Reacties

Rondkomen van 50,- per week? — 19 reacties

 1. Waarschijnlijk zitten hier geen verzekerings-, vervoers-, energie-, huur- en/of hypotheekkosten in. Zelf geef ik gemiddeld 40 euro per week uit aan boodschappen, inclussief horeca en de afhaal indonees. Dat is voor maar 1 persoon. Als ik minder naar de indonees ga en meer zelf kook, dan kan dat bedrag halveren. Dus als het alleen om de boodschappen gaat, dan zou dat zeker kunnen.

 2. Ik heb tweeënhalf jaar van 16 euro per week rond moeten komen. Daar moet je heel wat voor over hebben. Bijvoorbeeld soep op zaterdag van "Food not bombs" Zelf vrijwilligerswerk doen waar ik een hapje mee kon eten of smiddags een appel mocht pakken. Ik dronk bij de AH nog af en toe koffie, thuis was het thee of water.
  Overigens was het meest vernederende en erge wat ik in die tijd meemaakte, een hulpverleenster die thuis kwam en tegen mij mopperde dat ik haar geen koffie gaf...

 3. Wij zijn rond de 125 euro pw uit met boodschappen. Wij zijn met 5 personen en 3 huisdieren.
  Het kan minder alleen heb ik niet de puf om alle aanbiedingen af te lopen. Maar het kan beter dat heeft ik toe.

 4. Ze heeft 'n budget van 50 euro per week i.p.v. per maand. Wij leefden vroeger, partner studeerde, met 2 kinderen van 60 gulden per week. Geen vetpot maar als je niet meer hebt, moet je wel! Gelukkig was dat na 5 jaren niet meer nodig. 'n Big Spender ben ik nooit geworden maar geld is er voor ons en wij zijn er niet voor het geld!

 5. Mooi en krachtig verhaal van iemand die weet wat zij wil en alles al goed over heeft nagedacht. Ik vind dat een vrouw moet de keus kunnen maken zonder veroordeeld te worden. :-) Maar € 50 per week met 4 personen is echt dapper. Ik ben benieuwd of het niet wat lastiger gaat worden als de kinderen groter gaan worden. Maar jullie vinden vast een oplossing. :-)

 6. ik vind dit echt echt heel knap!! wij, met zijn vieren redden dat dus echt niet en ben al 40 euro per DAG kwijt aan boodschappen. ja oke we zijn grote eters en met 50 per maand…poeh nee dat werkt hier niet maar respect hoor :D

  • Hier ook, 2 volwassen en 3 opgroeiende kinderen (4-7j). Cijfers zijn steeds voor interpretatie vatbaar (wat zit erin en wat niet...), maar als ik onze uitgaven zie voor huishouden (ALLES van de supermarkt en eten+drinken) komen we gemakkelijk boven de 1000 euro per maand, zonder op restaurant te gaan. Als je elke dag bokes (kaas en vlees), fruit en koeken moet meegeven aan de kids, kan je dat onmogelijk doen met 50 euro per week.

 7. Ik moet het ook doen met 50 euro per week. Dat is dan wel voor mij alleen, maar met 2 katten die ook echt niet goedkoop zijn... Het is zeker te doen. En ik ben nu bezig om een bestand te ontwerpen waarmee mensen zelf hun uitgaven kunnen plannen en beheren. Ik merk namelijk dat als ik dat netjes doe elke week, ik veel makkelijker rondkom en geen ondoordachte uitgaven doe. ;)

 8. Wij zijn met 2 personen en een hond, geven per week ongeveer 60 euro uit. Moet er wel bij zeggen in sommige producten zijn wij echt merk gericht en hebben koffiebonen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder