Mobieltje kopen

Schermafbeelding+2011 01 08+om+11.05.41

Mijn zoon Jan wordt in januari 14, en wenst voor zijn verjaardag niets anders dan een nieuwe mobiele telefoon. De wegen van tieners zijn ondoorgrondelijk, en dus heb ik mij bij het onvermijdelijke neergelegd.

Maar wel binnen de grenzen van de redelijkheid, en dus wil ik niet meer dan 50 euro voor zo’n stom mobieltje neertellen. Het resterende bedrag moet hij zelf bijleggen. Dat vond Jan prima, en dus gingen we vanochtend op zoek naar een Samsung Star, want in mijn eentje haal ik beslist de verkeerde.

Na enig vergelijkend warenonderzoek vonden we er één bij de Kijkshop voor de prijs van 69,99! Ik was helemaal blij, want alle andere die we zagen waren rond de 89,90.
‘Dat is dan 99 euro mevrouw,’ zei de meneer bij de kassa.
‘Maar in de vitrine staat een bordje waarop staat dat hij maar 59,99 is!’ sputterde ik.
‘Ja, u kunt 20 euro terugvragen bij Samsung, en 10 bij KPN.’

Toen heb ik van de koop afgezien, want dat vond ik veel te veel gedoe, en bovendien wil ik valse voorlichting niet belonen. Dus gingen we naar de Telecomwinkel waar we de goedkoopste Samsung hadden gezien, waar zich precies hetzelfde voordeed: ook hier bleek het prijskaartje niet te kloppen met de werkelijke prijs!

Dat is toch niet netjes! Ik mopperde tegen Jan: ‘Ik ga een boek verkopen voor 50 euro, en als de klant dan wil betalen, dan reken ik 70 euro af, en zeg dat ze de twintig euro elders kunnen terug halen!

Het eind van het verhaal was dat we onverrichter zake naar huis gingen, en dat ik nu via internet zo’n mobieltje heb besteld.

Is dit niet gewoon valse consumenten voorlichting?
Herkennen jullie dit?

14 Comments

  1. Anonymous
  2. Anonymous
  3. Anonymous

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh