Windhoos in de Slangenburg!

Het  is een leuk gedichtje van Herman Finkers:

‘Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen. In Almelo is altijd wat te doen.’

Maar hier op het platteland hebben we zelfs geen stoplichten. Dus als er eens een auto in een greppel belandt, of een luchtballon in een weiland, dan loopt de hele buurt uit.

Windhoos

En gisteravond was er een heuse windhoos. Op steenworp afstand van ons huis. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik er helemaal niets van heb gemerkt. Pas vanochtend hoorde ik het op het nieuws. En toen was het een kwestie van op de fiets springen, en alle andere fietsers en auto’s volgen! Er is zelfs een hele schuur weggewaaid. En bomen zijn geknakt als luciferhoutjes. Wel raar hoor, zo’n windhoos! Vooral omdat hij zo lokaal is. En wat een kracht heeft zo’n windhoos!

20141012_130235

Heb jij wel eens een windhoos in het echt gezien?

Similar Posts

4 Comments

  1. Ik moest nog aan je denken toen ik het hoorde gisteren. Windhozen – ja hoor, op de camping – vroeger, toen ik nog jong genoeg was om ze leuk te vinden, en niet doodgriezelig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.