Reacties

Kapotte vaatwasser bestekbak vervangen: 4,50! — 23 reacties

 1. Wij hebben zo'n besteklade, en ik ben er zo blij mee! Het wordt nu ook écht schoon, en het is er super makkelijk uit te halen. Bovendien heb je de hele rest van de afwasmachine voor afwas, en hoef je de ruimte voor zo'n bestekbakje niet uit te sparen. Alles past er ook in, behalve soeplepels, die zijn te hoog.
  Ik zou nooit meer gaan voor een bestekbakje. En dat terwijl ik moest worden overgehaald door mijn man om een besteklade te nemen... ;)

  • Dat klinkt heel positief over die besteklade Suzanna! Het grote voordeel lijkt mij ook wel dat je mee ruimte overhoudt! Ik moet best een flink stuk inleveren inderdaad voor dat bestekbakje.

   Je man zal het wel leuk vinden om zo gelijk te krijgen!

 2. Wij hebben een bestekmandje maar wel een machine van het betere merk. Mijn machine is nu 15 jaar en er is ook nog niks mis mee gegaan tot nu toe. Ik zou ook naar de kringloop gaan voor een bestek mandje.

 3. Fijn je goedkope bestekmand! Zo fijn he, tweedehands... Zomaar in 1 klap geld en grondstoffen bespaard.

  Wij hebben een tweedehands Miele met besteklade. Ik zounecht niet anders meer willen. Die mandjes vind ik altijd iets viezigs hebben: of je steekt het gebruikte deel naar onderen in een mandje, waar het bij mij nooit 100 % schoon wordt, of je steekt het gebruikte deel naar boven en pakt dat beet als je de vaatwasser leegmaakt...

  Sowieso vond ik na onze eerste (tweedehands) Miele al die apparaten zo sloom! Uren draaien en dan is je vaat al dan niet redelijk schoon...

 4. Hier ook een Miele met besteklade (in ons oude huis hadden we er ook een en daarvoor bij ouders ook). Ik zou ook nooit meer zonder een besteklade willen. Het kost iets meer tijd met inruimen. Uitruimen niet veel meer. Ik leg altijd alle soorten bij elkaar en de la is naast de vaatwasser. Het wordt schoon en je hebt veel ruimte in de vaatwasser. Wij zijn verder erg tevreden over onze Miele die na 12 jaar nog heel goed wast en weinig kabaal maakt. Dat is vooral fijn omdat wij een open keuken hebben.

 5. Mijn Bauknecht is nu denk ik 11 jaar oud en het bestekbakje is nog als nieuw.
  Nu is er natuurlijk groot verschil tussen het gebruik in een één persoons huishouden en dat van een flink gezin.
  Als er wat met mijn bestekbakje zou zijn dan zou ik zeker eerst tweedehands gaan kijken.
  Ze staan ook wel op marktplaats.

  Overigens hangt mijn bestek in het mandje en raakt dus de bodem niet, ik denk dat dat heel veel scheelt.

 6. Ons bestekbakje was ook binnen 2 jaar kapot aan de onderkant. Oplossing: vliegenmepper kapot geknipt en op maat gemaakt en die in het bakje gestopt. Probleem heel goedkoop opgelost.

 7. Onze vastwasser is 12 jaar oud, hij mankeert van alles, maar het mandje is al nieuw!

  Ik vind zo'n mandje (met handvat) ook superhandig ik loop ook de hele keuken rond met mijn mandje. Een vriendin van mij heeft bestekla, maar vind het vreselijk!! Het lijkt mij eerlijk gezegd ook zo'n gedoe om alles er in te leggen. Maar misschien heb ik het mis! Ik heb het nog nooit gebruikt.

  Fijne zondag!

 8. ik heb sinds het voorjaar een nieuwe vaatwasser en natuurlijk nog geen bestekbakjes nodig ,maar bij mijn vorige vaatwasser die ik 2e hands kocht voor 100 gulden toen hij 8 jaar oud was en die bij mij nog ruim 14 jaar gewerkt heeft ,ging 2 jaar geleden het bestekbakje kapot en ik kocht er een voor 1,50 euro bij de kringloop en die was nog heel toen mijn vaatwasser kapot ging en met 22 jaar was het niet meer de moeite om hem t repareren, maar het bakje bewaar ik voor de zekerheid nog wel even.

 9. Toen ik verhaal las wilde ik gelijk al wijzen op de Onderdelenwinkel, maar die had je zelf al geprobeerd. Jammer dat ze er daar niet eentje hadden van het juiste type. Of misschien niet zo jammer want je hebt nu een goede, denk ik, gevonden bij de Krinkloop... heel slim van je... Onze vaatwasser is al ruim 5 jaar oud en de bestekbak, heb dus geen lade, is nog helemaal in takt. Alleen de geleiders van de laden zelf zijn al een keer vervangen, door onderdelen van de Onderdelenwinkel...
  Ik wens je een heerlijke zondag verder,
  Lieve groet,
  Mirjam

 10. Hier ook een bestekbak. Mijn vriendin heeft een besteklade, maar het lijkt mij niet handig. Maar is vast een kwestie van wennen want het scheelt natuurlijk wel ruimte.

 11. Hier ook een besteklade na eerst 5 jaar met een bestekbak gewassen te hebben is dit toch makkelijker en schoner :)

  Hier een 12 jaar oude Miele is toch echt beter dan de 5 jaar oude Bauknecht en de Miele kan op heet water worden aangesloten dus lekker zuinig :)

  • Ja, het is fijn om leuke kringloopwinkels in de buurt te hebben. Maar ik vind dat de prijzen best vrij hoog zijn. Sommige dingen zijn bij de Action nog goedkoper...

 12. In onze keuken hadden wij ook veel apparatuur van het merk Ariston. Wat een ellende ik wil dat merk echt nooit meer hebben. De vaatwasser was vanaf dag 1 al een drama de vlag ging uit toen dat ding echt helemaal de geest gaf. Daarvoor konden we hem iedere keer opknappen. Hij is maar 4 jaar oud geworden. De kookplaat had na 1.5 jaar al de geest gegeven en de koelkast stopte er na 5 jaar mee. Later hoorde ik in een witgoedwinkel dat het niet zo een best merk is of dat daadwerkelijk zo is of dat wij gewoon pech hebben gehad weet ik niet. Blijkbaar bestaat het niet meer en heet het nu Hotpoint. Maar om je vraag te beantwoorden. Ik heb een bakje doe hetzelfde als jij. Loop met bakje en al naar de betreffende kast. Bij ons heb je de Handyman. In die winkel hebben ze echt van alles voor veel goedkoper. Ik had dus ook voor nog geen tien euro een nieuwe bestekbak.
  Ingrid

  • Dat klinkt bekend Ingrid! Volgens mij is het inderdaad niet een goed merk! Blij dat het niet aan mij ligt. Gelukkig hebben we de koelkast niet van Ariston. Maar de inductieplaat wel. We hebben binnen twee jaar nu problemen gehad met de oven en de afwasmachine.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder