Reacties

Kamperen: 15 x waarom + dit heb je nodig — 15 reacties

 1. Wat leuk, zo'n kampeerpaal! Dan ben je wel écht aan het kamperen, vind ik. Ik heb het nooit gezien en had er ook nooit van gehoord, maar klinkt leuk. Voor een ander dan hè, want ik blijf liever thuis;).

 2. Een stacaravan, tegenwoordig een chalet genoemd, is natuurlijk geen kamperen. Dat valt gewoon onder een huisje huren.

  Kamperen is met iets dat mobiel is: tent, caravan, camper.

  Een luchtbed? Nou nee, liever een self inflatable mat. Zelfs als ze lek zijn geven ze nog wat comfort itt een luchtbed.

 3. Kamperen doe je in een tent is mijn mening, luie kampeerders doen het in een caravan of kamper. Kamperen is een ervaring en hoeft per definitie niet altijd fijn te zijn.

 4. Toen ik begin 20 was heb ik wel gekampeerd, samen met mijn vriend in zo'n klein tweepersoonstentje, slapen op slaapmatjes. We reisden met de trein, in onze rugzakken zat alles wat we nodig hadden... en we deden een keer een fietsvakantie. Goede herinneringen aan, maar nu gaan we altijd in een vakantiehuisje. Toch wat makkelijker.....

 5. Op iemand's eigen terrein mag het wel. Dus als je bv jouw hypothetische camper in onze hypothetische voortuin zet mag je daar gewoon slapen :-)

 6. Van paalkamperen had ik nog niet eerder gehoord.
  Leuk concept, maar ik lees dat het afgeschaft wordt. Kan ik me ook wel iets bij indenken. Zo groot zijn Nederlandse natuurgebieden niet - binnen een afzienbare afstand is er wel een alternatieve overnachting te vinden.
  Ik ben dol op kamperen! Mijn ouders dus totaal niet, die wilden liever helemaal niet op vakantie, maar vooruit...voor de kinderen offerden ze zich wel op. Eerst in een stacaravan van familie, maar al snel werd het een vakantiehuisje. Maar voor mij is kamperen veel leuker. Een paar jaar geleden een tent gekocht en daar mee gekampeerd. Sinds dit jaar een camperbus. Dat vind ik ook erg leuk moet ik zeggen. Vooral koken is net even wat minder gedoe.
  Goedkoop is kamperen niet. Elk jaar heb je wel iets nieuws nodig voor je kampeeruitrusting. Soms omdat er iets stuk gegaan is het vorige seizoen, soms omdat je naar een ander land gaat met ander klimaat, waardoor je andere uitrusting nodig hebt. Ik heb heel veel tweedehands gekocht, maar daarnaast blijft er altijd wel iets wat je toch nieuw koopt.
  Nederland is een fantastisch land om te kamperen, maar niet goedkoop. Voorzieningen zijn vrijwel overal van een hoog niveau. Mooie standplaatsen, overal wifi, sanitair is netjes, die spreekwoordelijke toiletrol hoef je zelden mee te nemen. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan.
  Kamperen heeft het imago van 'budget', maar ik zeg wel eens dat je stukken goedkoper uit bent als je een all inclusive boekt naar Turkije of Spanje. Welke vakantie je het meest aanspreekt is voor iedereen verschillend.
  Thuisblijven vind ik ook een vorm van vakantie vieren.

 7. Oudste dochter vind kamperen de mooiste vakantie die er is en zo primitief mogelijk.
  Wij kampeerden tot de jongste 16 was en niet meer mee wilde...vanaf die tijd werd het vliegen...wij 2tjes dan.
  Groetjes

 8. Wij kampeerden vroeger met de kinderen, heerlijk! Geen ‘disco camping’ meestal een natuurcamping.
  Toen de kinderen met vrienden gingen kamperen hebben we een campertje gekocht, ook zo leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>