Reacties

Kringloopvondst — 24 reacties

 1. Ik heb recent ook een petroleum stel gekocht en ik zet deze bij gebruik onder de afzuiger. Gaat prima. Geen olie lucht in huis en dus ook geen chemische luchtverfrisser

 2. In deze situatie spreek ik mijn innerlijke rampenbestrijder regelmatig streng toe. Want ik stond op het punt om vodden te bewaren om wc"papier" uit te maken. En ik heb nog 4 x50 mondmaskers liggen uit 2020, van de minder goede soort die toen gangbaar was natuurlijk.
  Ik heb toch 2 pakjes paracetamol gekocht.

 3. Mijn oplossing: Ik heb een pannenhoes gemaakt van een oude slaapzak en een tafelkleedje. Daarin gaat de pan met bonen, rijst, stoofvlees e.d. na eerst 5 tot 10 gekookt te hebben (in mijn geval op gas). Geen luchtjes, geen olie en ook zuinig. Er kan niets aanbranden, maar je moet er de tijd voor nemen. Patronen voor zo'n hoes staan op internet. Veel plezier met het oliestel. Francine

  • Nee hoor, dat hoeft niet. De olie(of het nu lampolie is of gewoon petroleum) is een aardolie produkt net als benzine dus…….
   Bovendien zijn de dampen gevaarlijk voor de luchtwegen van mens en dier. Investeren (als dat financieel mogelijk is) in zonnepanelen.

 4. Als je hem niet nodig hebt, heb je in elk geval iets moois en 'gezelligs' (ik vind dit er gezellig uitzien) in huis gehaald en dat is ook wat waard.
  Ik ben overigens zo'n Nederlander die slecht voorbereid is op een crisis. Ik haal elke week genoeg eten in huis tot de volgende keer dat ik boodschappen ga doen en dat is het. Qua andere spullen heb ik al helemáál geen 'noodvoorraad'.

 5. Ik heb alleen maar waxinelichtjes. Ik overleef dus waarschijnlijk op cocktailworstjes uit blik, warm gemaakt boven een waxinelichtje. Zo even mijn voorraad ketchup checken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder