Kopen met korting met Honey: simpel maar weinig effectief

Kopen met korting

Kopen met korting doe ik graag.

Als ik een product goedkoper kan krijgen, dan is dat immers mooi meegenomen.

Mijn jongste zoon wees mij in verband met kopen met korting op Honey. Honey is een zogenoemde extensie die je aan je browser kunt toevoegen. Zo’n extensie biedt handige extra opties.

In het geval van de Honey extensie kun je er makkelijker mee kopen met korting.

Ik besloot Honey eens uit te proberen.

Kopen met korting met Honey: hoe werkt dat?

Ik besloot het boek Bonuskind van Saskia Noort te proberen, en googlede de titel. Als eerste zoekresultaat kreeg ik een link van bol.com. Ik klikte daarop, en in de balk van mijn browser werd het Honey symbooltje oranje.

Screen Shot 2020 10 25 at 11.14.57

Er lijkt 1 kortingscode te zijn.

Vervolgens klikte ik op bestellen en toen verscheen dit:

Screen Shot 2020 10 25 at 11.17.33

Dat zag er veelbelovend uit! Dus klikte ik op de oranje knop met Apply Coupons zodat ik het boek kon kopen met korting. Helaas, het resultaat was teleurstellend:

Screen Shot 2020 10 25 at 11.18.27

Baking soda kopen met korting

Ik besloot nog een tweede experiment te doen. Ik google baking soda, en kwam terecht op de website van Holland & Barrett. Ook hier kreeg ik het vrolijke poppetje dat verkondigde: ‘Coupons found’. Maar ook hier was het eindresultaat dat ik al ‘de best mogelijke prijs’ had.

Vervolgens googlede ik nog die vreselijk dure kappers shampoo van Olaplex: opnieuw het bericht dat ik al de best mogelijke prijs had.

Mijn conclusie over kopen met korting met Honey

Mijn ervaringen de Honey browser extensie zijn niet erg succesvol. Ik heb diverse experimenten gedaan, en had niet één keer daadwerkelijk korting. Ook doen niet alle winkels mee met Honey.

Toch heb ik besloten om Honey te houden, want hij werkt moeiteloos.

Als ik iets koop, checkt hij automatisch of er toevallig korting is zodat ik kan kopen met korting. Voor een gemakzuchtige consument als ik is dat erg handig. Ik hoef immers niet eerst een kortingscode te gaan googelen voor ik iets afreken: Honey doet dat automatisch voor mij.

Dus ook al werkt hij volgens mij helemaal niet zo goed, je weet maar nooit.

Praktische informatie

De Honey extensie is gratis. Hier is een uitleg hoe je hem in je browser installeert. Als hij actief is wordt hij oranje, en als er kortingscodes zijn zie je dit in de kleur groen.

Leestip

Korting kopen!

Kopen met korting met de AH Bonuskaart

Similar Posts

13 Comments

 1. Alleen vergeet je hierbij te vermelden dat door het installeren van dit soort extensies, het bedrijf erachter precies weet waar je overal winkelt en komt en daardoor je hele browser geschiedenis weet. En iedere extensie maakt de browser langzamer. Voor mij dus een absolute no go.

  1. Dat was ook bij mij het eerste wat me te binnen schoot bij het lezenvan dit blog Het deed me denken aan die verkoopsite die aanbiedt dat je zonder kosten via hun site alles (ver)kopen kunt. Die zijn ook alleen maar uit op je gegevens om ermee te kunnen ‘handelen’.

  2. Ik heb het even opgezocht Sjoerd, en dit zeggen ze erover bij Honey:

   ‘First and foremost, we analyze some information on the retail website you’re on so that we can find the best coupons for that site or product. Also, we collect limited shopping data to support the Honey community. That means Honey members share real-time information about deals, prices, and products with the rest of the community to help everyone save time and money.

   Our stance on privacy is simple: We will be transparent with what data we collect and how we use it to save you time and money, and you can decide if you’re good with that.’

  1. Ja, dat doe ik ook vaak. Alleen het idee van deze app is dat die dat tien keer snel en beter doet dan je als consument kunt. Maar zoals ik al zei, het heeft mij tot dusver geen korting opgeleverd.

 2. Nooit van gehoord, maar als ik heel af en toe kortingscodes zoek (zelf), krijg ik ook altijd dat soort dingen als verlopen, nu niet beschikbaar, enz. Ik doe dat dus maar gewoon niet meer.

 3. Ik doe niet aan kortingscodes. Je moet altijd je e-mailadres invullen en daar begin ik niet aan. Ooit een keer gedaan en wekenlang een heleboel spam binnen gehad.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.