Netflix tip: The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill HouseIk houd van horror films.

Tot op zekere hoogte althans, want sommige zijn te eng voor me. Daar kan ik dan simpelweg niet meer naar kijken voor mijn gemoedsrust. Ik heb destijds nog maandenlang last gehad van The Ring. Niettemin verheugde ik me op de nieuwe Netflix serie The haunting of Hill House. Ik ben dol op series met enge huizen, waar het spookt!

The Haunting of Hill House: dochter kwam niet verder dan aflevering 7

Nou hoorde ik van mijn oudste dochter, die in Engeland woont, (23) dat ze de laatste 3 afleveringen van Netflix serie The haunting of Hill House niet heeft durven kijken. Ze is tot aflevering 7 gekomen, maar kon er toen al bijna niet meer van slapen. Toen ik dat hoorde dacht ik triomfantelijk:

‘Wat een watjes!’  Ik zal ze eens even laten zien hoe je The haunting of Hill House moet kijken! Ik ga wél alle 10 afleveringen kijken.’

The Haunting of Hill House: mijn observaties na 1 aflevering

Vorige week zijn mijn man en ik begonnen met aflevering één. Hieronder enkele observaties:

 • Ik vind het een prachtige serie. Hij is mooi vormgegeven, sfeervol en er wordt goed geacteerd. Bovendien zit de Nederlandse acteur Michiel Huisman erin, en dat vind ik altijd extra leuk. Die man kan echt accentloos Engels praten!
 • Ik moest na het kijken van aflevering één vanaf een afstandje in mijn bed springen zodat de geesten onder het bed mijn voeten niet konden grijpen.
 • Toen ik de ochtend erna ging hardlopen en het nog donker was, lag mijn looptempo een stukje hoger dan normaal. Kuch.
 • Deze serie ga ik niet kijken als mijn man niet thuis is.
 • Hij roept op tot bingewatchen: ik had moeite te stoppen na 1 aflevering.

Maar ik ben nog steeds van plan om alle 10 afleveringen te kijken. Of op z’n minst tot aflevering 8 te komen!

The Haunting of Hill House: trailer

Hieronder de trailer van deze serie

The Haunting of Hill House praktische informatie

Je kunt The Haunting of Hill House kijken via Netflix Nederland. De serie is overigens gebaseerd op het boek The Haunting of Hill House.

the haunting of hill house

Heb jij The Haunting of Hill House al gekeken? Hoever ben je gekomen?

Lees ook mijn review van The Affair.

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik heb hem gekeken tot het einde, maar ik mag hopen dat het bij dit seizoen blijft, want ik vond het een aanfluiting.
  Eng? Ik viel er gewoon van in slaap, want hij was gewoon doodsaai.

 2. Ik heb hem dit weekend achter elkaar gezien. Prachtig en meeslepend! Het enge viel wel mee, ternwijl ik normaal heel snel iets eng vind. Er zaten genoeg rustige stukken in, waar je weer even op adem kon komen. Het mooie vond ik de onderliggende thematiek. Opgroeien in een behoorlijk disfunctioneel gezin en de gevolgen daarvan voor het latere leven. En vooral hoe elk gezinslid een andere overlevingsstrategie ontwikkelt. Klinkt raar, maar ik vond de serie herkenbaar! Wat dat zegt over ons eigen disfuntionele gezin vroeger….

  Groetjes Jacqueliine

  1. Wat bijzonder dat je in zo’n horror serie herkenning vindt over je eigen gezin van vroeger van Jacqueline. Dat geeft al wel aan dat het goed geschreven is vind ik.

 3. Nou ik wil er wel aan beginnen, maar mijn man houdt niet van dit genre… enne ik vraag me af of ik dit alleen aankan, samen met de honden dan. Groetjes Ta

 4. ????Ik had al een nachtmerrie na het zien van de trailer!!
  En na jou verhaal dat je niet wil kijken als je man niet thuis is….
  Laat ik het hier maar bij!!
  ????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.