Raak met rond: Waarom een rond vloerkleed de beste keuze is voor je interieur

Een rond vloerkleed is uniek en stijlvol.

Van Joran kreeg ik onderstaand artikel over de kracht van een rond vloerkleed!

Raak met rond: Waarom een rond vloerkleed de beste keuze is voor je interieur

Een vloerkleed kan een enorme impact hebben op de uitstraling van je interieur. Het kan een kamer warmer en gezelliger maken en zorgt voor een mooie overgang tussen verschillende meubelstukken.

Als je op zoek bent naar een vloerkleed, dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan een rechthoekig of vierkant kleed.

Toch kan het de moeite waard zijn om ook eens te kijken naar een rond vloerkleed. Deze komen namelijk minder vaak voor en bieden een aantal voordelen ten opzichte van een traditioneel vloerkleed!

Ronde vloerkleden zijn uniek

Een van de voornaamste redenen waarom mensen geen rond vloerkleed kiezen, is omdat ze niet weten hoe ze deze moeten stylen in hun huis. Het lijkt soms moeilijk om een rond vloerkleed goed te combineren met andere meubelstukken. Toch hoeft dat niet per se zo te zijn.

Een rond vloerkleed kan juist een unieke toevoeging zijn aan je interieur. Doordat ze minder vaak voorkomen, kan het zorgen voor een verrassend effect. Bovendien past een rond vloerkleed goed bij ronde meubelstukken zoals een ronde salontafel of een ronde eettafel.

Ronde vormen combineren met rechte vormen

Een ander voordeel van een rond vloerkleed is dat het kan zorgen voor een mooie balans tussen ronde en rechte vormen in je interieur. Veel meubelstukken zijn namelijk hoekig en hebben rechte lijnen.

Door daar een rond vloerkleed aan toe te voegen, creëer je meer dynamiek en kan de ruimte zachter aanvoelen. Het zorgt voor een speels effect en kan bijdragen aan een harmonieus geheel.

pexels ushindi namegabe 10895303 1

Waar een rond vloerkleed goed tot zijn recht komt

Een rond vloerkleed kan eigenlijk in elke kamer van het huis goed tot zijn recht komen. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer, de kleuren van de kamer en het kleed, en het meubilair dat er staat. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van plaatsen waar een rond vloerkleed goed tot zijn recht kan komen.

Woonkamer

Een rond vloerkleed kan perfect zijn voor onder een ronde salontafel. Het zorgt voor een mooie overgang tussen de salontafel en de rest van het meubilair en kan de ruimte gezelliger maken. Als je geen ronde salontafel hebt, kun je er ook voor kiezen om het vloerkleed gewoon op de grond te leggen en het meubilair er deels overheen te plaatsen.

Slaapkamer

In de slaapkamer kan een rond vloerkleed zorgen voor een zachte en warme uitstraling. Je kunt het vloerkleed bijvoorbeeld onder het bed plaatsen, waardoor het bed meer centraal staat in de ruimte. Het zorgt voor een knusse sfeer en kan bovendien voorkomen dat je ‘s ochtends met je voeten op een koude vloer moet staan.

Kinderkamer

Een rond vloerkleed kan ook een mooie toevoeging zijn aan de kinderkamer. Het zorgt voor een speelse uitstraling en kan daarnaast dienen als fijn speelplekje voor kinderen. Plaats het vloerkleed bijvoorbeeld bij een speelgoedhoek of onder een leuk zitje voor kinderen.

Studeerkamer

In de studeerkamer kan een rond vloerkleed bijdragen aan een rustige en georganiseerde sfeer. Plaats het vloerkleed bijvoorbeeld onder het bureau, waardoor je een duidelijke afbakening hebt tussen werkruimte en de rest van de kamer. Bovendien zorgt het vloerkleed voor een zachte ondergrond tijdens het werken.

Rustig met rond

Een belangrijke reden waarom een rond vloerkleed een goede keuze is voor elk interieur, is vanwege de organische vorm. Met een organische vorm wordt een natuurlijk soort vorm bedoeld die zachte rondingen, en vloeiende lijnen heeft.

Rondingen en vloeiende lijnen kunnen een huis een meer natuurlijke, organische uitstraling geven en kunnen helpen om de rechte lijnen in de architectuur te verzachten.

Door een organische vorm te introduceren in een interieur, kan het een gevoel van rust en kalmte creëren. Dit kan helpen om stress te verminderen en het gevoel van welzijn in huis te vergroten.

Voordelen van een rond vloerkleed

Naast het feit dat een cirkelvormig vloerkleed uniek is en goed kan bijdragen aan de balans tussen ronde en rechte vormen in je interieur, zijn er nog meer voordelen aan een rond vloerkleed:

 1. Het kan de ruimte groter doen lijken: Een rond vloerkleed kan optisch de ruimte groter laten lijken doordat het de hoeken van de kamer verzacht. Het kan een gevoel van ruimte en luchtigheid creëren.
 2. Het kan zorgen voor een gezellige sfeer: Een rond vloerkleed kan de sfeer in de kamer knusser maken. Het zorgt voor een fijne ondergrond en kan de kamer warmer en gezelliger laten aanvoelen.
 3. Het is veelzijdig: Een rond vloerkleed is veelzijdig en kan in verschillende kamers van het huis worden gebruikt. Het kan dienen als eye catcher of als rustige basis, afhankelijk van het patroon en de kleur die je kiest.
 4. Het is uniek: Een rond vloerkleed kom je tenslotte lang niet in elk interieur tegen. Als je dus op zoek bent naar een woonaccessoire waarmee je echt je eigen stempel op je huis kunt drukken, is een rond vloerkleed een uitstekende optie!

Probeer het met tape en papier

Als je nog twijfelt over het introduceren van een rond vloerkleed in je interieur, dan is er een handige truc die je kunt toepassen. Je kunt de exacte afmetingen van een rond vloerkleed op de vloer nabootsen met tape en krantenpapier.

Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe een rond vloerkleed er in je interieur zal uitzien, en kan je het vloerkleed eerst visueel ervaren en beoordelen of het past bij de rest van je interieur.

Door deze eenvoudige en praktische methode kun je een weloverwogen keuze maken en voorkom je dat je spijt krijgt van je aankoop.

Een uniek vloerkleed voor een uniek interieur

Een vloerkleed in ronde vorm kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Het is uniek, kan zorgen voor een goede balans tussen ronde en rechte vormen, en heeft verschillende voordelen zoals het groter doen lijken van de kamer en het creëren van een gezellige sfeer.

Dus als je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed, overweeg dan zeker ook een rond vloerkleed!

Nawoord

Dankjewel Joran voor het delen van dit artikel. Zelf heb ik één rond kleed! op de vloer liggen. Dat ligt onder een jawel, rond bijzettafeltje!

Ik kan er persoonlijk niet zo goed tegen als de vorm van een tafel ‘vloekt’ met de vorm van het kleed eronder ; )

Eigenlijk is het een heel dik tafelkleed, maar ik gebruik het als vloerkleed. Het fijne is dat het in de was kan.

Ik kocht het op een rommelmarkt.

98f2ed9d 630f 4cdf 9766 d488fda64a11

De tip om met tape de ruimte aan te geven waar je het kleed wilt neerleggen vind ik heel handig! Op die manier kun je veel beter de juiste grootte inschatten.

Tot slot: Wanneer een rond vloerkleed?

Vraag jij je af wanneer een rond vloerkleed een goede optie is? Dan is het antwoord: eigenlijk kan het altijd, als jij het mooi vindt.

 • Je kunt kiezen voor een kleed in ronde vorm onder een rond tafeltje, omdat de twee vormen elkaar dan versterken.
 • Of je kiest juist voor een cirkelvormig kleed onder een réchte tafel, omdat je dan zo’n mooi contrast in de vormen krijgt.

Met andere woorden: het kan vriezen, het kan dooien.

Er zijn geen vaste regels, en als jij het mooi vindt, dan kan het dus.

Leestip: Je vloerkleed reinigen

Heb jij een rond of rechthoekig vloerkleed?

Similar Posts

12 Comments

 1. Wij hadden eerst rond kleed. Toch weer weg gedaan. NU al tijd lang werping kleed. Staat dan ook mooier lijkt me. Wel leuk van jou. Fijne dag.

 2. Ik vind jouw ‘vloerkleed’ zó mooi!
  Zelf heb ik er geen en het grappige is dat ik eerder voor recht zou kiezen, terwijl ik rond toch wel heel tof vind, als ik dat hier zo zie.

 3. Ik heb geen vloerkleed (nodig). Maar het voordeel van een rond kleed lijkt mij ook dat het nooit ‘scheef’ ligt. daar zou ik me bij een rechthoekig kleed aan storen als het niet perfect in verhouding ligt met de muur, kast o.i.d.
  Mijn deurmat verschuift nogal eens en dat vind ik zo vervelend.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.