Reacties

Heb ik ASS?! — 11 reacties

 1. Die adviezen voor autistic burnout zouden in lichte mate voor zoveel mensen goed zijn. We leven tenslotte in "borderline times""(ken je dat boek?) Luister naar je eigen wat introverte behoeftes. En labels? lost het naast herkenning veel op?

 2. Ik vind dat hele 'blijf sociale contacten opzoeken' ook zo'n gek advies. Los van ASS, lijkt me dat voor alle introverte mensen helemaal niet het beste advies. Volgens mij moet je doen wat voor jóu goed is en ik snap dat kluizenaarsverlangen wel. Prima checklist;).

 3. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor vrouwen met ASS.
  Of je de diagnose hebt, of wilt krijgen, is vooral belangrijk voor dokters en hulp(die hulp krijg je alleen als je de diagnose hebt)...maar volgens mij red jij je prima met je man en kinderen. Ja, je trekt je terug, so what. Dat deed je altijd al een beetje en nu na het verlies van Lucy wat meer. Een kind verliezen is ook een enorme klap.
  Ik verloor mijn kind in 2010 en ben pas een jaartje weer een beetje buiten de deur actief, in de omgeving, met buren en wat online.

 4. Ik denk dat ieder mens wel een of meerdere kenmerken van autisme heeft. Maar los daarvan, behoefte aan rust en aan met-rust-gelaten-worden, dat is helemaal zo gek nog niet na wat jij hebt meegemaakt.

 5. Ga je zelf niet lopen kwellen met een diagnose, neem de rust die jij wil. Soms denk ik dat je zelfhulpboeken links moet laten liggen. Doe wat jij wilt en niet wat iemand voorschrijft.

 6. Inderdaad misschien moet je gewoon doen wat voor jou goed voelt. Zonder dat je een etiketje hebt. Want ook al zou je het etiket ASS krijgen, dan nog is niet precies duidelijk wat dan goed voor jou is, want iedereen met ASS is ook weer anders...
  Veel sterkte!

 7. Ik verdiep me niet in al die afkortingen die kunnen duiden dat je een of andere afwijking zou kunnen hebben. Gewoon lekker je leven leiden met een positieve inzet vind ik dan weer belangrijk. En elke fase van je leven kan daarbij weer anders zijn. Ik heb altijd een heel druk leven gehad met veel volk over de vloer wat ik ook altijd leuk vond. Nu ben ik in een levensfase terecht gekomen waarbij ik veel sociale contacten heb laten verwateren. Ik ben inmiddels al 17 jaar alleen en heb daar totaal geen moeite mee. Ik ben dan ook graag thuis en geniet samen met mijn teckels van de kleine dingen om ons heen.
  Ik kook graag en bak mijn eigen brood. Sinds kort heb ik daar de patisserie aan toegevoegd. Gewoon omdat ik dat leuk vind.
  Het woord vervelen ken ik dan ook niet. Als ik mezelf diagnosticeer kom ik tot de conclusie dat ik lijdt aan het T.O.M. (Tevreden Oude Mannen) syndroom. En daar valt heel goed mee te leven. Zo goed zelfs dat ik daar graag 105 jaar oud mee wil worden.

 8. Ik zou in dit geval mijn eigen gevoel vertrouwen, los van wel label dan ook. De behoefte aan sociale contacten komt vanzelf weer terug, of niet, en ook dat is prima. Ik had vroeger veel meer sociale contacten dan nu. Ik vind het prima zo!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder