Fifty Shades of Grey kijken: nu op Netflix!

fifty shades of grey kijken

 

Fifty Shades of Grey kijken is zojuist een stuk makkelijker geworden! Want de film staat nu op Netflix Nederland. Het gaat om de eerste film overigens. In totaal zijn er drie.

Fifty Shades of Grey: het verhaal

Fifty Shades of Grey is een film over de romance tussen de jonge, onschuldige Anastasia Steel en de succesvolle zakenman Christian Grey en is sinds februari dit jaar te zien op Netflix. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek. Ze ontmoeten elkaar als Anastasia invalt voor een vriendin om hem te interviewen. Ze voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Maar Christian Grey is 'fifty shades of fucked up,' zoals hij het zelf formuleert. En hij wil een sadomasochistische 'relatie' met Anastasia. Dat resulteerde in het boek in heel veel sexscènes die door menigeen gelezen werden als een guilty pleasure. Vandaar waarschijnlijk ook de hype over de film.

Fifty Shades of Grey is een klassiek Bouquetreeks roman verhaal: de knappe, succesvolle maar oh zo gekwelde man die de liefde van een goede vrouw nodig heeft om gelukkig te worden.

Fifty shades of Grey is verketterd vanwege de belabberde schrijfstijl. En omdat het vrouwonvriendelijk zou zijn. Desondanks werd Fifty Shades of Grey vaker verkocht dan Harry Potter! En dat wil wat zeggen. Het is een typische Bouquetreeks romance, maar dan met ruwe sexscènes erin. Die hadden van mij niet gehoeven. Maar de romance vond ik best oké. En wat betreft de vrouwonvriendelijkheid: het is uiteindelijk Anastasia die de macht heeft in de relatie. Niet de machtige Christian Grey.

Fifty Shades of Grey film

Het is lastig om de film Fifty Shades of Grey onbevooroordeeld te kijken. Om de film te zien los van de hype. De waarheid is, wat mij betreft, dat de film zonder de hype niets voorstelt. Dan is het niet meer dan een flinterdun verhaaltje over een romance. Geen twee uur durende film waard. Je zou toch ook niet een gemiddelde Bouqueetromannetje verfilmen? Daarvoor heeft het niet genoeg om het lijf. Er zitten inderdaad een paar sex scènes in de film. Maar een gemiddelde aflevering van bijvoorbeeld de serie True Blood is een stuk schokkender. Wie heftige sexscènes wil zien, kan dus beter True Blood kijken.

Fifty Shades of Grey boek versus film

De Fifty Shades of Grey boeken waren beter dan de film. En dat is niet zo best, aangezien de boeken dus berucht zijn om de slechte schrijfstijl. Ik vond Anastasia nog wel goed gecast, hoewel haar ademloze stemmetje irritant was. Maar de acteur die Christian Grey speelde vind ik helemaal niks. Christian Grey is in de boeken een gekwelde man. Type: 'Ik heb de liefde van een goede vrouw nodig, en dan verander ik een prins.' Maar de Christian Grey in de film is vooral een standaard knappe vent.

fifty shades of grey kijken
Blegh. Een stomme Christian Grey.

Bovendien deed hij me voortdurend denken aan Reinout Oerlemans... Afgezien van de verkeerde casting van Mr. Grey stopt de film heel abrupt. Namelijk aan het eind van het eerste boek. Kijkers die de boeken niet kennen, zullen waarschijnlijk denken: 'Huh?! Wat een raar einde!'

Conclusie over Fifty Shades of Grey de film

Fifty shades of grey kijken viel me niet mee. Ik vond er niks aan, en had moeite om de volle 2 uur die de film duurde uit te zitten. Zelfs als fenoméén is de film nog saai. Het verhaal stelt niks voor, en door de verkeerde casting van Christian Grey boeit het ook niet. Ik zou mijn geld in de zak houden.

Redenen om Fifty Shades of Grey te kijken

 1. Fifty Shades of Grey was een hype. Ben je nieuwsgierig waar alle gedoe over was? Dan is dat een goede reden om de film te kijken.
 2. Ook al waren de kritieken vernietigend, de film was heel populair.
 3. Je houdt niet van lezen, maar wilt wel het verhaal leren kennen.
 4. Je houdt van bouquetreeksachtige verhaaltjes op zijn tijd. Niks mis met een trashy romance novel op zijn tijd ; )
 5. Je vond het destijds genant om de film in de bioscoop te gaan kijken. Nu kun je hem lekker thuis op de bank kijken. 'No one needs to know.'

Redenen om Fifty Shades of Grey niet te kijken

 1. Ik vond persoonlijk de casting van Christian Grey slecht. Maar mijn oudste dochter vond dat onzin, dus dit is wel persoonlijk.
 2. Je houdt niet van films met heftige liefdesscènes.
 3. Als iets een hype is, heb je al gegeten en gedronken. Voor jou hoeft dat niet.
 4. Het is niet zo'n goede film, hoewel dat veel bezoekers er niet van weerhield om de film mooi te vinden. Net zoals bij de boeken: de kritieken waren negatief, maar toch waren ze populair.

Praktische informatie: Fifty Shades of Grey Netflix

Maar wie de film nog niet heeft gezien: hij is nu beschikbaar op Netflix! Heb je geen Netflix? Geen probleem, je hoeft dit 'juweeltje' niet te missen want hij is ook beschikbaar op dvd ; )

Fifty shades of grey kijken
9,99 bij bol.com

Verder kun je de film ook nog kijken via Pathé thuis voor 2,99. Andere opties zijn via iTunes voor 3,99 en Google Play (3,99). Fifty Shades was ook te zien via Videoland maar daar is hij inmiddels verwijderd.

Hieronder de trailer van Fifty Shades of Grey

Lees hier mijn review van de boeken en de post Ben je nou helemaal van de pot gerukt Christan Grey?!

Wat vond jij van de boeken van Fifty Shades of Grey? En van de film?

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Similar Posts

26 Comments

 1. Het was voor mij bij voorbaat al dat ik dacht: de boeken, de film zo niet voor mij geschikt. Het is een hype waar ik niet aan mee wil doen. En Harry Potter vond ik trouwens ook niets aan. maar dat terzijde.

  1. Dat hoor je niet zo vaak Suzie, iemand die niet van Harry Potter houdt. Ik ben zelf niet verder gekomen dan de eerste twee boeken. En die las ik als voorbereiding op een thema kinderfeestje. Maar ik wil de rest van de Harry Potter reeks nog wel eens gaan lezen. Iedereen zegt dat het pas vanaf het derde boek leuk wordt voor volwassenen.

 2. Ik heb een klein stukje van de boeken gelezen, maar ben snel afgehaakt vanwege de beroerde schrijfstijl. Of het verhaal een goede plot heeft, kan ik dus niet beoordelen. En omdat meestal boeken beter zijn dan verfilmingen, ben ik aan de film al helemaal niet begonnen. Mijn dochter heeft de film gezien en zich goed vermaakt. Vooral door de reacties van het overwegend vrouwelijk 50+ publiek.

 3. Ik vind films zelden beter dan de boeken, al is het alleen maar omdat ik zelf graag een voorstelling maak van de hoofdpersonen. Jammer dat de film dan zo tegenvalt. Dus dat zal hier niet anders zijn. De boeken waren overigens een prima vermaak, maar dat vind ik af en toe van een bouquetreeks boekje op het strand ook :)

  1. Goed punt Marijke! Een boek verfilmen valt niet mee. Ik heb geloof ik nog nooit een film gezien die beter was dan het boek. Om die reden heb ik de film Kruistocht in Spijkerbroek bewust nooit gekeken. Ik vond dat altijd een schitterend boek, en wil de film niet zien om mijn eigen idee van de personen te beschermen.

 4. Ik ben toen, volgens mij zwanger van de eerste wel geweest naar Kruistocht in Spijkerbroek. De film viel echt heel erg tegen, precies om deze reden. Was wel een gezellige avond met mijn moeder uit. Haha

 5. Ik ben er niet geweest en ik ga ook niet. Ik hoor veel slechte verhalen over de film, vooral degenen die de boeken ook hebben gelezen. Er is ook geen chemie tussen de 2 hoofdrolspelers, volgens horen zeggen. En dat vind ik bij zo'n soort film wel belangrijk.
  En ik moet zeggen dat ik de boeken ook nog moet lezen. Ik heb ze wel dus ik kan zo beginnen.

  En eigenlijk kijk ik nooit films waarvan ik de boeken heb gelezen, heb ik 1x gedaan en dat viel zo tegen dat ik het niet meer ga doen. Zo kijk ik altijd Rizolli & Isles, maar de boeken ga ik dus niet lezen. En dat heb ik ook met CSI & Bones, de tv serie kijk ik, dus de boeken sla ik over.

 6. Hahaha, je hebt me echt even hardop laten lachen met dit stukje. Ik heb het boek niet gelezen en de film niet gezien en eerlijk gezegd ben ik ook zeker niet van plan om dat ooit eens te gaan doen.

 7. Ik heb het boek niet gelezen. Het lijkt me meer hype dan dat het daadwerkelijk goed (geschreven) is. Net zoals de Twilight hype. Wat een drama waren die boeken! Dus ik heb hem niet gelezen. De film kwam voorbij op HBO en heb ik gekeken. Jemig... wat een verschrikking was dat. In dat opzicht geloof ik je meteen dat de boeken in ieder geval beter zijn. Nog nooit zo'n oppervlakkige film gezien. Wacht, dat is ook weer overdreven. Zelden... dat is een beter woord :)

 8. Ik sla over. Ik heb de boeken niet gelezen en 't is niet helemaal mijn genre;). Op de één of andere manier ben ik niet hype-gevoelig. Harry Potter en Lord of the Rings ook nooit gelezen of gekeken.

 9. Van Harry Potter las ik alleen de eerste twee delen als voorbereiding op een verjaardagsfeestje voor mijn oudste dochter. Wat een moeite deed ik! Die eerste twee vond ik wel oké, maar niet geweldig. Toch schijnt het dat het vanaf deel 3 beter wordt.

 10. De boeken vond ik super, de films een dikke tegenvaller. Idd Christian is slecht gecast, althans, ik had een veel wilder en woester beeld van hem in mijn hoofd haha

 11. Hoi Nicole,

  wat goed van je om zo'n k*tfilm toch te recenseren...
  Ik weet nu al dat ik 'm niet ga zien. Zonde van m'n tijd: ik heb wel wat beters te doen.
  Ik kan je bij Netflix "Juanita" aanraden...
  In wezen een kleine film, maar mooi... over een vrouw, die het thuis niet meer ziet zitten de de hort op gaat.

  Groetjes!
  Marlou

  .

 12. De boeken van rizzoli and isles zijn zó anders, dat ik die wel meer op zichzelf vind staan :)
  De serie is er echt zeer losjes op gebaseerd.

 13. Ik heb hem laatst zitten kijken en ik vond de casting van Christian ook niet je van het!
  De film was schokkerig en volgens mij alleen te doorzien als je het boek gelezen hebt.
  Het boek zelf vond ik trouwens wél leuk. Los van schrijfstijl vind ik haar personages juist geloofwaardig. De seksscenes hoeven van mij niet zo, maar ik houd van iemand die verlossing vindt en mensen die gelukkig worden.

 14. Het is typisch hé, niemand geeft toe dat ze de boeken gelezen hebben, toch weet iedereen waar het over gaat. Ik vond ze ronduit slecht, heb ze diagonaal gelezen om tot dat oordeel te komen. Ieder leest wat hij of zij graag wil, maar de bouquet romannetjes waren soms beter 😁😁. De film keek ik op het vliegtuig, in een versnelde versie, heb heel de tijd doorgespoeld. Maar ach, je kan je afvragen wie de dommeriken zijn... wij of diegene die hier miljoenen mee verdiend heeft. Ik wilde dat ik op het idee gekomen was!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.