HomeDagelijks levenNat of droog stof afnemen? 8 voors en tegens    

Comments

Nat of droog stof afnemen? 8 voors en tegens — 39 Comments

  1. Ooit stofte ik nat, omdat dat beter zou zijn. Omdat dat best wat werk is deed ik het echter nooit en zat ik op die paar dagen per jaar na met een stoffig huis. Tegenwoordig sjees ik wekelijks met een veren plumeaux even door het hele huis heen. Tijdsspanne? Ongeveer 10 minuten voor het hele huis.

    Best fijn die tijdsspanne naast een volle werk week. Daarnaast is ons huis misschien niet stofvrij (wat ik ook onzin vind en niet haalbaar is met 3 poezen en genoeg te doen), maar dwarrelen er hier ook bepaald geen stofwolken rond.

    Groot voorstander van de plumeau dus, met af en toe een veeg van een nat doekje over tafel of vensterbank.

      • Ik woon hier nu 7 jaar en stof al 7 jaar op die manier. Als het niet zou werken, dan zou ik hier toch met een dikke laag stof moeten zitten? ;-) En die ligt er dus juist niet.

        Zou nat stoffen het droog stoffen van de ouderen kunnen zijn? Iets waar je aan vast houd omdat je het altijd zo gedaan hebt en je het idee hebt dat een andere methode dus niet goed kan zijn?

        Wekelijks stoffen met een plumeau levert hier in ieder geval een beter resultaat dan eens in de 8 weken nat stoffen…

  2. Tegenwoordig ben ik ook “fan” van s.wifferdoekjes, de nepversie bij de A.ction zijn echt goed en wat een prijsverschil: 0,69 ct tov: bijna 5 euro 1 doosje.

  3. Ik stof altijd nat af en droog daarbij elk meubelstuk direct na met een droge doek. Zo doe ik het al jaren en mijn meubels zijn nog altijd mooi. In de boenwas zetten van een paar oude meubeltjes doe ik buiten met mooi weer op het balkon. Dat scheelt veel stank in huis.

  4. Ik gebruik met veel voldoening een soort tussen methode.
    Je legt een droog microfiberdoekje neer, daar bovenop een nat, iets uitgeknepen doekje neer, en daar bovenop weer een droog doekje. De drie doekjes op elkaar wring je uit, daardoor hebben alledrie de doekjes de juiste vochtigheid.
    Ieder doekje vouw je in drieen in de lengte en daarna in de drieen in de breedte. Hoop dat jullie snappen wat ik bedoel :)
    Met het gevouwen doekje neem je een opp af en daarna vouw je het om. Zo kun je 18 werkvlakjes per doekje gebruiken. Het is handzaam, je kunt goed zien waar het doekje vuil is. Je hebt nauwelijks water nodig en geen schoonmaakmiddel en maakt super schoon. Spiegels, rond de deurkrukken en zelfs vetvlekken verwijderen gemakkelijk. Nadat ik dit hoorde heb ik het nooit meer anders gedaan. Voor het toilet en de badkamer gebruik ik wel een sopje. Het is een methode van grote vakantieparken. Het scheelt heel wat tijd en je verspreidt geen stof en de je meubels worden niet nat.
    Succes!

    • Wat ik hier handig aan vindt klinken is dat je niet steeds je doekje schoon hoeft te spoelen! En als het in grote vakantieparken wordt gebruikt, vind ik dat ook een aanbeveling, want die moeten zoveel schoonmaken die zullen wel weten hoe dat het beste kan!

  5. Met mijn dyson stofzuiger met borsteltje/vegertje verdwijnt alle stof zonder rond te dwarrelen.
    Alleen voor het vettige vuil bovenop het keukenkastje gebruik ik een vochtig microvezeldoekje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>