Pickwick thee nieuwe verpakking + waar is de cactus thee?

pickwick thee

Ik drink al jaaaaaren thee. Pickwick Kersenthee om precies te zijn.

Thee staat voor mij gelijk aan kersenthee. Maar nu hebben ze bij Pickwick ineens de verpakking veranderd. Dat is op zich niet zo erg, maar plotseling bevatten de theezakjes nog maar 30 gram thee in plaats van 40 gram.

Toen ik de eerste keer thee zette, dacht ik verbaasd: 'Wat ziet de thee er slap uit zeg! Heel waterig.' En geen wonder dus, want er zit 10 gram minder in.

Pickwick thee nieuwe verpakking

Die nieuwe verpakking, en de 10 gram minder zijn allemaal nog tot daar aan toe, ware het niet dat Pickwick de verpakking gróter heeft gemaakt, en de prijs verhoogd. In eerste instantie denk je daar als consument niet zoveel van: de verpakking is groter, dus logisch dat het wat duurder is. In plaats van 10 zakjes heb je nu 20 zakjes. Maar door die 10 gram minder thee per zakje, heb ik nu twee zakjes nodig voor lekkere thee. Dus ik raas net zo snel door een pakje met 20 zakjes als door een pakje met 10 zakjes voor een aanzienlijk hogere prijs.

Twee weken geleden vond ik bij de Coop in het plaatsje Varsseveld nog een laatste voorraad van de oorspronkelijke doosjes. Die heb ik toen onmiddellijk aangeschaft. Maar vandaag begon ik aan het laatste doosje, en daarna ben ik opnieuw veroordeeld tot de nieuwe verpakking…

Cactus thee Pickwick

Veel mensen werden blij van de cactus thee van Pickwick. Maar helaas is die nergens meer te koop. Er is zelfs een speciale pagina op Facebook om cactus thee van Pickwick terug te brengen.

cactus thee pickwick

Waar kun je cactus thee kopen?

Op de site theevandemarkt.nl kun je losse cactus thee kopen en ook bij bijtantekeet.nl

Zie ook mijn post over theezakjeshouders.

Het verdwijnen van Pickwick cactus thee is net zo vervelend als de verdwijning van de anijsblokjes!

Ben jij een thee of koffiedrinker? Of allebei?

Similar Posts

17 Comments

 1. Wat belachelijk, en dat gebeurt met zoveel produkten. Wel balen voor je. Ikzelf heb ook altijd Pickwick thee, ik meende laatst nog een doosje cactus thee te hebben en toen ik het openmaakte zat er rooibosthee bij in. Waarschijnlijk heeft de kraamverzorgster dit gedaan, maar vond dat niet zo fijn. Want deze thee is niet meer verkrijgbaar en nu heb ik nog maar 10 zakjes ipv 20 :(
  Maar wij zijn hier thee drinkers, koffie vind ik heel erg vies. Maar wel maximaal 2 kopjes p/dag en voor de rest water.

  fijne dag

  1. Pickwicktheezakjes hebben één voordeel, je kan ze doormidden doen. (Als je de zakjes openvouwt zit er een keurig dubbel lijntje) Gebruik je anderhalf zakje voor een keer thee, dan heb je maar 5 gram meer dan eerst en kan je van een 3 pakjes van 20 40 keer thee zetten dus evenveel als van 4 keer een doosje van 10 zakjes.
   Succes ermee.
   Pien

 2. Ik ben een theedrinker op het werk, en verder drink ik koffie.

  Dit zelfde heb ik al eens meegemaakt bij de Chinees in ons dorp. De prijzen zijn heeeel ietsje gestegen, dus het lijkt niet erg, maar als je de bakjes bewaart...zie je dus dat ze een kleinere versie gebruiken...dus per saldo ben je dubbel genaaid! Zo zie ik het...

  En zo zal het idd wel met veel meer verpakkingen gaan gebeuren.

 3. Ik drink thee, maar koop het zelden. Ik lust bijna alle smaken wel en vraag heel vaak gratis zakjes aan. Dan krijg ik ook nog eens regelmatig smaken die anderen niet zo heel lekker vinden, dus dat maakt dat ik het bijna nooit meer hoef te kopen. Wel prettig, want dit is gewoon afzetterij!

 4. Tja, ze hebben jaren te weinig koffie in de koffiepads gestopt, moest van Sarah Lee (stond vrijdag op Nu.nl). Nu moeten ze het aanvullen van de koffiepads vast ergens mee compenseren ;-)

 5. Ik drink allebei graag. 's Avonds liever thee, maar 's ochtends kan ik heel blij worden van de geur van net gezette koffie.
  Meestal krijg ik het, ook met die nieuwe zakjes, prima voor elkaar om er een pot mee te zetten. Dan laat ik ze gewoon net wat langer zitten...

 6. Ik ben ook een echte thee drinker. Maar koop eigenlijk alleen pickwick in de aanbieding. De rest is altijd eigen merk thee.

 7. Ik drink het alletwee...en idd de thee van Ah is net zo lekker....die van Markant een stuk minder...is zo slap t lijkt maar niet sterk te willen worden....
  gr Carlien

 8. Ik drink alleen maar thee, maar zo'n zakje van 4 gram daar zet ik minstens een pot of 3-4 van.
  Ik gebruik per pot zo'n 1 persoons zakje van 2 gram.
  Volgens mij zit er in de hele verpakking iets van 40 gram, want 40 gram losse thee is in volume bijna een kopje vol losse thee.

 9. Mijn manlief is ook helemaal niet blij met de nieuwe theezakjes, manlief is namelijk bouwvakker en neemt iedere ochtend een thermoskan met thee mee. Normaal schonk hij het vol met kokend water en hing er een zakje in en haalde die met de eerste pauze er weer uit. Nu is dat dus niet te doen met die zakjes en heeft hij er nu 2 en soms ook weleens 3 nodig, handig (en goedkoper) is anders!

  Ik ben de laatste tijd er van de thee, vooral de herfst storm gaat er hier goed doorheen, manlief is meer van het citroen en de aardbeien thee.

 10. Manlief drinkt koffie en thee . De koffie zetten we met hervulbare coffeepads( coffeeduck) en zoethoutthee. En ik zelf drink weinig koffie maar pepermuntthee die ik mee breng uit Roemenië. En de jongelui soms thee en weinig of geen koffie.Over de coffee pad vanDE stond ook al dat er minder inzit dan op de verpakking stond.

 11. Nouh ja zeg ze pakken je waar je bij staat :-(
  Wat Pien hierboven zegt heb ik nog nooit gezien. Ik ga gelijk even kijken. Bedankt voor de TIP

 12. Ik drink altijd fruitthee! Ik vond het juist fijn dat Pickwick dit doet, want bij mij werd het oude zakje altijd al te snel te sterk voor 1 kopje! Het was mij nog niet opgevallen dat ei duurder was maar ik zet nu iig meer kopjes thee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.