Tuinmeubels die anders dan anders zijn

tuinmeubelsAls het om tuinmeubilair gaat dan denk je al gauw aan de bekende tuintafel met bijpassende tuinstoelen. En de laatste jaren maakt de loungeset natuurlijk een opmars. Als ik op dinsdag onze hond Trixie uitlaat, dan kom ik altijd langs een huis waar ze zo’n kenmerkende grijze loungebank buiten hebben staan.

Maar er zijn tegenwoordig ook meubels voor in de tuin die anders zijn anders. Tuinmeubels die je niet zou verwachten. En dat vind ik dan weer leuk. Want ik houd er wel van om verrast te worden. Daarom deze post over tuinmeubels die anders zijn dan anders!

Poef voor in de tuin

Met stip op nummer 1: de poef! Ik associeer een poef met de jaren zeventig. We hebben er zelfs niet één in de woonkamer, laat staan de tuin. Maar handig zijn ze natuurlijk wel. En nu zijn er dus heuse poefen voor in de tuin.

Een tuinpoef kun je gebruiken als:

 1. Voetenbankje
 2. Stoeltje
 3. En als je slim bent koop je een poef met opbergruimte er in

Hier onder een paar mooie voorbeelden van poefen voor in de tuin. Ik vond ze bij Leenbakker, waar ik altijd graag neus voor goedkope tuinmeubels. Ik heb 3 verschillende modellen gekozen, zodat je goed kunt zien wat er mogelijk is poefgebied!

poef
39,99
poef
49,99
poef
149,95

Hangmatten

Tegenwoordig heb je hangmatten in allerlei soorten, kleuren en stijlen en zelfs een- én tweepersoons hangmatten. Moet je kijken naar onderstaande idylle:

hangmat
154.99

Als je weinig stevige bomen hebt in je tuin, kun je ook hangmatten kopen met een frame. Zoals deze:

hangmat
174,99

Zelf vind ik een hangmat tussen twee bomen het leukst.

Bijzondere tuinstoelen

Ook tuinstoelen zijn allang niet meer altijd dat klassieke Hartman stoel model. Er zijn tuinstoelen bij die ik zo bij mijn keukentafel zou neerzetten. Zoals deze:

tuinstoel
79,99

En wat te denken van deze bijzondere tuinstoel:

tuinstoel
369,00

Maar mijn favoriet is deze vanwege het model en de kleur:

tuinstoelen
49,99

Echt een superleuke tuinstoel die prima zou staan bij mijn witte tuintafeltje.

Mijn conclusie over tuinmeubels anno 2017

Je kunt nog steeds de bekende fijne tuinstoelen van Hartman kopen. Maar het hoeft niet! Anno 2017 is er echt voor elke smaak wat wils als het gaat om tuinmeubels. Bovendien zijn er nieuwe meubels bijgekomen, die vroeger alleen binnen stonden. Zoals poefen! Je kunt ze uiteraard ook gebruiken om een balkon gezellig te maken.

De tuinmeubels in deze post vind je bij Leenbakker. Ik heb er de prijzen steeds bij gezet, want dat vind ik zelf altijd handig!

Wat is jouw favoriete tuinmeubel?

Lees ook Wat zijn goede tuinstoelen?

Similar Posts

27 Comments

  1. Wauw, knap zeg! Mijn man moest dit weekend een nieuwe tuinbank in elkaar zetten, en zelfs dat kostte al de grootste moeite… Laat staan zelf maken.

 1. Ik heb een Hartman tuinstel van inmiddels zo’n 15 jaar oud, kan in de winter gewoon buiten blijven staan. In het voorjaar even een sopje erover en het is weer als nieuw.
  Ik vind het lekker zitten met de verstelbare rugleuning, leuk tuinstoelkussen erop en het is genieten.
  Design kan best mooi zijn, maar lekker zitten vind ik toch het belangrijkst!

  Daarbij kost het nogal wat, als ik zo de prijzen zie en lekker ontspannen zitten, zie ik er niet in, keurig overeind zitten in plaats van lekker wat achterover genieten ;)

  Groetjes Lily

  1. Dat is waar Lily. Dit zijn meer stoeltjes voor als er bezoek komt. Ik zie mijn maandagochtendvriendinnen en mezelf er wel op zitten in het zonnetje : )

   Maar om te relaxen moet je een ander model hebben inderdaad.

 2. Doe mij maar de klassieke tuinstoelen (die met een verstelbare rug en een kussentje erin). Die zitten het lekkerst.

  Ooit zou ik trouwens wel een hangmat willen. En dan zachtjes schommelen in de zomerzon :-)

  1. Dat is inderdaad heerlijk Huiselijk genoegen. Wij hebben zo’n touwhangmat tussen twee bomen hangen. Dat ligt heerlijk. Hij ligt alleen een beetje hard.

 3. IK heb al jaren alles in teakhout, niet stuk ter krijgen en kan gewoon buiten blijven.
  Ik heb ook zo’n mexicaanse meerpersonenhanglat: superfijn!

  Maan mijn natte droom qua tuinmibilair is toch wel de Dedon Nestrest! Was ie maar niet zo prijzig…
  Ik kan blijkbaar geen linkje plaatsen hier ..

 4. Wat een gave tuinmeubels! Persoonlijk vind ik een loungebank ook mooi maar past helaas niet op ons balkon. Wij hebben dus nog de oude vertrouwde Hartman stoelen. Zitten overigens heerlijk.

 5. Die poefjes vind ik wel oersaai, hoor Nicole ;-) Allemaal grijs, ik zie in de tuinen in onze buurt ook allemaal van die uniforme antraciete ellende staan :-p Doet u mij maar een lekker kleurtje! Mijn schoonmoeder heeft zelf een poef gehaakt van allemaal kleurtjes, dat vind ik wel een leuke.
  Onze tuinstoelen wisselen nogal eens, soms elk jaar hoewel we er geen cent voor uitgeven: veel mensen in onze wijk zetten hun stoelen bij het grofvuil en daar pikt deze huisvrouw ze dan weer op ;-) Zo zijn we al aan ons bankje in de voortuin gekomen, aan bijpassend tafeltje en aan 6 rieten stoelen. Bij gebrek aan schuurruimte rot dat riet dan weg in de winter, maar dan is er altijd wel weer een buur die zijn, in mijn ogen nog prima tuinmeublilair, aan de straat zet. Ik hou de afvalkalender in de gaten ;-)

 6. Ik heb eigenlijk nog nooit gedacht aan een poef in de tuin. Dat is eigenlijk best een leuk idee, en nog handig ook!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.