Reacties

Deurmat buiten en binnen: 7 aandachtspunten — 36 reacties

 1. Ik heb er 3. Bij de voordeur 1, in de hal en bij de schuifpui achter het huis. Binnenmatten zijn grijs en die bij de voordeur buiten is een schoonloop mat (kokosmat) die bij het huis hoort...zitvlak in zo'n goot. Wij doen altijd onze buitenschoenen gelijk uit in de hal en vragen dat ook van onze gasten. Aiden kruipt momenteel door het hele huis en likt vaak genoeg aan de grond ????Wel hebben we genoeg sloffen voor gasten. Hier in Duitsland is het vaak trouwens ook de gewoonte dat buitenschoenen niet verder dan de hal komen. Logisch ook wel...

 2. Wij hebben er 1 buiten maar die vliegt dus altijd weg met een klein beetje wind. En binnen kunnen we er geen leggen want dan gaat de deur niet open. Dus hebben we die verhuisd tot aan de kelder deur maar door de wind vanuit de kelder gaat die ook soms vliegen... Ik heb gewoon het vliegend tapijt van Alladin!

 3. Oh, die met de tulpen wil ik wel. Of die met het 'niet vergeten' lijstje, nog leuker! Wij hebben een hele saaie, eentje waar ik eigenlijk nooit over nadenk, maar gewoon over heen loop :-) Maar nu wil ik dus een nieuwe....

 4. Wij hebben alleen bij de voordeur een deurmat en die ligt in de portiek van het complex en omdat we allemaal dezelfde hebben weinig keuze helaas! Maar zo'n grof mat met Welcome erop zou ik erg leuk vinden.

 5. Tip van Flip: Wist je dat het ook mogelijk is om iets heel anders dan anders te kiezen? Je kan namelijk je eigen ontwerp op een deurmat bedrukken. Zo ben je helemaal uniek omdat niemand dezelfde deurmat als jij hebt! Het hoeft ook niet eens echt duur te zijn. Gewoon even rondkijken. Hoe groter de mat, hoe duurder het natuurlijk wordt.

 6. Voor mij ook een 'saaie' mat bij de voordeur. Alleen binnen, hoewel ik soms een mat buiten toch ook wel handig zou vinden. Ik verbaas me er overigens over dat die van mij er nog als nieuw uitziet na tien jaar. Blijkbaar kunnen die dingen (en ik had gewoon een simpele, goedkope) best wel tegen een stootje.

 7. Wij hebben een saaie zwarte deurmat bij de voordeur en een lange inloopmat zodra je binnen bent, ideaal! Daarna gaan wel de schoenen uit!

 8. Ha Nicole,

  leuk van jou... al die verschillende onderwerpen.
  Natuurlijk hebben we allemaal een deurmat.
  Ik heb een heel goedkoopje.
  Ikea!
  Doet het prima.

  Prtettig wekeend, Marlou

 9. Wij hebben overal deurmatten, zowel binnen als buiten.
  Ook hebben we een ontzettend lange mat in de nog te verbouwen veranda liggen.
  De honden lopen nu constant binnen en buiten en die mat doet wonderen.
  Ik hou wel van leuke binnenmatten.
  Boven hebben we een houten pilaar waar de kat steeds haar nagels aan krabt. Ook daar heb ik een mat tegen geplaatste zodat ze nu haar nagels aan de mat krabt in plaats van aan het hout. Werkt heel goed!

 10. Bij mij ligt achter de voordeur een degelijk kokosmat, op maat gesneden want daaronder zit het luik dat toegang geeft tot de watermeter. Regelmatig stofzuigen en af en toe vervangen. In gang en keuken liggen plavuizen en bij de achterdeur ligt een schoonloopmat van Lidl die de dezelfde behandeling krijgt als de kokosmat. Ik ben absoluut niet van de opdrukken en plaatjes op dergelijke materialen. Ik ga voor strak en praktisch

 11. Ik mag geen deurmat voor de deur leggen, in verband met struikel gevaar.
  In huis onder de kapstok een deurmat voor de schoenen, in huis loop ik nooit met schoenen.
  Buiten is het vuiler dan binnen. Hans

 12. Leuk artikel! Wij hebben een grote bruine en saaie kokosmat voor de deur liggen. Binnen niet. Eigenlijk wil ik ook niet meer in huis lopen met schoenen en gasten ook vragen hun schoenen uit te doen. Want als je erover na denkt, is het echt mega goor eigenlijk...ik vind de mat met sleutels ✅ portemonnee ✅ mobiele telefoon ✅ erg leuk!

 13. Wat grappig, sommige dingen wist ik niet (zoals dat je de kokosmat beter niet buiten kan hebben). We hebben inmiddels drie matten, waarvan twee binnen. Al is het jammer dat de kinderen er geen boodschap aan hebben haha, die lopen er overheen en banjeren met een beetje pech zo de huiskamer in.

 14. Ik heb binnen een droogloopmat liggen in de volle breedte van de hal. Echt vies wordt-ie nooit. Op de galerij van mijn flat ligt vloerbedekking dus alle schoenen die hier binnen komen zijn schoon :-)

 15. De matten met van die grappige teksten vind ik altijd erg leuk. Ik mocht er alleen geen een kopen. Nu ligt er een grote, op maat gemaakte inloop mat. Makkelijk schoon te houden en in bijpassende keur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>