Reacties

20 Boeken die ik nog wil lezen — 54 reacties

 1. Twintig boeken moeten lezen is erg veel. En ik ben leesverslaafd, dus kan het weten. Ik lees meestal 2 a 3 boeken tegelijk. Iets "nuttigs" iets "leerzaams" en iets "ontspannends". Nu bv. een boek over politiek (leerzaam) en een moeilijke historische roman met veel bijbelse en Romeinse geschiedenis .... ter ontspanning op mijn ereader altijdel thrillers. Verder de NRC elke dag een en algemene krant.
  Plus werk. Kinderen zijn de deur uit, zie ik maartikel zelden.
  1 x per jaar ga ik zonder mijn lat-partner een week naar de zonieuwe en probeer 5 tot 7 boeken te lezen in een week. Heerlijk!

  Vraagje: graag reacties van andere moeders! Mijn kindelen vergeten Moederdag, moet ik ze "tippen" of "laten". Ze zijn in zo'n ego-fase.... brrrr. Wij werden er vroeger wel aan herinnerd was ook niet leuk.
  Ik wil het laten maar toch doet dat pijn na ze praktisch alleen opgevoed te hebben, dubbel!

  • Hier nog zo'n moeder, leuk is het niet, maar het is niet anders.
   Ik heb me erbij neergelegd en ga zeker niet achter ze aan lopen, graag of niet en niet, is het ook prima.
   Moederdag en Vaderdag worden vooral door de commercie ingegeven.
   Jongste dochter is dit jaar op moederdag jarig en ik stuur haar een sms-je om te feliciteren ;)

   Groetjes Lily

  • Dat kan pijnlijk zijn. Ik vrees dat ik ook zo'n dochter ben. Met moederdag en vaderdag heb ik zelf niet zo veel, ik denk er nooit aan. Maar ik heb wel veel met mijn ouders :-) !! Ik hoop dat ik het op andere vlakken compenseer. Mijn eigen kinderen zijn wel van het attente soort. Die grijpen alles aan om maar een feestje te vieren. Mijn moeder gaf me trouwens nooit een hint.

  • Vervelend Pakketje dat je kinderen het vergeten. Dat is toch niet leuk. De mijne wonen nog thuis, dus dan is het wat dat betreft makkelijker om ze er even aan te herinneren. En dat doe ik dus ook wel...

 2. Mijn tip voor pakketje: niet tippen. Zo belangrijk is het niet per slot van rekening (maar wij zijn er van afgestapt, dat wil je blijkbaar niet?)

  Meestal heb ik een fictie en een non-fictie onder handen. Mijn voorkeur gaat uit naar de grote klassieken of naar net-niet klassiekers van vroeger die nu nauwelijks meer worden gelezen.

  • Ik vind altijd dat ik pas aan een nieuw boek mag beginnen als ik het boek waarmee ik bezig ben echt uit heb. En dan moet ik er ook nog een review over schrijven, en dan pas mag ik beginnen aan een nieuwe....

 3. Ik lees kookboeken, informatieve en fictieve boeken door elkaar,
  zeker liggen hier nog 5 boeken op mij te wachten.
  Ik ben geen lid van de bieb, doch koop heel regelmatig een boek.
  Ik meen het niet te kunnen om boeken die ik dan zo mooi vind terug te brengen.
  Informatieve boeken gebruik ik als naslagwerk om na te lezen of even erin te lezen etc.
  Ook lees ik graag een tijdschrift!

  Waar haal je tijd vandaan om zoveel te lezen of lees je scannend/ selectief?

  • Nou, de stapel is niet voor niks zo groot.... Op het moment wil het dus niet erg lukken met lezen. Meestal lees ik 'overal tussen door'. En 's avonds in bed.

   Maar eigenlijk wil ik een vast leesuurtje gaan invoeren voor mezelf. Elke dag lezen van half zeven tot half acht.

 4. Ik kwam er dit weekend achter dat ik mijn biebkaart kwijt ben. Lekker handig. Deze week, maar een duplicaat kopen. Ik heb nu niet echt boeken op mijn lijstje staan. Ik lees heel andere boeken dan jij :-) Ik lees liefst levensverhalen met een geloofwaardige achtergrond. Dus vaak uit een andere tijd, zoals pionierstijden in de VS, Australie, Nieuw-Zeeland. En boeken zoals die van de schrijfster Sante Monte Fiore. En verder kookboeken en ik lees enorm veel online. Geen boeken, wel artikelen.

  • Sante Monte Fiore is een schrijver die ik inderdaad automatisch laat links liggen. We hebben een heel verschillende smaak : ) Leuk is dat.

   Online lees ik ook veel, maar het liefst heb ik toch een boek in mijn handen.

 5. Helaas kost een boek lezen teveel inspanning van mijn ogen, dus als voormalige boekenwurm lees ik nog maar heel weinig.
  Tijdens de verhuizing van 2 jaar geleden heb ik mijn hele bibliotheek met de Kringloop meegegeven, zeker 20 verhuisdozen als het er niet meer waren.
  Jammer, want ik had er me echt op verheugd om na mijn pensioen ongestoord te kunnen lezen, want ik las ieder vrij momentje, maar het gaat echt niet meer.
  Ik heb een goed oog en een lui oog, maar het goede oog heeft te hard moeten werken ;)

  Groetjes Lily

  • Ik heb er wel aan gedacht, maar dat is toch wat anders dan zelf lezen, daarbij ben ik nogal "gevoelig" voor stemmen, een stem, die niet prettig overkomt, verdwijnt ook de interesse.
   Inmiddels heb ik me er wel bij neergelegd, er zijn wel meer dingen, waar ik me bij neer moet leggen, maar betekent niet, dat er niets anders voor in de plaats komt , blijven zoeken naar wat je ook plezier kan geven ;)

   Groetjes Lily

 6. In ons dorp sluit binnenkort de bibliotheek. We kunnen dan alleen nog online boeken zoeken en ergens afhalen en terug brengen. Ik was er erg boos over en stuurde een mail, waarop tot nu toe geen reactie kwam. Nu ga ik mijn abonnement opzeggen, uit protest.... Dat zal niet veel helpen, maar .... wat dan?

  • Oh, wat jammer zeg! Hier in de buurt zijn ook een aantal bibliotheken dichtgegaan helaas. Maar die in Doetinchem is vrij groot en blijft gelukkig.

 7. Ik moet bekennen dat ik zelden naar de bibliotheek ga. Ik koop meestal mijn boeken tweedehands. Omdat ik net zoals jij niet altijd de tijd heb om ze te lezen. Op mijn lijstje staat nu momenteel: Pupil van Julie Kagawa.

 8. De laatste tijd ben ik verslingerd aan Scandinavische thrillers. Tussendoor lees ik steeds een 'gewoon' boek. Ik heb een abonnement op het downloaden van e-boeken. Ben begonnen in Een onberispelijke man van Jane Gardam. Daarna weer een thriller en dan staat het boek De greppel van Herman Koch op het programma. Ik lees veel, dat doe al sinds mijn 6e jaar, nadat ik leerde lezen . Vind het super ontspannend ! Ook boeken over geschiedenis vind ik fijn.
  Wat kun jij veel boeken lenen bij jouw bibliotheek, maar de leestermijn verloopt toch na een paar weken ?

  • Vroeger kon ik onbeperkt lenen zelfs. Maar nu is er een maximum van 20, wat natuurlijk ook prima is.

   Als ik het niet red binnen de leestermijn kan ik ze online eenvoudig verlengen.

  • Dat hoor ik ook regelmatig van mijn kinderen Elles. Soms heb ik het idee dat de school een negatief effect heeft op het verlangen te lezen. Ook al is dat natuurlijk niet hun bedoeling.

 9. Mijn lijst is gewoon te lang om te delen. Momenteel bezig met Mischling, Kids of Appetite en Vanbinnen en Vanbuiten. 3 Verschillende boeken, bij verschillende gemoedstoestanden. ;) Daar hangt het bij mij vanaf, welk boek ik pas. Mijn nog te lezen stapel is momenteel denk 40 *shame*

 10. Ow, ik heb nog genoeg liggen, en herlezen vind ik ook altijd heerlijk, van de boeken die ik heb dan. Eens in de zoveel jaar lees ik de hele BobEvers serie weer, het blijft mooi. Op dit moment lees ik Bomans en Carmiggelt....
  Maar een wensboek heb ik wel, de nieuwe van Myrthe van der Meer, Het houden van mannen, Ik vond haar vorige boeken heerlijk.

 11. Ik lees zo ongeveer alles wat er maar te lezen valt. Voor zware literatuur moet ik wel echt de tijd nemen, maar in vrijwel alle andere boeken kan ik mij helemaal verliezen.

 12. Ik zou ook graag weer willen lezen, alleen geen tijd met een baby. Het enige wat ik momenteel tussendoor lees, zijn blogs en het nieuws omdat die lekker kort zijn. Een heel boek zou een jaar duren voor het uit is, vrees ik ????

 13. Leuke titels Nicole. Momenteel heb ik ook een flinke stapel uit de bieb. Eigenlijk teveel. Veel non-fictie, dat haal ik dan in huis in een vlaag waarin ik alles wil weten. In de romans kan ik het momenteel niet zo goed vinden, hoewel ik voor mijn verjaardag een alleraardigst boekje kreeg: De oude man en de kat. Over de liefde van een oude man en ...je raad het al, een kat.

 14. Sinds ik mijn e-reader heb kom ik eigenlijk nog maar zelden in de bieb. Nu kan mijn jongste net zitten en zie ik een uitstapje beter voor me, omdat we op de fiets moeten. Mijn interesse is breed, de genres die ik graag lees dus ook!

 15. Wow, wat een boeken!!! Leuk om te zien. Ik heb momenteel 2 boeken van de bieb die ik wil lezen. In 1 ben ik al bezig, erg mooi en lastig weg te leggen. Ben meer van de thrillers....en van de waargebeurde verhalen. Op het moment lees ik het boek van Miriam Lancewood, mijn leven in de wildernis. Mooi boek hoor. Veel plezier met lezen!

  • Hij is het wachten meer dan waard! Ik heb er 9 weken op moeten wachten, maar ben er nu al verslaafd aan! Hij leest erg lekker, je waant je zo in Nieuw Zeeland! Echt een prachtig boek!

 16. En wouw, wat een reakties. Ik ben ook gek op boeken. Vandaag weer 2 bij de kringloop. Daar zie je de meest byzondere boeken. Vaak lees ik er een aantal tegelijk, heerlijk genieten. Ook bij de bieb kom ik vaak, maar vaak is het boek dat ik wil lenen, uitgeleend. Niet getreurd, want ik heb thuis nog genoeg keus!

 17. Ik heb gewoon een blog over Moederdag geschreven. Over mijn wensen :)
  Misschien dat het helpt.

  En Nicole wat is het heerlijk om zo veel boeken te lezen.

 18. wow 20! Hier in B is het maximum dat je mag ontlenen 8 per persoon. Maar ik heb daar iets op gevonden: ik gebruik ook nog de kaarten van mijn kinderen die al het huis uit zijn ;)
  Geen haan die ernaar kraait

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder