Naar de kapper geweest: voor en na!

kapper

Mijn laatste kappersbezoek was in oktober 2021. En toen ik de de achterkant van mijn haar zag, schrok ik een beetje. Wat zag het er slordig uit!

Mijn haar voor mijn kappersbezoek

kapper

Inmiddels ben ik naar de kapper geweest, en ik ben helemaal blij met het resultaat.

Advies kapper over grijs worden

Toen ik daar toch was heb ik meteen advies gevraagd of grijs worden. Ik zie het niet zitten om de hele tijd mijn grijze uitgroei te verven. Anderzijds vind ik uitgroei ook niet mooi.

Korte route naar mooi grijs haar?

Dus ik hoopte dat de kapper een idee had hoe ik zonder uitgroei mooi grijs zou kunnen worden. Met andere woorden, ik hoopte op een ‘short cut,’ maar dan figuurlijk. Bijvoorbeeld met behulp van grijze highlights of zo.

Maar helaas.

Volgens de kapper zit er niets anders op dan de periode van grijs worden zo elegant mogelijk proberen te overbruggen. Mijn haar is te droog om het te gaan oplichten.

Dit is het meer jaren plan!

De kapper adviseerde mij om de uitgroei te behandelen ± elke 6 weken te behandelen met een spoeling. Die was je er namelijk weer uit. En op die manier kan ik dan langzaam maar zeker naar grijs haar overgaan.

Als mijn grijze haren kinlengte hebben bereikt, kan ik dan bijvoorbeeld het resterende donkere deel eraf knippen.

Ik heb besloten dat zo’n 6-wekelijks kappersbezoek ook meteen een mooie vorm van zelfzorg is!

En de wereldproblematiek dan?

Ik realiseer me dat in het kader van de wereldproblematiek grijs worden weinig voorstelt. Maar het is eigenlijk best fijn om me over zoiets banaals druk te maken : )

Leestips

5 tips voor een goed gesprek met je kapper

Arganolie haar

13 Comments

  1. Alice K.
  2. Anoniem
  3. Marieke
  4. Ineke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh