Deze kikker at ik vanochtend!

Screen Shot 2018 05 01 at 11.40.00

'If it’s your job to eat a frog, it’s best to do it first thing in the morning. And if it’s your job to eat two frogs, it’s best to eat the biggest one first.' (Mark Twain)

Bovenstaande uitspraak van Mark Twain is heel bekend geworden.

Eet de kikker!

'De kikker' staat symbool voor klusjes waar je helemaal geen zin in hebt. Van die klusjes die je steeds voor je uitschuift. Mark Twains advies om de kikker gewoon meteen maar even op te eten, is een aansporing om een vervelend klusje meteen te doen.

Daarna heb je een heerlijk gevoel van voldoening, en dat draag je de rest van de dag bij je.

Deze kikker at ik vanochtend

'Mijn kikker' was vanmorgen het opzeggen van Veronica Magazine. Toen ik mijn man 30 jaar geleden leerde kennen, had hij er al een abonnement op! En dertig jaar lang viel deze tv-gids dus wekelijks bij ons in de brievenbus. Maar het laatste jaar werd hij vaak niet eens meer uit het cellofaan gepulkt. Pas als ik hem ongelezen in de blauwe container wilde gooien, haalde ik het plastic er af in het kader van netjes je afval scheiden.

Met andere woorden: deze tv-gids was een geldlek geworden. En geldlekken moet je zo snel mogelijk dichtstoppen vind ik.

Wat hield me tegen?!

Maar om de één of andere reden ging ik maar niet tot actie over. Elke week als Veronica Magazine bezorgd werd, zei ik deugdzaam tegen mijn man: 'We moeten dat ding echt eens opzeggen!' En vervolgens deed ik niets.

Wat hield me tegen?

Niet een verlangen om die tv-gids te houden in ieder geval.

Nee, het had meer te maken met het idee dat ik dan moest gaan uitzoeken hóe ik het abonnement moest opzeggen. En dat ik dan een (email)adres moest gaan opsporen om mijn opzegging naar toe te sturen. Vaak is die informatie heel moeilijk te vinden is mijn ervaring. En gelijk hebben ze, want zo houd je klanten zoals mijn man en ik langer vast....

Deze ochtend heb ik de kikker echter opgegeten. Het abonnement is opgezegd!

En nu voel ik me heel nuttig en productief : )

Wat zijn jouw 'kikkers'?

De mijne is ramen lappen! En mijn dekbed wassen vind ik ook een vervelende, omdat ik ervoor naar een stomerij moet.

Similar Posts

45 Comments

 1. Ik ken de uitspraak helemaal niet. Maar ik vind het wel een goeie! Goed dat je je kikker eindelijk hebt opgegeten. Ik heb ook wel een aantal kikkers zoals bijvoorbeeld het opruimen van de kelder...

 2. Fijn dat je die kikker hebt weg gewerkt.

  Mijn kikker is het uitpakken van de vakantietassen. Ook niet veel werk, maar ik heb er gewoon geen zin in. De start van dat soort klusjes is het einde van het vakantiegevoel!

 3. Ik kende de uitdrukking niet maar wat goed dat je het gedaan hebt! Ik stel zulke dingen ook altijd uit... Zoals met uitschrijven op die ton nieuwsbrieven die ik als e-mail ontvang! :)

 4. Deze uitdrukking ken ik helemaal niet. Grappig. Hier ook een paar jaar geleden opgezocht. Ik keek er nooit meer in eigenlijk.

 5. WAt een grappige uitdrukking, weer wat bijgeleerd. Als ik het moet hebben over een grote kikker dan is het ons huis stofzuigen (een heel karwei, omdat de stofzuiger niet naar behoren werkt).

 6. Leuke uitdrukking, nog nooit gehoord. Bij mij is dat het opzeggen van onze poetshulp op donderdag. Blijf het maar uitstellen...! Jij gefeliciteerd met deze kikker!

 7. Dit is zo waar! Daarom begin ik de dag gelijk met het opmaken van mijn bed, dan begin ik de af al met een positieve noot. Mijn kikker was de belastingaangifte afgelopen week en de opluchting na het voltooien was super groot!

 8. Mijn kikkers? Ik heb geen abonnementen meer. Maar sommige huishoudelijke klusjes zoals strijken is voor mij echt een brulkikker....dat bewaar ik alleen altijd voor de avond. Misschien toch maar eens smorgens doen.

 9. Leuke uitspraak, kende ik nog niet. Mijn kikker is de afwas, bah iedere dag opnieuw en nooit geen zin in. We hebben nu besloten om een vaatwasser aan te schaffen, hoera!

 10. Mijn kikker is het opzeggen van mijn Storytel abbo. Ik ben namelijk pas weer lid geworden van de bieb dus dat is dan dubbel op.

 11. Vroeger was mijn kikker de strijk, maar nu heb ik daar hulp voor.

  Ik ben sowieso geen huisvrouw type en bel regelmatig mijn mama, vooral bij vlekken problemen! hahaha

 12. Deze kikker heb ik ook ooit eens gegeten. Hier ging hij ook ongeopend weg. Maar inderdaad zo’n uitstelklus.
  Morgen ook maar weer eens op zoek naar mijn kikkers

 13. Mijn kikkers, het zijn er zoveel! Ik heb echt een hekel aan de was doen! En die heb ik gisteren twee keer gedraaid, zodat het maar klaar is.

 14. Ik had deze uitspraak nog nooit eerder gehoord. Ik ga dadelijk de bovenverdieping leeghalen. In de winter zijn we altijd buiten, maar nu het zomer wordt is het niet uit te houden. De kinderen kijken uit naar ruimte, zodat er onder de koele bries van de airco binnen gevoetbald kan worden.

 15. Je moet in elk geval voorkomen dat die kikker in je keel blijft steken, lijkt me... Opzeggen van abonnementen waar je niets mee doet, heel herkenbaar. Maar het lucht geweldig op, als je het eenmaal gedaan hebt! :)

 16. Hahaha ik ken de uitspraak niet maar vind m erg leuk! Goed dat je het aangepakt hebt. Kun je weer leuke dingetjes van doen door t geld wat je hierdoor over houd!

 17. Hahahah! Ik MOEST klikken op dit artikel vanwege de tekst. Nog nooit van deze uitspraak gehoord maar ga 'm zeker onthouden! Hij is tof!

  1. Soms heeft iets ook gewoon tijd nodig Mieke. Ik denk overigens wel dat er veel kansen en mogelijkheden liggen voor een nog beter blog voor Gebreide Sjaals.

 18. Goed dat je me herinnert, want ik moet ook nodig een tijdschrift opzeggen. Moet je helemaal gaan bellen enzo, daar heb ik helemaal geen zin in, haha.

 19. Ik hoorde laatste ook over het Eat The Frog principe! Ik denk dat het heel goed gaat werken. Na de vakantie ga ik er ook mee beginnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.