Kringloopvondst

petroleumstel

Ik bracht de ochtend door in de bibliotheek met een moeilijk filosofieboek. Toen ik naar huis reed, hoorde ik op de radio een mevrouw zeggen: ‘Nederland is niet goed voorbereid op een crisis!’

Eigenlijk kunnen alleen Groningers zichzelf redden volgens haar.

‘Vanwege al die aardbevingen natuurlijk,’ knikte ik begrijpend.

Vervolgens noemde ze nog een heleboel enge dingen die zouden kunnen gebeuren, en hoe slecht mensen hierop zijn voorbereid.

Ik heb een petroleumstel nodig!

Hoewel het in dit soort gevallen belangrijk is de kalmte te bewaren, vond ik ineens dat ik met spoed een petroleumstel moest kopen bij de kringloop. In gedachten zag ik ons gezin al overleven op eindeloos veel blikken met bruine bonen.

Slim opgewarmd op mijn petroleumstel.

Dankzij mijn vooruitziende blik!

Ik vond er eentje voor 12,50:

petroleumstel
De lamp olie kocht ik bij de Action

petroleumstel

Het petroleumstel heb ik al.

Nu nog de bruine bonen.

En luchtverfrisser.

Leestips

Similar Posts

24 Comments

 1. Ik heb recent ook een petroleum stel gekocht en ik zet deze bij gebruik onder de afzuiger. Gaat prima. Geen olie lucht in huis en dus ook geen chemische luchtverfrisser

 2. Laat de oorlog nu maar komen. ☻☻
  Wij zijn met peterolie-gesudderde soep en draadjesvlees groot geworden. Helaas wilde echtgenoot er niet aan vanwege de lucht.

 3. Haha! “En luchtverfrisser”

  Wij hebben op zolder een campingkookgeval en een fles brandstof. Toch een fijn idee!

 4. In deze situatie spreek ik mijn innerlijke rampenbestrijder regelmatig streng toe. Want ik stond op het punt om vodden te bewaren om wc”papier” uit te maken. En ik heb nog 4 x50 mondmaskers liggen uit 2020, van de minder goede soort die toen gangbaar was natuurlijk.
  Ik heb toch 2 pakjes paracetamol gekocht.

 5. Ik heb twee van die dingen, een grote en een kleintje. Dat kleintje heb ik al iets van vijftig jaar staan. Die grote had ik paar jaar terug gekocht.

 6. Mijn oplossing: Ik heb een pannenhoes gemaakt van een oude slaapzak en een tafelkleedje. Daarin gaat de pan met bonen, rijst, stoofvlees e.d. na eerst 5 tot 10 gekookt te hebben (in mijn geval op gas). Geen luchtjes, geen olie en ook zuinig. Er kan niets aanbranden, maar je moet er de tijd voor nemen. Patronen voor zo’n hoes staan op internet. Veel plezier met het oliestel. Francine

 7. Die moet je ook niet in huis gebruiken, maar in de schuur. En daar lekker suddervlees op klaarmaken.

  Love As always
  Dimario

  1. Nee hoor, dat hoeft niet. De olie(of het nu lampolie is of gewoon petroleum) is een aardolie produkt net als benzine dus…….
   Bovendien zijn de dampen gevaarlijk voor de luchtwegen van mens en dier. Investeren (als dat financieel mogelijk is) in zonnepanelen.

 8. Als je hem niet nodig hebt, heb je in elk geval iets moois en ‘gezelligs’ (ik vind dit er gezellig uitzien) in huis gehaald en dat is ook wat waard.
  Ik ben overigens zo’n Nederlander die slecht voorbereid is op een crisis. Ik haal elke week genoeg eten in huis tot de volgende keer dat ik boodschappen ga doen en dat is het. Qua andere spullen heb ik al helemáál geen ‘noodvoorraad’.

 9. Ik heb er een geërfd, maar bijna nooit gebruikt.
  Ik weet dat er menig pan stoofpeertjes op klaargemaakt is en rundvlees.
  Lekker dat dat was.

  Bonen lust ik ook graag trouwens:)

  Leuke vondst.

 10. Ik heb alleen maar waxinelichtjes. Ik overleef dus waarschijnlijk op cocktailworstjes uit blik, warm gemaakt boven een waxinelichtje. Zo even mijn voorraad ketchup checken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.