Reacties

Waarom ik een paspoort aanvroeg. Ook al reis ik niet graag! — 22 reacties

  1. Vroeger was een identiteitskaart goedkoper. Tegenwoordig zit er zo weinig verschil in dat ik ook maar een paspoort genomen heb. Je weet het niet, he? Stel dat ik ooit ver weg wil (hahahaha).

  2. Mijn id kaart is verlopen en ik wou nu ook maar een paspoort nemen. Misschien wil ik nog een keer naar Engeland, als alles weer wat normaler is. En ik snap dat je naar je kind wil!

  3. Een paspoort zie ik persoonlijk meer officieel dan een identiteitskaart. Ik heb dan ook een paspoort. Het is wat met Engeland met de Brexit, ze doen er alles aan om maar afgescheiden te zijn van Europa.

  4. Bij invoering van de legitimatieplicht heb ik nooit een ID kaart aangevraagd. Binnenlands wordt ook nog steeds mijn rijbewijs geaccepteerd als legitimatie. En voor buitenland verleng ik steeds mijn paspoort. Voor de auto wil ik er altijd een groene kaart bij, zodat ik niet belemmerd wordt als er een grens door de weg heen loopt.

  5. Ik heb altijd een paspoort gehad. Voor m'n werk was dat belangrijk en persoonlijk heb ik ook wel eens een visum gebruikt. Die kunnen wel in een paspoort. Ben ook ver buiten de EU geweest maar de laatste 20 jaar niet meer. In de afgelopen 10 jaar (huidige geldigheidsduur van een paspoort) ben ik 27x een grens overgegaan en moest ik 2x een paspoort tonen. Dat was bij een vliegreis naar Portugal. Verder toon ik 'm alleen bij verkiezingen. Als legitimatie is ook een paspoort niet alles, omdat je huidige adres er niet in staat. Heb dus wel eens gehad dat ik ook een recente bankafschrift moest tonen waar wel een adres op staat. Zelf heb ik nooit een rijbewijs gehad, mpgelijk staat daar ook je huidige adres op. Ook een paspoort is niet erg groot en heb ik altijd bij me.

  6. Voordeel als je met de fiets over de grens gaat. Ben ook heel vaak een Zwitserse grens gepasseerd vanuit/naar Duitsland, Frankrijk. Liechtenstein en Italië, en weet er niet van dat ik ooit een paspoort heb moeten laten zien. Heel vaak waren er niet eens douanes. Toch liggen ze niet in de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>