Naar de kapper geweest: voor en na!

kapper

Mijn laatste kappersbezoek was in oktober 2021. En toen ik de de achterkant van mijn haar zag, schrok ik een beetje. Wat zag het er slordig uit!

Mijn haar voor mijn kappersbezoek

kapper

Inmiddels ben ik naar de kapper geweest, en ik ben helemaal blij met het resultaat.

Advies kapper over grijs worden

Toen ik daar toch was heb ik meteen advies gevraagd of grijs worden. Ik zie het niet zitten om de hele tijd mijn grijze uitgroei te verven. Anderzijds vind ik uitgroei ook niet mooi.

Korte route naar mooi grijs haar?

Dus ik hoopte dat de kapper een idee had hoe ik zonder uitgroei mooi grijs zou kunnen worden. Met andere woorden, ik hoopte op een 'short cut,' maar dan figuurlijk. Bijvoorbeeld met behulp van grijze highlights of zo.

Maar helaas.

Volgens de kapper zit er niets anders op dan de periode van grijs worden zo elegant mogelijk proberen te overbruggen. Mijn haar is te droog om het te gaan oplichten.

Dit is het meer jaren plan!

De kapper adviseerde mij om de uitgroei te behandelen ± elke 6 weken te behandelen met een spoeling. Die was je er namelijk weer uit. En op die manier kan ik dan langzaam maar zeker naar grijs haar overgaan.

Als mijn grijze haren kinlengte hebben bereikt, kan ik dan bijvoorbeeld het resterende donkere deel eraf knippen.

Ik heb besloten dat zo'n 6-wekelijks kappersbezoek ook meteen een mooie vorm van zelfzorg is!

En de wereldproblematiek dan?

Ik realiseer me dat in het kader van de wereldproblematiek grijs worden weinig voorstelt. Maar het is eigenlijk best fijn om me over zoiets banaals druk te maken : )

Leestips

5 tips voor een goed gesprek met je kapper

Arganolie haar

Similar Posts

13 Comments

  1. Je hebt prachtig haar! En het ziet er keurig uit na het kappersbezoek. Ik denk dat het heel fijn is om elke 6 weken naar de kapper te gaan. Doe ik zelf ook want ik heb kort kapsel dat in model gehouden moet worden. Ik ga zelfs nu ik 55 ben een paar keer per jaar naar de schoonheidsspecialiste en dat is ook heel fijn, omdat ze mijn gezicht en nek dan zo fijn even masseert. Pure ontspanning....

  2. Ik werd al vroeg grijs vooral aan de voorkant, en heb jarenlang geverfd. En over de jaren heen steeds een lichtere kleur. Nu ben ik grotendeels grijs maar verf het blond. En de laatste tijd gebruik de de spoeling, die blijft redelijk lang zitten.

  3. Er is een mooi stukje afgeknipt. Je haren zien er nu geweldig uit en ook gezond.
    Wat de overgang naar grijze haren betreft, heb ik de kortste weg genomen: kortgeschoren tot 1 cm, het stond me nog goed ook. We zijn nu een jaar later en dus al heel wat langer nu. Blij dat ik het zo gedaan heb eigenlijk. Ik ga namelijk echt niet graag naar de kapper.

  4. In de afgelopen jaren kon ik niet naar kantoor en ik heb die tijd gebruikt om een jarenlange wens te vervullen: mijn geverfde haar uit laten groeien. Het heeft in totaal anderhalf jaar geduurd en nu heb ik van voren grijs haar en van achteren grijzend haar. Ik ben er heel erg gelukkig mee en het staat krachtig.

  5. Prima zelfzorg hoor, elke zes weken naar de kapper. Die uitgroei en het bijbehorende gedoe is overigens wel één van de redenen dat ik nooit aan een verfje ben begonnen. Er weer mee stoppen vind ik echt gedoe.

  6. Vorig jaar "cold turkey" gestopt met verven.. mijn haar is van nature rood, en nu heb ik heel wat witte strepen erin. Het was even wennen, maar het staat me wel. Mensen vragen nu juist of ik blonde highlights heb, haha...
    De eerste paar maanden nadat ik gestopt was met verven, had mijn haar het zwaar te verduren...veel uitval, en daardoor was het dunner en slapper. Gelukkig is dat weer bijgedraaid en valt het nu goed, alleen 's ochtends even stylen met de krulborstel en dan zit het voor de rest van de dag goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.