Pickwick thee nieuwe verpakking + waar is de cactus thee?

pickwick thee

Ik drink al jaaaaaren thee. Pickwick Kersenthee om precies te zijn.

Thee staat voor mij gelijk aan kersenthee. Maar nu hebben ze bij Pickwick ineens de verpakking veranderd. Dat is op zich niet zo erg, maar plotseling bevatten de theezakjes nog maar 30 gram thee in plaats van 40 gram.

Toen ik de eerste keer thee zette, dacht ik verbaasd: ‘Wat ziet de thee er slap uit zeg! Heel waterig.’ En geen wonder dus, want er zit 10 gram minder in.

Pickwick thee nieuwe verpakking

Die nieuwe verpakking, en de 10 gram minder zijn allemaal nog tot daar aan toe, ware het niet dat Pickwick de verpakking gróter heeft gemaakt, en de prijs verhoogd. In eerste instantie denk je daar als consument niet zoveel van: de verpakking is groter, dus logisch dat het wat duurder is. In plaats van 10 zakjes heb je nu 20 zakjes. Maar door die 10 gram minder thee per zakje, heb ik nu twee zakjes nodig voor lekkere thee. Dus ik raas net zo snel door een pakje met 20 zakjes als door een pakje met 10 zakjes voor een aanzienlijk hogere prijs.

Twee weken geleden vond ik bij de Coop in het plaatsje Varsseveld nog een laatste voorraad van de oorspronkelijke doosjes. Die heb ik toen onmiddellijk aangeschaft. Maar vandaag begon ik aan het laatste doosje, en daarna ben ik opnieuw veroordeeld tot de nieuwe verpakking…

Cactus thee Pickwick

Veel mensen werden blij van de cactus thee van Pickwick. Maar helaas is die nergens meer te koop. Er is zelfs een speciale pagina op Facebook om cactus thee van Pickwick terug te brengen.

cactus thee pickwick

Waar kun je cactus thee kopen?

Op de site theevandemarkt.nl kun je losse cactus thee kopen en ook bij bijtantekeet.nl

Zie ook mijn post over theezakjeshouders.

Het verdwijnen van Pickwick cactus thee is net zo vervelend als de verdwijning van de anijsblokjes!

Ben jij een thee of koffiedrinker? Of allebei?

17 Comments

  1. Janneke
    • Pien
  2. inge
  3. Vlijtig met zuinigheid
  4. carlien
  5. willemien
  6. Pleuni

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.