Komt een vrouw bij de hacker

komt een vrouw bij de hacker

Ken je het boek Komt een vrouw bij de hacker?

Ik vond het even schrikken.

Want ik ben dus zo iemand die altijd zegt:

‘Ik heb toch niets te verbergen.’

Dat zeggen veel mensen als het gaat over hackers. Dat zijn mensen die in je computer inbreken.

Eerlijk gezegd, ben ik een van die mensen.

Tot ik het boek Komt een vrouw bij de hacker las. Ik sloeg het ‘s avonds in bed open. Vlak voor het slapen gaan. Dat had ik dus beter niet kunnen doen! Want het is angstig leesvoer! Ik kwam dan ook niet verder dan bladzijde 14. Want toen wilde ik eerst een hamer gaan halen, en onze computer kapot slaan.

Gelukkig biedt de auteur, Maria Genova een pleister voor de wond. Nadat ze de lezer eerst de stuipen op het lijf jaagt, komt ze daarna met een lijst van maatregelen om je te beschermen. Een aantal vond ik vrij stom. Andere heb ik onmiddellijk toegepast.

Hier onder vind je een overzicht.

Bescherm je zelf online

  1. Ik heb C-cleaner geïnstalleerd om ‘de rommel’in mijn computer op te ruimen.
  2. Ik heb Bitdefender Safepay geïnstalleerd. Dat is een speciale browser die je beschermt als je bankzaken doet.
  3. Ik heb Disconnect geïnstalleerd. Met Disconnect kan ik voorkomen dat bedrijven tracken wat ik allemaal doe op internet. Ook Facebook!
  4. Verander geregeld je wachtwoord adviseert Genova. Dat was een tip waar ik niets mee kon. Ik heb nu al de grootste moeite om mijn wachtwoorden te onthouden. Laat staan als ik ze ga veranderen.
  5. Wil je online wat kopen op bijvoorbeeld Zalando of Bol.com? Dan adviseert Genova om éérst je computer besturingssysteem te checken op de nieuwste updates. Dit is ook iets wat ik mezelf niet zie doen. Hoewel het wel een prima methode is om impulsaankopen te voorkomen, bedenk ik me nu! In de tijd dat je die controle doet, kun je bedenken dat je dat boek/uggs/rok eigenlijk toch niet hoeft.
  6. Zet nergens op internet je 06-nummer, geboortedatum en woonplaats. Deze deed ik toch al niet
  7. Check je privacy instelling op Facebook. Dit heb ik meteen gedaan. Je vindt je privacy instelling op Facebook, aan de rechterkant, door op het hangslotje te klikken.
  8. Bij Google kun je een extra beveiligingscode aanvragen. Die wordt naar je mobieltje gestuurd. Gedaan!
  9. Alleen overheidsinstanties mogen vragen om een kopie van je paspoort. Andere instanties mogen het helemaal niet vragen. Die mag je het dus weigeren.
  10. Streep je burgersservice nummer door op legitimatiebewijzen.

Nadat ik van de schrik was bekomen, vond ik Maria Genova’s tips toch wel handig.

Praktische informatie over Komt een vrouw bij de hacker

Komt een vrouw bij de hacker is voor 14,95 te koop bij bol.com.

9200000022439330 1

Lees ook: Je hebt wel iets te verbergen!

Ben jij je bewust van het gevaar gehackt te worden? Wat doe je er tegen?

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.