Wat trek je aan bij °C 40?

kleding

Wat trek je aan  bij temperaturen rond de 40 graden?

Mijn eerste antwoord is een impulsief: ‘Niks!’

Maar ja, dat is ook al zo wat.

Wat trek je aan  bij temperaturen rond de 40 graden?

Dus draag ik dit vandaag:

 • Een rokje van de Hema in mijn lievelingsmodel dat ik 4 jaar geleden kocht.
 • Wijd vallend topje van C&A dat ik ook zo’n 4 jaar geleden kocht.
 • Katoenen bh-tje zonder beugel van Bonprix. Set van 3 voor 12,87. Soms loont het om achteraan in de rij te staan bij het uitdelen van boezems  ; ) Ik kreeg niet zoveel, en daardoor kan ik toe met goedkopere bh’s.
 • Birkenstocks in Jezusmodel die ik kocht in 2017.
 • Katoenen ondergoed uit zo’n 3-pack van de Hema.

Waarom dragen mensen in de woestijn lange witte gewaden?

In Nederland hebben de meesten van ons de gewoonte om zo min mogelijk kleding te dragen als het heet is. Waarom dragen ze in de woestijn dan vaak juist van die lange wapperende gewaden? Daar is het toch ook snikheet?

Op reddit.com vond ik een goede maar ingewikkelde uitleg. Als ik het goed begrijp komt het hierop neer:

 • Hoe minder je draagt, hoe makkelijker je lichaam warmte afvoert.
 • Hoe minder je draagt, hoe meer hitte je lichaam opneemt via straling.

Dus als het heet is, maar er is geen zon, is minder kleding een goed idee. Maar als de zon fel schijnt, kun je jezelf juist beter bedekken.

Leestips

Wat draag jij vandaag?

Similar Posts

21 Comments

 1. Kleding van natuurlijke producten in ieder geval, en het best lichaam bedekkend. En iets op je hoofd is ook niet onbelangrijk.

 2. Binnen: iets luchtigs en wijds, kort
  Buiten: iets luchtigs en wijds, lange mouwen, hoofdbedekking (plus van die vieze zonnebrandcreme). Indien een rok: ook een broekje tegen schurende bovenbenen, bij deze temperatuur.

 3. Ik had toch echt wel verwacht dat je je laarzen zou aanhebben.🤣

  Ik heb een eigengemaakte jurk van India/krinkel katoen aan Mijn favoriete model dat ik 40 jaar maak als ik de juiste stof kan vinden. Kuitlang met aan de zijkanten ingezette stukken met plooien.
  Ik heb er nu nkig 3 in diverse kleuren en designs mar ka al2 jaar de sgtof niet meer vinden

  1. LOL. Nee, mijn Uggs heb ik maar even verruild door mijn Birkenstocks Lot.

   Ik ben helemaal benieuwd naar je jurken! Ik ben dol op krinkel katoen. Wat knap dat je die jurken zelf kunt maken. Heb je misschien een foto?

 4. Het eerste wat me in gedachte schoot bij de titel is helemaal niets… Wat ik aanheb is wat ik meestal draag in de zomer. Een korte broek met een T-shirt.

 5. Ik had een katoenen broek aan en een shirtje. Maar ik zat gisteren overdag op kantoor en ‘s avonds in de bioscoop dus geen last van de hitte gehad.

 6. Persoonlijk heb ik ook graag gewoon wat aan hoor, ook thuis;). Dit setje ziet er prima uit om een warme dag mee door te komen.

 7. Met dit soort weer stel ik aankleden aan het begin van de dag uit. Maar als het dan toch moet, omdat je in de supermarkt anders raar aangekeken zou worden, dan trek ik iets duns en luchtigs aan. Al jaren heb ik dunne zijden kleding voor dit soort dagen. Daarbij sandalen, maar helaas beginnen die erg te slijten. Ik moest nieuwe zoeken, maar heb dit jaar nog geen paar kunnen vinden dat zacht genoeg aan mijn voeten is en de juiste hakhoogte heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.