Reacties

Kobo eReader kopen + het probleem met mijn oude eReader — 15 reacties

 1. Ik heb de kobo aura One, de duurste maar met een groter scherm. Echt een uitkomst, gebruik hem ook bijna elke dag. Vooral het grotere scherm vind ik ideaal. Hiervoor had ik ook een 6 inch maar ben wel erg blij met mijn grotere scherm.

 2. Helder Stukje,
  Mijn ervaringen, begonnen met e-books te lezen op een Ipad mini. Toen ik in 2015 naar Barcelona fietste vond ik het handiger om een energie zuiniger reader te kopen. Het werd een Kobo van 99 euro.
  Ik vind het lezen prettiger voor mijn ogen maar de prestaties slecht. Traag bladeren en soms 2 tegelijk, geen reactie of plotseling uit. Ik begrijp dat het geen tablet is maar nu is na 30 maanden gebruik het scherm net als bij jou.
  Resetten en overleg met helpdesk Kobo hebben niet geholpen en nu twijfel ik sterk of ik weer een E-reader koop. De nieuwe S3 van Samsung heeft ook een ogen vriendelijker scherm. Nadeel hogere prijs en stroomverbruik, maar staat tegenover dat je thuis minder op het kleine schermpje van je telefoon kijkt want de tablet is zowel reader als smart maar net geen phone.
  Ik ben in ieder geval teleurgesteld door de slechte Kobo kwaliteit en software. Ik lees veel over bevroren schermen.

 3. Mijn Kobo e-reader (aura versie 1) was onlangs ook kapot. Wat blijkt is dat veel van de schermen het begeven na verloop van tijd.
  Ik kan er niet goed tegen dat de e-reader het na drie jaar begeven terwijl het feitelijk niet zo intensief was gebruikt.
  Toen las ik op internet van anderen hoe zij hun e-reader repareren. Een e-Reader is gewoon een apparaat dat uit 4 componenten bestaat:
  Frame met achterkant, elektronica, batterij, scherm. Kortom, het scherm is te vervangen. Hoe? Open maken volgens instructie die ergens op internet wel is te vinden, type scherm achterhalen, bestellen in China via Ali Express of eBay, 2 weken later, na ontvangst was de Kobo in 15 minuten gerepareerd. Met dubbel zijdig plakband het nieuwe scherm in het frame geplakt.
  Kosten: 36 euro. Je moet wat durf hebben maar in mijn geval was het goed te doen.

 4. Ik ben nog steeds fan van de Sony ereader met fysieke knoppen. Helaas is mijn Sony TRS -2 ter ziele gegaan na 6 stoffige zand vakanties. Heb nu ook een kobo Aura. Leest wel prettig door verlichting die je heel zacht kan zetten. De Sony had een hoesje met led lampje dat vrat batterijen (milieu). Heb ook nog een paar maanden onbeperkt lezen gehad, viel toch tegen. Veel plezier met je eareder!

 5. Ik heb precies dezelfde Kobo e-reader en gebruik hem met vlagen. De mijne ging binnen het jaar kapot; ook een bevroren scherm maar niet zoals die van jou, gewoon dat de laatst gelezen pagina bleef staan. Resetten hielp niet en dus het ding teruggestuurd. Bleek niet te repareren te zijn en dus kreeg ik mijn geld terug. Na enig twijfelen over welke e-reader ik nou moest gaan kopen besloot ik dat ik pech heb gehad en heb ik weer dezelfde e-reader gekocht. Deze doet het prima. Ik vind alleen het hoesje dat ik er (ook voor de tweede keer) bij heb gekocht niet zo geweldig. Een hoesje neem je erbij om je e-reader overal mee naartoe te kunnen nemen. Echter breekt het plastic rondom het magneetje waarmee het hoesje dicht moet blijven heel snel af en moet je het met plakband of lijm vastmaken. Ik ben dus nog op zoek naar een beter hoesje. Verder doet de tweede e-reader het nu prima...

  • Goed om te horen dat dit type eReader dus niet perse slecht hoeft te zijn, en dat je tweede versie het wel goed doet. Balen van het hoesje! Ik hoop dat dat van mij langer goed blijft.

 6. Ik heb vorig jaar mijn 2e e-reader gekocht: de kobo aura one, net zoals Janneke. Het grote scherm (7,8 inch) bevalt me prima en dat het ding waterdicht is, is een bonus.

  Het grote voordeel van de Kobo ten opzichte van de Kindle is dat de Kobo wel bestanden van het .epub format leest. Kindle heeft ooit voor een eigen format gekozen en je hebt dus niets aan je epubs op een kindle. Natuurlijk kan je ze converteren naar een format waar de Kindle wel mee werkt, maar dt is toch weer extra werk.

  Alleen de communicatie tussen kobo en pc of laptop gaat minder goed. Ik moet hem gemiddeld 8x opnieuw aansluiten voor ik bestanden over kan zetten.

 7. ik heb nu al anderhalf jaar een kobo aura en die bevalt me prima. Geen problemen met pagina's die vastlopen, of bladzijden die niet willen omslaan/ te langzaam omslaan/ te vaak omslaan. Het enige dat ik soms mis is de knoppen die op mijn oude sony zaten, vind ik net iets fijner bij het in bed lezen. Ik lig op mijn zij maar op mijn linkerzij liggen en bleven lezen gaat lastiger, wil dan mijn ereader in mijn linkerhand houden, maar bij de kobo is het dan lastiger "omslaan".

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder