Verlepte bloemen? Doe langer met je Gerbera's

verlept

Heb je last van verlepte bloemen?

Zeven dagen geleden bracht mijn man een bosje bloemen voor me mee.

Gerbera's om precies te zijn. Een goede keuze, want ik ben dol op gerbera's. Ze zijn zo fijn eenvoudig, en zonder blad en zooi.

Geef verlepte bloemen een tweede kans

Maar na 5 dagen lieten ze al bedroefd hun kopjes hangen. En ze hadden nog genoeg water. Dat heb ik gecontroleerd! Gelukkig is er een manier om het leven van gerbera's te verlengen. Het enige wat je er voor nodig hebt zijn kleine, smalle vaasjes. Knip de verlepte gerbera af, en doe hem in het smalle vaasje. Voila!

verlepte bloemen

Zorg voor meer eenheid

Om meer eenheid te creëren kun je de verschillende vaasjes nog bij elkaar zitten op een dienblaadje. Het dienblaadje op de foto komt van de Action.

gerbera's2

Wat vind jij mooier: de drie losse vaasjes, of de drie vaasjes op een dienblad?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Ik vind het op het dienblad nog net iets meer sjeu hebben :)

  Je kan ze trouwens ook op het moment dat ze nog stevig zijn de stelen met een ijzerdraadje omwikkelen, dan blijven ze ook stevig ;) En niet teveel water gebruiken, want dat doet ook wat met de steel.

 2. ja het is met gerberas net als met tulpen , te veel water zorgt er voor dat ze gaan hangen, weinig water zorgt er voor dat ze langer rechtop blijven staan. als je de gerberas in een duurdere bloemenwinkel koopt zit er vaak al ijzerdraad aan het boveneinde van de stengel, tenminste dat heb ik al een paar keer meegemaakt.

 3. ik vind ze beide erg leuk, maar vaak is het wel helaas zo dat de bloemen veel te snel verleppen. Dus dan is optie 2 een hele goede oplossing. Slim van je.

  1. Bij de Jumbo geven ze op zich een 7 dagen garantie. Zo lang horen de bloemen netjes te blijven staan. Maar deze komen niet van de Jumbo geloof ik.

   Ik heb ook stoffen bloemen! Die zijn altijd mooi.

 4. Je kunt ook een paar kleine glaasjes, borrelglaasjes, gebuiken en dan op zo'n ouderwetse kristallen onderzetten zetten... ook heel mooi.
  Ik vind het plaatje met het dienblaadje leuker, zo is het meer een geheel...
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.