepaalde andere producten. Maar het zal wel gebaseerd zijn op de vraag.

 4. Hoi Nicole,

  ja, gek is dat: meteen een andere naam: cherry thee.
  En vervelend, dat het uit de schappen is verdwenen.
  AH doet dat wel vaker. Pickwick dus blijkbaar ook.
  Ik denk dat als het niet genoeg verkoopt, dat het er dan uit gesodemieterd wordt.
  Best wel irritant!

  Maar ja… we gaan gewoon stug door…
  Groetjes van Marlou

  .

 5. Heel irritant is dat en vooral wanneer je iets al jaren gebruikt. Wat thee met een smaakje betreft heb ik daar geen last van. Ik vind het juist héél irritant dat er overal smaakjes aan worden toegevoegd, meestal chemisch, geef mij maar de pure smaak en wanneer ik ergens een smaak in wil doe ik zelf wel.

  1. Ik snap wat je bedoelt. Je hebt tegenwoordig overal ‘smaakjes’ versies van. Zoals pepernoten en chocola. Maar bij thee vind ik het dan weer niet erg : )

 6. Bij de kleinere AH’s vang ik de laatste tijd bot vwb hun eigen merk glutenvrij brood. Balen, was ik net gewend aan het feit dat glutenvrij hamsteren niet meer nodig was …..

 7. Gewoon vragen bij je ah of jumbo.dan nemen ze t soms werr in het assortiment op.
  Bij ah kun je bij de service balie ook vragen of ze het voor je bestellen dan kun je per keer of gelijk in 1 keer de doos afnemen

 8. Ik heb toen anijsblokjes bij de vleet gekocht. Moet eerlijk bekennen dat ze er bijna nog net zo liggen. Ben er ineens op uit gedronken…

 9. ik had het met thee van de Lidl,de gemberthee is ook niet meer te krijgen,maar kruidvat heeft het nog wel,en wij houden van gember dus dan naar de kruidvat,sowieso ook andere goede thee te verkrijgen zoals detox en spijvertering,of voor de blaas en nieren.

 10. Heel vroeger, maar dan ook echt heel vroeger, gebruikte ik Silkience shampoo. Die was ineens – poef – weg. Nooit meer terug gezien. En bij Duyvis heten pinda’s ineens peanuts. Ook zo raar.

  1. Balen van je shampoo! Zeker als het plotseling is. Anders had je nog een voorraadje kunnen inslaan. Dat van de Duyvis pinda’s wist ik nog niet. Daar ga ik eens op letten.

 11. OOK ONLINE IS KERSEN THEE NIET MEER TE BESTELLEN BIJ AH. DUS TEGENWORDIG HAAL IK HET BIJ DE COOP. DE REST VAN DE BOODSCHAPPEN DUS OOK. APPIE WEER EEN KLANT KWIJT.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.