Onsmakelijke schimpie reclame!

schimpie reclame

Ik zat van de week Sister Wives te kijken toen er een wel heel onsmakelijke reclame langs kwam! Dit type reclame wordt ook wel een schimpie reclame genoemd.

Schimpie reclame: eelt raspen

Deze reclame ging over een apparaat om eelt van je voeten weg te halen.

Op zich zie ik daar wel het nut van in.

Eelt raspen demonstratie

Maar de demonstratie van de zogenaamde Pedi Spin was echt vies! Je zag gewoon hoe ze hele stukken huid en vel losschraapten.

‘En de dode huidcellen gooi je daarna zo weg!’

verklaarden ze opgewekt in het filmpje, en lieten zien hoe een doosje met dooie huidcellen werd leeggegooid.

Ik heb nog nooit een reclame gezien waar ik zo misselijk van werd!

Kijk en huiver!

Waar komt de term schimpie reclame vandaan?

De term komt van een reclamefilmpje over Schimpie. Schimpie is een schimmel die onder teennagels woont en kalknagels veroorzaakt. Het wordt ook wel ‘symptoomreclame’ genoemd. Deze reclame is echt goor. Schimpie klapt in het filmpje een nagel omhoog en klimt eronder. Kijk maar:

Het doel van de reclame is dat je het product koopt, dat belooft te helpen tegen kalknagels.

schimpie reclame

N.B. In het Engels heet Schimpie overigens Diggy.

Help ik heb kalknagels

Volgens thuisarts.nl helpen crèmes met een middel tegen schimmel niet goed bij schimmelnagels. Daarvoor zit de schimmel te diep in de nagels! Zij adviseren een behandeling met pillen. Je hebt hier wel een recept voor nodig van je huisarts.

Van de 100 mensen met schimmelnagels die deze pillen nemen, gaan de schimmelnagels bij ongeveer 63 mensen weg.

Een speciale schimmel nagellak is succesvol  bij 17 van de 100 mensen.

Welke reclame vind jij het ergst?

Similar Posts

37 Comments

 1. Over welke reclame ik niks vind moet ik heel diep nadenken. Negen van de tien keer kijk ik namelijk niet: dan ga ik koffie zetten of naar de wc of op mijn smartphone staren of de mail checken… Daardoor gaat het dus allemaal voor een groot deel aan me voorbij.

  Deze eeltreclame vind ik ook niks!

 2. Wij kijken via netflix of uitzending gemist: een programma kijken wanneer je zelf wilt en altijd zonder reclame. Een verademing!

  Beter gezegd: als we eens ergens in een vakantiehuisje oid, naar de reguliere tv kijken dan zetten we de tv vaak halverwege een film of programma af, uit pure ergernis. Je zien nl meer reclame dan film. Iedereen die zoveel plaspauzes nodig heeft, die moet nodig naar de huisarts…. ;-)

 3. ik vind alle reclame helemaal niets of het is onsmakelijk zoals deze reclame of het is totaal ongeloofwaardig zoals verouderingscremes waarin jonge vrouwen je laten zien hoe goed die anti rimpelcreme wel niet is, of er zit een irritante stem of muziekje in, ik kijk het liefst engelse of belgische tv daar zie je weinig tot geen reclame voorbij komen en al helemaal niet halverwege een boeiende film of programma.

 4. Smerig he. Ik vind het ook zo onsmakelijk. Zit je net lekker aan een bakje chips, of eeb lekker kaasje met wijntje en krijg je dit. Verwijderen die reclame. Bovendien werken die dingen niet eens.

 5. Alle reclame negeer ik. Soms gaan films erg abrupt over in schreeuwende reclame dat vind ik de ergste, meestal zie je rechtsboven een paar blokjes verschijnen en dat verdwijn ik of zet geluid uit.

 6. Ik vind alle reclame vreselijk, alles wat mensen door je strot proberen te duwen, daarom kijk ik ook geen tv meer en negeer verder alles wat reclame is.

 7. Wij zappen tijdens de reclame naar een van de vele muziekzenders. Geen ergernis (behalve… Alweer reclame) en een fijn muziekje.
  Ik vind persoonlijk niet heel veel reclames erg of vervelend. Ik kan er geen bedenken…..

 8. Ik kijk nooit naar de RTL’s, SBS-en of dergelijke zenders. Bij de publieke omroepen komt er gewoon een reclame-blok tussen de programma’s, dat overvalt je nooit! Soms kijk ik maar vaker niet! Mijn ergernissen bewaar ik voor belangrijkere dingen ;-)

 9. Ieuwwww. …… deze haalt zeker mijn top tien van aanleidingen tot zappen!

  Momenteel vind ik de reclame van dat nieuwe scheer/trimapparaat die ze bij de blokker verkopen zoooooo ranzig. Hele bossen worden verwijderd……

 10. Toevallig dat je het vraagt, er is een reclame die we altijd zien, (helaas!!!)die gaat over tandpasta (en dan met name bloedend tandvlees) en dan zie je dat iemand in de wasbak spuugt, met bloed!! Echt vreselijk vies. Ik was gewoon verbaasd over deze reclame!!! Te vies voor woorden!! Die reclame hierboven van Siep vind ik ook zo vies! Fijne zondag!!

 11. Ik zet het geluid altijd uit, dan hoor ik niks,maar men vergeet nog wel eens dat tv programma’s financieel gesponsord worden door de fabrikanten van wie jij reclames voorbij ziet komen. Dat is dan de deal die de omroep sluit met de fabrikanten. België en Engeland regelen dit anders of krijgen meer subsidie. Vroeger betaalde ”iedereen” KIJK en LUISTER geld en bestond er geen reclame. Als iedereen weer maandelijks gaat betalen aan de omroepen zodat tv en radio programma’s kunnen worden uitgezonden dan zijn er geen reclames meer nodig maar dat wil ook niemand meer…Als ik een filmpje bij een artikel even wil bekijken, komt er eerst een reclame boodschap van wel 30 seconden die ik wel MOET bekijken omdat het niet vooruit is te spoelen. Heel vaak hoef ik het filmpje dan ook meteen niet meer te zien, dan heb ik het al gehad. Dan gaat het om iets heel ernstigs maar dan komt er de meest stomme irritante en schreeuwerige reclameboodschap eerst…

  1. De reclame voor je een filmpje kunt bekijken kan inderdaad erg lang duren. Ik houd mezelf dan altijd maar voor dat het nodig is om het filmpje te kunnen publiceren. De filmmakers moeten immers ook ergens van leven.

 12. Hier word bijna nooit (meer) reclame gekeken, we kijken alleen wat we opnemen of via uitzending gemist of Netflix of series die we op dvd hebben. Leve de vooruitgang wat dat betreft. En als ik ergens anders ben kan ik me er vreselijk aan ergeren en doe in de tussentijd wel wat anders. Ik heb dan ook werkelijk geen idee wat voor reclames er tegenwoordig op zijn.

 13. Die reclame zag ik afgelopen week ook zo ineens langskomen. Die is inderdaad misselijkmakend net als die reclame voor een middel tegen schimmelvoeten, bah.
  Meestal wordt hier het geluid tijdens reclames al uitgezet en ga ik ondertussen iets anders doen.
  Ik vraag me trouwens af of reclame nog wel werkt aangezien we er overal mee om de oren worden geslagen. Als je naar een serie kijkt hebt je minstens drie keer in een uur een reclameblok van 5 minuten. Wat een tijdverspilling!

 14. Ook ik vind het hinderlijk om naar al die reclames voor, na en tijdens programma’s te kijken. Daarom neem ik bijna alles op en kan dan de reclames overslaan. Da’s een kant van het reclame verhaal.
  De andere kant is, maar wat is er dan onsmakelijk aan een recelame? Reclame neemt bijna altijd de werkelijkheid met een korrel zout. Het probleem wordt vergroot om de oplossing des te aantrekkelijker te maken. Daarnaast laat men reclame voor luiers of tampons zien met ‘blauwe’ vloeistof, terwijl we allemaal weten dat b.v. urine echt niet blauw is. Dus wat is er dan zo erg aan om bloed in de toilettafel te laten zien als je last hebt van bloedend tandvlees; of stukjes eelt als je reclame maakt voor een eeltrasp? Zijn groene monsters in je toiletpot dan wel realistisch als het over een toiletreiniger gaat? Of een brandweerman in je maag als het over maagzuurremmers gaat?
  Terwijl ik dit schrijf, slaat mijn fantasie op hol en ik bedenk dat er wel een horrorfilm gemaakt kan worden met pedicures met alles verslindende eeltraspen ipv zombies met kettingzagen :)

 15. Oh bah, dit is inderdaad niet heel erg smakelijk. Ik word eigenlijk vooral akelig van al die reclames op internet die her en der oppoppen als je iets wilt zien. Van die naar beneden rollende toestanden of dat je pas filmpjes kunt bekijken voordat je eerst een reclame kijkt.

 16. Van toen we nog tv hadden herinner ik me een reclame voor kauwgum (dacht ik), die man die had zijn tepels groeiden echt tot wel een halve meter en toen ging ie langs een hekje lopen ermee? IEUW!!!!

 17. Toevallig heb ik vandaag met verbazing en gruwel naar die reclame zitten kijken, smerig. Die over schimmelnagels vind ik ook vies en die van volgens mij s.ultana met een knorrende maag en een geruit knuffelbeest, daar wordt ik een beetje naar van in mijn buik. Wel ga ik vaak zappen als de reclame komt, of thee zetten of iets dergelijks.

 18. Grrrrrrr krrggggrrraaaakkkkk ik en alle anderen weten dat chips kraakt!!!! Ik heb gegeten as ik dat hoor. Smerig net als dat gekloek met die yoghurt drank. Echt ducking smerig!!!!

  Die schimpie reclame kreeg ik ook kriebels van

 19. De reclame waar een vrouw op toilet zit met haar broek naar beneden om inlegkruisjes aan te prijzen. Ik heb er geen behoefte aan om iemand op het toilet te zien zitten met haar broek op haar enkels. Is er geen andere manier?

 20. Soms vraag je je wel eens af wat men met reclame wil bereiken.
  Maar dat geldt ook voor allerlei verzorgingsmiddelen, waarvan de denkt als vrouw moet je toch wel een rot leven hebben dat je zo wordt geponeerd. Hans

 21. Geen smakelijk filmpje inderdaad. Je denkt toch trouwens niet dat ik die Schimpie ook weer aangeklikt heb hè? Die ken ik al en ik voorkom graag dat ik die reclame moet zien;).

 22. Ik haat zulke onsmakelijke reclames en zap supersnel weg! Sowieso probeer ik reclames zo veel mogelijk te vermijden. Maar idyllische, schattige reclames irriteren mij veel minder. Kennelijk krijg ik graag een droomwereld voorgespiegeld met stralend schone was, een sprankelend schoon huis en gelukkige mensen…😂😉

 23. Hahaha! Ik kan daar dus ook helemaal niet tegen! Reclames over maandverband met vrolijk sportende vrouwen trek ik ook nog steeds slecht. Ik hing altijd gewoon boven een emmer over te geven met migraine en buikkramp alsof ik een zesling kreeg…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.