Pannenlikker: ken je deze huishoudelijke tool?

pannenlikker

Bij de Action kwam ik een zogenoemde pannenlikker tegen.

Een huishoudelijke tool die mij met verwondering vervult.

Flessenlikker versus pannenlikker

Ik ken wél een fléssenlikker. Die gebruik je om de laatste yoghurt uit het pak te schrapen.

Maar een likker voor pannen?

Dat is nieuw voor mij.

Ik gebruik nu altijd gewoon een scheplepel om een pan leeg te scheppen. Wat voegt een pannenlikker daaraan toe?

Hoe gebruik je die?

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik gebruik ze vooral met bakken, om de beslagkom goed leeg te krijgen bijv. Of om slagroom bij beslag te scheppen. Een flessenlikker heb ik dan weer niet, al ken ik het wel, maar ik knijp de pakken altijd uit.

 2. Ik heb beide, maar gebruik de pannenlikker veel vaker. Inderdaad het meest bij het bakken. Ik heb nog een oud model van Tupperware. Een ideaal ding. Het nieuwe model heb ik ook en deze doet ook wel wat hij moet doen, maar is lang niet zo handzaam. Ik zou die oude niet graag willen missen.

 3. Niet om pannen leeg te maken maar wel om het beslag uit de mengkom te halen of om het glazuur op de taart uit te strijken. Mmm!

 4. Ideaal! Zou hem ook niet willen missen. Je kunt er zo goed mee alles uit een pan”schrapen” en uit de koekenpan, een pak yoghurt goed leeg maken enz. Enz. Die van Tupperware werken erg goed, maar ik heb er ook 1 van de Wibra die het goed doet!

 5. Wij hebben beiden. De pannenlikker gebruiken we vooral voor het uitschrapen van de beslagkom bij het bakken. Maar hij is ook handig voor het uitschrapen van de pot met pindakaas.
  De flessenlikker gebruiken we voor flessen met vla of yoghurt. Ook handig voor jampotten.

 6. Om beslag helemaal uit de kom te schrapen maar ook om de wand van een pan met bv. witte saus helemaal schoon te krijgen voor ik hem in de vaatwasser zet. Ik heb pottenlikkers (zo noemen we ze in België) in verschillende maten.

 7. De flessenlikker ken ik nog van vroeger, toen kwam de vla nog in een fles.
  Ik heb een vergelijkbare pannenlikker, opschep ding. van de Zweedse firma. Hans

 8. Om pannen en deegkommen uit te schrapen. Gaat veel beter dan met een lepel. Maar er zijn ook nog deegschrapers. Weer iets anders. Zo is de keukenla snel vol…. 😉

 9. Pannenlikker heb ik ook in huis. Maar niet om te likken. Handig ding om in huis te nemen. Bij action zo te zien… Fijne dag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.