Reacties

Fifty Shades of Grey kijken: nu op Netflix! — 26 reacties

 1. Het was voor mij bij voorbaat al dat ik dacht: de boeken, de film zo niet voor mij geschikt. Het is een hype waar ik niet aan mee wil doen. En Harry Potter vond ik trouwens ook niets aan. maar dat terzijde.

  • Dat hoor je niet zo vaak Suzie, iemand die niet van Harry Potter houdt. Ik ben zelf niet verder gekomen dan de eerste twee boeken. En die las ik als voorbereiding op een thema kinderfeestje. Maar ik wil de rest van de Harry Potter reeks nog wel eens gaan lezen. Iedereen zegt dat het pas vanaf het derde boek leuk wordt voor volwassenen.

 2. Ik heb een klein stukje van de boeken gelezen, maar ben snel afgehaakt vanwege de beroerde schrijfstijl. Of het verhaal een goede plot heeft, kan ik dus niet beoordelen. En omdat meestal boeken beter zijn dan verfilmingen, ben ik aan de film al helemaal niet begonnen. Mijn dochter heeft de film gezien en zich goed vermaakt. Vooral door de reacties van het overwegend vrouwelijk 50+ publiek.

 3. Ik vind films zelden beter dan de boeken, al is het alleen maar omdat ik zelf graag een voorstelling maak van de hoofdpersonen. Jammer dat de film dan zo tegenvalt. Dus dat zal hier niet anders zijn. De boeken waren overigens een prima vermaak, maar dat vind ik af en toe van een bouquetreeks boekje op het strand ook :)

  • Goed punt Marijke! Een boek verfilmen valt niet mee. Ik heb geloof ik nog nooit een film gezien die beter was dan het boek. Om die reden heb ik de film Kruistocht in Spijkerbroek bewust nooit gekeken. Ik vond dat altijd een schitterend boek, en wil de film niet zien om mijn eigen idee van de personen te beschermen.

 4. Ik ben toen, volgens mij zwanger van de eerste wel geweest naar Kruistocht in Spijkerbroek. De film viel echt heel erg tegen, precies om deze reden. Was wel een gezellige avond met mijn moeder uit. Haha

 5. Ik ben er niet geweest en ik ga ook niet. Ik hoor veel slechte verhalen over de film, vooral degenen die de boeken ook hebben gelezen. Er is ook geen chemie tussen de 2 hoofdrolspelers, volgens horen zeggen. En dat vind ik bij zo'n soort film wel belangrijk.
  En ik moet zeggen dat ik de boeken ook nog moet lezen. Ik heb ze wel dus ik kan zo beginnen.

  En eigenlijk kijk ik nooit films waarvan ik de boeken heb gelezen, heb ik 1x gedaan en dat viel zo tegen dat ik het niet meer ga doen. Zo kijk ik altijd Rizolli & Isles, maar de boeken ga ik dus niet lezen. En dat heb ik ook met CSI & Bones, de tv serie kijk ik, dus de boeken sla ik over.

 6. Hahaha, je hebt me echt even hardop laten lachen met dit stukje. Ik heb het boek niet gelezen en de film niet gezien en eerlijk gezegd ben ik ook zeker niet van plan om dat ooit eens te gaan doen.

 7. Ik heb het boek niet gelezen. Het lijkt me meer hype dan dat het daadwerkelijk goed (geschreven) is. Net zoals de Twilight hype. Wat een drama waren die boeken! Dus ik heb hem niet gelezen. De film kwam voorbij op HBO en heb ik gekeken. Jemig... wat een verschrikking was dat. In dat opzicht geloof ik je meteen dat de boeken in ieder geval beter zijn. Nog nooit zo'n oppervlakkige film gezien. Wacht, dat is ook weer overdreven. Zelden... dat is een beter woord :)

 8. Ik sla over. Ik heb de boeken niet gelezen en 't is niet helemaal mijn genre;). Op de één of andere manier ben ik niet hype-gevoelig. Harry Potter en Lord of the Rings ook nooit gelezen of gekeken.

 9. Van Harry Potter las ik alleen de eerste twee delen als voorbereiding op een verjaardagsfeestje voor mijn oudste dochter. Wat een moeite deed ik! Die eerste twee vond ik wel oké, maar niet geweldig. Toch schijnt het dat het vanaf deel 3 beter wordt.

 10. De boeken vond ik super, de films een dikke tegenvaller. Idd Christian is slecht gecast, althans, ik had een veel wilder en woester beeld van hem in mijn hoofd haha

 11. Hoi Nicole,

  wat goed van je om zo'n k*tfilm toch te recenseren...
  Ik weet nu al dat ik 'm niet ga zien. Zonde van m'n tijd: ik heb wel wat beters te doen.
  Ik kan je bij Netflix "Juanita" aanraden...
  In wezen een kleine film, maar mooi... over een vrouw, die het thuis niet meer ziet zitten de de hort op gaat.

  Groetjes!
  Marlou

  .

 12. Ik heb hem laatst zitten kijken en ik vond de casting van Christian ook niet je van het!
  De film was schokkerig en volgens mij alleen te doorzien als je het boek gelezen hebt.
  Het boek zelf vond ik trouwens wél leuk. Los van schrijfstijl vind ik haar personages juist geloofwaardig. De seksscenes hoeven van mij niet zo, maar ik houd van iemand die verlossing vindt en mensen die gelukkig worden.

 13. Het is typisch hé, niemand geeft toe dat ze de boeken gelezen hebben, toch weet iedereen waar het over gaat. Ik vond ze ronduit slecht, heb ze diagonaal gelezen om tot dat oordeel te komen. Ieder leest wat hij of zij graag wil, maar de bouquet romannetjes waren soms beter 😁😁. De film keek ik op het vliegtuig, in een versnelde versie, heb heel de tijd doorgespoeld. Maar ach, je kan je afvragen wie de dommeriken zijn... wij of diegene die hier miljoenen mee verdiend heeft. Ik wilde dat ik op het idee gekomen was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder