Reacties

Picardie glas: 10 redenen om Picardie glazen te hebben! — 25 reacties

 1. Ik heb picardieglazen van de Dille en Kamille, kleine en grote.
  En picardiemokken van de Hema. Ik ben er ook dol op om de redenen die jij noemt!

  "Het schrikt zich als het ware onverwoestbaar". LOL!

 2. Fijne glazen zijn het. De kleine voor een glaasje wijn de grote van Ikea voor een smootie en de vetse muntthee en de porseleinen van de Hema voor de chocolademelk.

 3. Weet je ook hoe ze zich houden in de vaatwas? Ik kan hier elk half jaar een resem glazen weggooien door vaatwascorosie.
  Ik hoop stiekem dat die onverwoestbare picardiëglazen daar beter tegen bestand zijn?

 4. Ik heb er nog eentje staan. Volgens mij heb ik er vier gehad. Jaren geleden heb ik ze gekocht. Ik gebruikte ze graag. Bij ons worden vooral mokken gebruikt en die heb ik in diverse maten. De ikea plastic bekers heb ik ook nog steeds in gebruik. Ik vind ze handig als maatbeker. Ik kook veel uit Canadese en Amerikaanse kookboeken en daar werken ze met cups. Lekker snel werken en veel makkelijker dan een weegschaal.
  Op jouw foto's vond ik de rode glazen en de roze mokken het mooist :-)

 5. Ja tuurlijk, om de redenen die jij noemt. Alleen voor bier heb ik vier grote glazen en verder gebruiken we altijd deze.
  Ik had er destijds wel van de action. Heel fijne, maar er is er toen eens een 'spontaan' uit elkaar geknald. Ik zette de vaatwasser open en *pats*. Toen heb ik ze allemaal uit voorzorg maar weg gedaan. Ze waren wel gemaakt in Frankrijk.... Raar toch.

  • Dat heb je soms met van dat veiligheidsglas. Zo hadden mijn ouders in de jaren zeventig van die Arcopal glazen/bekers. Die had je in rood, groen en een soort bruin/geel. Die konden prima tegen een stootje totdat ze 'op' waren. Dan spatten ze ineens uit elkaar. Mijn moeder heeft dat ook weleens gehad in de vaatwasser. Ja, wij hadden in de jaren zeventig al een vaatwasser :-)

  • Wij hebben ook een paar van de Action gehad, maar eentje knapte zomaar in tweeën toen manlief er kokendheet water voor thee in schonk. Daar waren ze dus toch niet tegen bestand! Heel gevaarlijk, de anderen hebben we daarna alleen nog maar voor koude dranken gebruikt totdat ze allemaal gesneuveld waren...

 6. Picardieglazen zijn fantastisch. Doen mij altijd denken aan Rome waar ze er water en wijn in schenken in restaurants.
  Maar Duralex maakt meer heel bekende glazen, al jaaaren, allemaal met de door jou genoemde voordelen. Wij hadden vroeger thuis Gigogne glazen van Duralex (van die bolle met 2 strepen, je kent ze vast) en nu drinken wij koffie en thee uit Duralex kopjes met een oor. Het onderwerp brengt allerlei herinneringen naar boven. Leuk!

 7. Ik heb ze zelf niet in de kast staan. Wel vond ik ze toen ik een paar jaar terug bij de Hema werkte al mooi. Misschien toch maar eens een paar aanschaffen. Ik heb alleen nog zoveel andere glazen...

 8. Ik vind ze fijn drinken en vasthouden,
  hema is favoriet.
  In mijn vriendenkring is er iemand die er thee in serveert.
  Ook ken ik iemand die er wijn uit drinkt.
  Veelzijdig in gebruik!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder