Bloggen

Speciaal blog voor Kdrama’s gemaakt

Kdrama blog

Het is een heet hangijzer in Blogland: moet je consequent over één onderwerp bloggen, of mag je best over van alles en nog wat schrijven? Anno 2018 is het advies duidelijk: concentreer je op één onderwerp. Dat is wel zo duidelijk voor je bezoekers.

Wat doe je als je veel dingen interessant vindt?

Maar wat doe je als je heel veel dingen interessant vindt? Dan maak je er een apart blog voor. Dat heb ik bijvoorbeeld gedaan over hardlopen en bloggen. Op Huisvlijt kan ik gelukkig veel kwijt, maar ik snap best dat niet iedereen zit te wachten op enthousiaste verhalen over Kdrama’s. Daarom heb ik besloten om de bezoekers van Huisvlijt niet langer lastig te vallen met mijn liefde voor Koreaanse drama’s.

Op een blog over huis, tuin, keuken en lifestyle zaken is Koreaans drama toch wel een vreemde eend in de bijt.

Om toch mijn enthousiasme voor Koreaanse series kwijt te kunnen, heb ik mijn posts over Koreaanse drama’s ondergebracht op een speciaal blog over Kdrama!

Houd je van Koreaanse drama’s?

Dus houd je van Koreaanse drama’s? Of van Chinese en Taiwanese series? Kom dan vooral eens lezen op mijn Kdrama blog : )

Hoe denk jij over diversiteit op een blog? Heb je liever een ‘niche blog’ over 1 onderwerp, of mogen er van jou best diverse onderwerpen aan bod komen?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik ben een voorstander van diversiteit op een blog. Dan vindt iedereen wel wat waar de interesses naar uitgaan. Het geeft bovendien wat afwisseling in tegenstelling tot blogs waar heel specifieke onderwerpen aan bod komen zoals bijvoorbeeld bij E. J. Bron waar het altijd gaat over de teloorgang van Nederland en de rest van Europa. Kenmerkend is wel dat laatstgenoemd blog de laatste jaren een enorme toename van reageerders heeft gekregen.
  Zelf ben ik niet zo bloggerig aangelegd. Op jouw blog ben ik dan ook toevallig terecht gekomen. Bij E.J. Bron kom ik al wat langer omdat o.a. het moreel verval in Nederland ook mij ernstig zorgen baart.

  1. Voor diversiteit is zeker ook veel te zeggen Joannes. Ik vind het soms lastig wanneer het té divers is. Het blog E.J. Bron kende ik nog niet. Dat ga ik eens opzoeken. Wel bijzonder dat je merkt dat er meer mensen op reageren. Dat zegt denk ik wel iets.

 2. Ik lees wel heel erg graag over verschillende onderwerpen.

  Zelf hoop ik dat mijn weblog niet al te eentonig is met mijn vele verhalen over de wandelingen die ik maak, want ik kan me voorstellen dat zoiets op den duur toch gaat vervelen.

 3. Als blogger twijfel ik hier altijd over (en ik verander regelmatig van mening). Maar als bloglezer weet ik het eigenlijk wel: zo’n nicheblog is fijn als ik bezig ben een bepaald onderwerp te onderzoeken, maar uiteindelijk volg ik ze niet echt. Te saai. De blogs die ik blijf volgen, zijn meer ‘life style blogs’. Die lees ik om het totaalplaatje dat ontstaat door al die verschillende onderwerpen, omdat ik op die manier mee leef met de persoon die het schrijft. Bij dat soort blogs ben ik ook eerder geneigd om door te klikken op affiliatelinks, dan bij nicheblogs die ik tegenkomt als ik ergens informatie over zoek. Dat zal de ‘gunfactor’ zijn, denk ik.
  Ik kan me wel voorstellen dat je graag meer over die K-drama’s wilt schrijven dan je tot nu toe deed (tot nu toe stoorde het mij niet echt) en dat daarvoor een apart blog wel prettig is. Aan de andere kant lijkt me dat voor jou als professioneel blogger alleen zinvol als je specifieke advertenties of affiliatelinks hebt die K-dramaliefhebbers aanspreken…

  1. Dat is ook een interessante insteek Geertrude: niche blogs bezoek je misschien vooral als je een bepaalde vraag of probleem hebt waarvoor je een oplossing zoekt.

   Wat betreft geld verdienen met mijn Koreaanse blog: dat zie ik niet gebeuren, maar dat hoeft ook niet. Ik vind het gewoon zo leuk om daar eens flink over te kunnen vertellen : )

 4. Één onderwerp wordt vlug saai. Het is juist de diversiteit die het lezen leuk maakt.
  K drama’s interesseren mij geen bal. En ik ben jouw blog gaan lezen omdat je in de Achterhoek woont. Zelf woon ik in de Liemers. Dus eigenlijk zijn we een beetje buren!!
  Ik geef nooit een reactie maar lees je wel dagelijks.

 5. Ik ben sowieso niet dol op drama’s en K-drama’s lijken mij het toppunt van ellende???? Smaken verschillen gelukkig en de stukjes die je schrijft over K-drama’s las ik diagonaal ????

 6. Ik gooi alles door elkaar. Heb wel even twee blogs naast elkaar gehad, maar dat werkt niet voor mij.
  Het verschil zit ’em in de plaats van delen. De blogs over mijn zoektocht naar ander werk deel ik ook via LinkedIn. De overige, alleen via twitter en Facebook.

 7. Ik vind variatie op een blog juist leuk, vanwege de verrassingen die ik dan tegen kom. Zou zelf niet specifiek een blog over k-drama opzoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.