15 Supermarkt spaar acties: Wilt u ook dominostenen?

supermarkt spaar acties

Deze post verscheen voor het eerst in 2010 en is helemaal gemoderniseerd!

Als het gaat om supermarkt spaar acties, dan ben ik daar weinig gevoelig voor.

Er is maar één probleempje: Mijn kinderen zijn er wél gevoelig voor!

Supermarkt spaar acties met kleine kinderen – 2010

‘Mama, mama, mama, goed nieuws!’ sjeesde Piet naar me toe. ‘De C1000 heeft weer een actie!’ En ik wist, dat we naadloos van de voetbalkaartjesactie van de Albert Heijn, waren overgegaan op de dominostenenactie van de C1000. Nou kom ik bij de Albert Heijn niet zo vaak, vanwege zijn reputatie dat het een dure winkel is, en je er bovendien parkeergeld moet betalen! Toch had ik er vier pakjes voetbalkaarten gescoord. Ik haal daar namelijk graag kruidenkaas van het huismerk en ze hebben van die lekkere maaltijddozen voor Taco’s.

supermarkt actie

Elkaar helpen met verzamelen

Van mij moesten de kinderen het dus niet hebben op het gebied van voetbalplaatjes, maar op Floris’ werk in Amsterdam bleken zijn collega’s regelmatig de Albert Heijn te bezoeken! Dagelijks kwam Floris thuis met zijn tas vol voetbalplaatjes. Zijn collega’s zitten net een fase voor ons: ze beginnen voorzichtig zwanger te worden, en baby’s te krijgen. En die doe je nog geen plezier met voetbalplaatjes. Ik vond hun gulheid echt hartverwarmend!

Supermarkt spaar acties In de ban van de Dungan – oktober 2010

supermarkt acties

Datzelfde jaar was het weer raak me de supermarkt acties. Lees maar:

Iedere dag als hij uit school komt vraagt Piet: ‘Mama, ben je nog bij de C1000 geweest?’ Helaas voor hem luidde het antwoord altijd ‘nee’, want Piet is helemaal in de ban van de nieuwste actie van de C1000: Dungans. Een soort dikke Flippo met een plaatje.

Dungans zijn de nieuwe rage

Hoe is het mogelijk dat zoiets blijkbaar toch weer de kinderziel weet te raken?! Boven hebben we nog mappen vol met vergeten Flippo’s liggen, maar die blieven ze niet. Dungans moeten het zijn. En als je zo’n kindergezichtje een paar keer hebt zien betrekken, dan voel je als moeder ook langzaam maar zeker een drang naar de C1000 te gaan en daar Dungans te scoren.

Ik heb er maar liefst acht! Wat zal Piet opkijken! En nu maar hopen dat we de Gouden hebben!!!

En hoewel ik weet dat deze acties slimme trucs zijn van de marketingmensen, kan ik uiteindelijk alleen maar respectvol buigen voor hun tactiek. Want ze werken (helaas) goed.

Nieuwe supermarkt spaar actie

Maar nu zet dus de C1000 het tegenoffensief in: bij elke tien euro boodschappen krijg je een dominosteen. En na een bezoek aan de Aldi waar ik 30 euro uitgaf, haalde ik de rest van de boodschappen bij de C1000 ad 45 euro en dat leverde mij vier dominostenen en een bijpassend zakje op.

Stiekem verheug ik me al op de verheugde kreten van de kinderen als ze ze zien!

Ik geef het schoorvoetend toe, maar ik ben als moeder zeker te beïnvloeden in mijn supermarktbezoek door dit soort supermarkt acties.

Maar dat is allemaal de schuld van mijn kinderen!

Supermarkt spaar acties nu

Tegenwoordig zijn mijn kinderen volwassen. Mijn stelling in 2010 blijkt toch te kloppen: zelf ben ik weinig gevoelig voor acties. Meestal geef ik mijn punten of wat dan ook aan de persoon achter mij in de rij.

Bekende supermarkt spaar acties

 1. Moestuintjes
 2. Voetbalplaatjes
 3. Vershoudbakjes van het merk Kuhn Rikon
 4. Plusbricks bouwstenen
 5. Pannenset
 6. Serviesgoed
 7. Efteling zegels
 8. Freek Vonk dierenplaatjes
 9. Duralex glazen
 10. Sprookjesboomfiguren Efteling
 11. Boerderijmini’s
 12. Kinderboeken
 13. Oranje hamsters van de hema
 14. Wuppies
 15. Marvel superhelden

Geld terug acties

Naast supermarkt spaar acties, waarbij je spaart voor een hebbedingetje, zijn er ook geld terug acties.

 • Cashback actie: je krijgt een deel of zelfs al je geld terug. Dit kan bijvoorbeeld met Scoupy.
 • Niet goed, geld terug actie. Dit maakt een product proberen in theorie laagdrempelig. Maar je moet wel een boel moeite doen om het te regelen vind ik.
 • Met de Scoupy app krijg je geld als je bijvoorbeeld bij de Plus of Bakker Bart iets koopt. Dat is toch leuk meegenomen.

Zegeltjes sparen: een vrouwenzaak?

Sparky handpop Sfeerhanger Pagina 1

Ik stond bij de Spar in de rij, toen de kassière aan de meneer voor mij vroeg:

‘Wilt u ook zegeltjes om te sparen voor de handpop?’

‘Ik weet niet of mijn vrouw die spaart,’ antwoordde de meneer op hulpeloze toon. Toen wierp hij een blik op mij, en herkende mij blijkbaar als Een Moeder, en zei: ‘Maar die mevrouw vast wel!’
Ik knikte gretig, want ik sla niks af als vliegen. Toen kreeg ik zijn zegeltjes, waarvoor ik hem hartelijk dankte.

En toen ik met drie zegeltjes, ik moet er dus nog drie bij hebben voor de felbegeerde handpop, naar huis liep dacht ik na over de vriendelijkheid die je soms ontmoet, en de vraag: zijn zegeltjes een typische vrouwenzaak?

Supermarkt spaar acties: een vrouwenzaak?

Dit vonden jullie:

 • O, ik ben heel erg van de zegeltjes en dat weet vriendlief intussen ook. Hij zal ze zeker aannemen. Hij heeft liever dat ik ze weggooi dan dat ik teleurgesteld ben omdat hij geen zegeltjes bij zich heeft…hihi http://www.jufanita.punt.nl
 • Euhh.. nee! Maar meer omdat Mama een hekel aan zegeltjes en de daarbij horende troepjes heeft ;o) (Monique)
 • Ik spaar zegels en m’n man vindt het onzin want een leraar op de detailhandel school vroeger had daar ooit een heel betoog over gehouden dat het duur is etc. Maar steeds het geld van de zegels en koop punten van ah en vomar wegleggen komt ook niets van en dus spaar ik zegels. Evenals de DE punten voor de jongelui als ze op zich zelf gaan , doe ik al heel lang en dat is een aardig stapeltje . (Ons gezin en de stichting)
 • Ik spaar ook de zegeltjes van de Schoenenreus. Een paar nieuwe schoenen voor mijn dochter hebben op die manier maar 5 euro gekost!
  Wij hebben 2 C1000 in de buurt waarvan de ene een ‘stempelactie’ heeft. Bij elke besteding van 10 euro krijg je een stempel en bij een volle kaart krijg je dan 10 euro korting. Nu fiets ik dus naar die C1000 (die verder van huis is). De actie loopt tot de eerste week van december, als ik me niet vergis, dus ik heb gelukkig de tijd ( want ik koop ook bij de Aldi ). (Tineke)
 • Zelf werk ik bij een Spar! Deze handpoppen actie is echt geweldig! Het is zulks mooi spul en voor 6 zegeltjes krijg je hem gewoon gratis! Dus…altijd doen. Leuk voor een cadeautje of bijvoorbeeld Sinterklaas.  Met de vraag of het echt een vrouwending is… denk ik Ja! Er zijn ook genoeg mannen die deze zegels sparen, maar vrouwen toch meer. Over het algemeen is boodschappen doen meer het werk wat vrouwen doen dan mannen. Althans, zo ervaar ik het op mijn werk.
  Daarnaast zijn oudere mensen nogal gek op sparen… maar dat is weer wat anders. :) Groetjes Snipje
 • De mijne brengt dat niet mee omdat hij weet dat we niets sparen. :D (Ioon)
 • De enige zegeltjes die ik spaar zijn van de schoenenreus omdat die me echt iets opleveren. voor de rest spaar ik niets, al die rommels waar de kids toch niets mee doen hou ik liever buitenshuis.. (Tineke)
 • Wat de zegeltjes betreft, ik neem alle gratis zegeltjes altijd mee, ook van mensen voor mij in de rij als zij ze niet willen. Kan ik ze zelf niet gebruiken, dan is er altijd wel iemand anders die ik er blij mee kan maken.
  Mijn man en dochter doen momenteel de boodschappen voor mij, en die heb ik goed geinstrueerd wat betreft de gratis zegels. Dus die nemen ze lekker voor me mee. Momenteel ben ik met die gratis zegels bij onze supermarkt aan het sparen voor een gratis glasservies voor als mijn dochter uit huis gaat. Zo hebben we vorig jaar een compleet servies voor haar bij elkaar gespaard. Gratis!!! (Wilma)
 • Verstandig als ik ben *ahum* spaar ik alleen die zegels van zaken die a) gratis zijn of een fikse korting opleveren en b) ook daadwerkelijk gebruikt worden hier in huis. En aangezien de man hier in huis ontbreekt, kan ik helaas niemand de schuld geven als ik die zegels weer eens kwijt ben…. (Diana)
 • Als ik er echt iets aan heb wil ik wel sparen, maar ik probeer supermarkt acties zoveel mogelijk te vermijden. Uit angst dat ik staks ook van bedelende kinderen bij de supermarkt heb staan… (Maaike)
 • Nou ik geef niks om supermarkt spaaracties en zegeltjes. Ik raak ze daarbij dus altijd kwijt. Het een komt wellicht door het ander.
  ik neem ze tegenwoordig wel eens aan om een ander er blij mee te maken.
  manlief spaart ook geen zegels( hij doet de weekboodschappen altijd met peuterzoon samen op zaterdag morgen)
  wel heeft supermarkt Deen nu vrachtauto-actie waarbij je bij bepaald produkten dus een vrachtwagentje krijgt, en als het toevallig iets is wat we toch al gebruiken dan word dat wel mee genomen. (Sillie)
 • Een vrouwenzaak misschien niet, maar wel iets typisch nederlands!!! :) Volgens mij ‘n overblijfsel vanuit de crisistijd? Ik weiger eigenlijk alle zegels en andere dingen die je ‘gratis’ krijgt bij de supermarkt.. behalve als het iets is waar is écht wat aan heb…. bijvoorbeeld de kortingskaartjes voor de Efteling bij de AH.. en met een dochter die Sneeuwwitje-gek is heb ik ook de sneeuwwitje poppetjes toen gespaard. Maar verder niet hoor.. Mijn moeder houdt altijd vol dat de koopzegels zo fántástisch zijn. Dan hoef je ‘maar’ 49 euro aan zegeltjes te kopen en in te plakken en dan heb je ‘wel’ 52 euro terug! whoohoo! ;) (Linda)
 • We houden met dit ‘hebben/hebben-gedrag’ wel in de hand dat er steeds meer troep gemaakt moet worden. De ene actie is nog niet voorbij of de volgende wordt al weer met dure commercials aangekocht. Dus gooien we de laatste rage snel achter de bank. Jammer Groet, Joke
 • Mijn man heb ik te vaak ontmoedigd denk ik. Nam ie de zegeltjes aan, dan riep ik dat ik ze niet hoefde. Was er wel iets wat ik spaarde werd ik boos omdat ie ze niet had aangepakt!! Meestal hebben we niet zo’n moeite met communiceren hoor, maar over zegeltjes….pfffff! (Jolanda)
 • Ja, volgens mij wel. Mijn vriend weet ook dat hij alles aan moet pakken. Zelf heeft hij vaak wel een handje van het verzamelen, maar het verzilveren/bewaren schiet er regelmatig bij in! (Lekker leven met minder)
 • Zelf spaar ik ook alle zegeltjes, Pak ze altijd aan al spaar ik ze zelf niet is er wel een ander die ik er blij mee kan maken. T vriendje van Schuldenaar weet nu ook dat hij alles aan moet pakken haha.
 • Zelf geef ik ook vaak die dingen weg maar dat is wel oppassen want als je dat als vrouw doet kan het blijkbaar geen kwaad maar mijn man zou het ook eens doen en toen keek die moeder hem maar kwaad aan om dat zei waarschijnlijke dacht wat wil die vent. (Johanna)

Leestips

Similar Posts

14 Comments

 1. Herkenbaar! Ik ben altijd de klos bij de ah-acties. Gelukkig spaart mijn zusje altijd fanatiek mee. Inderdaad, het ligt niet aan ons maar aan de kinderen ;-)

 2. Ik vind het toch altijd schattig als kinderen nog blij worden van een simpel voetbalplaatje of dominosteentje ipv de nieuwste spelcomputer.
  groetjes Jannet

 3. Ik ben benieuwd of ik het straks kan weerstaan als ze groter zijn. Moet eerlijk bekennen dochterlief heeft wel vier ijsknuffels van de Plus actie, maar daar doe ik naast bij de Lidl gewoon mijn boodschappen. Ik denk niet dat ik speciaal voor een actie naar een supermarkt zal gaan, maar kan niet voor de toekomst spreken. Zeg immers nooit nooit;)

 4. Pff, ik vind het vooral altijd een hoop gedoe. Tegenwoordig spaar ik ineens automatisch voor van alles en nog wat via m’n bonuskaart, maar ik geef de digitale zegels via de eveneens digitale weg door aan anderen.

 5. Ik spaar glimlachen… die zijn goud waard en als je bij de kassa bent ipv de zelfscan, dan krijg je hem zeker 100% sneller.

  love As Always
  Dimario

 6. Ik spaar ze nooit van iets dingen. Maar het is uitlokking om meer boodschappen te kopen. Voor de kinderen is het leuk om te sparen. Flippo ja die ken ik. Fijne dag.

 7. Vreselijk die gratis cadeautjes voor kinderen! Vroeger wilden onze kinderen daar ook altijd aan meedoen, maar als zo’n actie weer afgelopen was dan lagen de flippo’s, voetbalplaatjes of rare poppetjes daar weer te verstoffen…

  De kinderen zijn nu groot en talen er niet meer naar, maar mijn man kan vaak de verleiding van iets gratis krijgen niet weerstaan en dan vind ik toch nog van die rommeltjes op onze eettafel 😖

  Ik spaar wel punten bij de Jumbo, dat gaat vanzelf. En af en toe kun je dan 5 euro korting krijgen op de boodschappen tegen inwisseling van 1000 punten.

  groetjes, Alice K.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.