Reacties

Tweedehands vaatwasser voor 60 euro! — 18 reacties

 1. ik heb echt ehm al 20 jaar afwasmachine(s) sinds ik op mijzelf ging wonen dus, maar heel gek soms de laatste tijd bekruipt me het gevoel wel eens van als hij stuk gaat ga ik eerst eens kijken of dta afwassen nou echt zo vervelend is( en dat terwijl ik er altijd gek op was,op mijn afwasmachine dus)
  Het zal de leeftijd wel zijn ;-) hoe ouder men word..hoe gekker.

 2. Ik heb net een grote afwas achter de rug en heb er dus geen. Ik zou er geen keukenkastje voor op willen offeren en we zijn maar met zijn tweeën dus zo klaar. Goede keus van je om een tweedehands apparaat te nemen.

 3. Sinds eind jaren 70 hebben wij een afwasmachine. Heerlijk opgeruimd. Toch herinner ik me de knotsgezellige momenten van vroeger. Mijn moeder waste af en mijn broertje en ik droogden en ruimden op. We zongen vaak de sterren van de hemel.

 4. Hier wel een afwasmachine, heb het 2 jaar zonder gedaan en wat was ik blij dat ie eindelijk geinstalleerd was. Vooral in de zomer had ik het idee dat ik de hele dag aan het afwassen was zodat de vliegen niet op de afwas zouden gaan zitten, En het grootste voordeel van de afwasmachine altijd een opgeruimde keuken, Gr. Cisca, Servie

 5. Ook wij hebben geen afwasmachine en ik wil er ook geen. De kinderen helpen altijd mee en ik heb na de afwas altijd een sopje om de keuken te soppen.
  Maar ik denk dat ik met 5 kinderen graag een afwasmachine zou hebben. Maar nu weet ik niet beter en ik vind het geen vervelend werk, lekker de radio er bij aan.
  Ik was trouwens maar 1 keer per dag af, in de avond. Ik spoel na het eten ( ontbijt\lunch ) de vaat goed af en laat het drogen in een afdruiprekje. s'Middags gebruik ik een gedroogd bord en beker gewoon opnieuw, dus geen extra borden en bekers uit de kast.
  Maar 60 euro is een koopje!

 6. Nou wij gaan het dus een week zonder doen bij wijze van experiment, gewoon om te kijken hoeveel het scheelt in het verbruik. Nu moet ik zeggen dat we afwassen helemaal niet vervelend vinden en eerder ook al eens een lange periode (2 jaar) zonder vaatwasser zaten. Maar het os ook afhankelijk van de tijd die je wel of niet hebt of de ruimte die je wel of niet hebt die maakt dat je het ding noodzakelijk vindt of niet.
  Ik persoonlijk vind het in en uitruimen van de vaatwasser een enorm gedoe.

 7. wij hebben 'm nu een klein jaar en zijn er erg blij mee! heerlijk om na het avondeten nog even tijd te hebben voordat de meiden naar bed moeten..
  toen we 'm nog niet hadden plofte ik om half 9 's avonds uitgeput op de bank voordat ik wat ontspannends kon doen..

 8. Wij hebben in 1981 een vaatwasmachine aangeschaft. Altijd een vol aanrecht door een meer dan full-time baan voor ega en een baan voor mij die ook meer dan veertig werkuren bevatte alleen op onregelmatige tijden. 's Avonds eerst de pannen schoon, koken en afwassen gelijktijdig. Daarna vertelden we elkaat; als deze versleten is kopen we geen nieuwe. De kinderen zijn de deur uit.
  Maar nu toch nog steeds een vaatwasser en beiden boven de 65 jaar. De tijd die aan het afwassen op gaat ga ik liever naar buiten.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 9. Wij hebben een afwasmachine. De kinderen deden de vaat toen ze ouder waren. De een waste af en de ander droogde af.

  Wij hadden een lijst op de koelkast hangen, wanneer het hun beurt was om af te wassen/drogen.

  Maar de ene dag heb je meer vaat dan de andere. Er was altijd ruzie. Toen zijn wij het zelf weer gaan doen.

  Maar op een gegeven moment hebben wij een afwasmachine gekocht. En als hij kapot gaat koop ik een andere. Wij zijn met z'n tweeen, maar een opgeruimd aanrecht vind ik heerlijk.

  Liefs Frederique

 10. Hoi Mariska,

  wat leuk, een medewerker van de Kringloop! Ik ben dol op jullie winkels!

  Ik vind het grappig om te lezen dat één van de aantrekkelijke punten van een afwasmachine een schoon aanrecht is!

  Die motivatie komt met stip op 2 volgens mij. Op 1 staat natuurlijk de besparing van tijd en werk.

 11. Het afwassen op zich vind ik nog niet zo erg - het vuile goed op het aanrecht wél, maar drie keren afwassen vind ik dan ook weer te veel van het goede - hier komt dus zéker weer een afwasmachine ...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder