AH fotoboek: duur, en dun albumpje voor 22 euro
Last updated on augustus 3rd, 2023 at 04:27 pm
- Online fotoboek: elk jaar eentje maken
- AH fotoboek: Sinterklaasidee voor mijn 10-jarige zoontje
- Opties voor AH fotoboek: hardcover of softcover etc.
- Wat een dun boekje!
- Hier onder zie je foto’s van het AH fotoboek
- Conclusie online AH fotoboek maken
- Nadeel online AHfotoboek maken
- Goedkoop alternatief voor online fotoboek
Ik maakte een AH fotoboek.
Dat kwam zo.
Tijdens de koffie op maandagochtend kwam het gesprek op waterpokken. ‘Wacht, ik heb nog foto’s van toen ze waterpokken hadden!’ zei Ineke.
Online fotoboek: elk jaar eentje maken
En ze kwam terug met zo’n mooi fotoboek dat je online kunt maken. Je weet wel, zo’n album dat er uit ziet als een echt boek. Aan het eind van elk jaar verzamelt Ineke alle foto’s van dat jaar, en maakt er zo’n fotoboek van. Ik vind dat een briljant idee. Ik word zelf altijd een beetje onrustig als ik denk aan al die foto’s die op mijn computer rondzwerven. Het zijn er zoveel, dat de moed bij voorbaat al in mijn schoenen zakt.
AH fotoboek: Sinterklaasidee voor mijn 10-jarige zoontje
Maar Ineke’s fotoboek gaf me een leuk idee voor Sinterklaas. Mijn tienjarige zoon is dol op foto’s van zichzelf. Ik besloot voor Sinterklaas zo’n fotoboek voor hem te laten drukken. Dat moest natuurlijk zo goedkoop en makkelijk mogelijk. Ik kwam uit bij de fotoservice van Albert Heijn.
Het meeste werk had ik om alle foto’s van mijn 10-jarige zoon uit te zoeken, en te verzamelen in een aparte map. Vervolgens hoefde ik eigenlijk alleen maar die map te uploaden. Omdat ik niet zo handig ben, en nogal ongeduldig, koos ik voor de simpelste layout. Gewoon vier vierkante foto’s per pagina.
Opties voor AH fotoboek: hardcover of softcover etc.
Daarna kon ik nog kiezen tussen verschillende groottes, een hard of slap kaft, een echte boekenrug, of zo’n dun tijdschrift ruggetje. Eerst koos ik voor het tijdschrift ruggetje want dan was ik voor 15 euro klaar. Maar het leek me voor mijn zoon toch wel leuker als het dan ook echt op een boek leek.
In totaal was ik 22,- kwijt. Dat bedrag viel me eerlijk gezegd behoorlijk tegen. Want een medium fotoboek wordt geadverteerd vanaf 15,95. Maar inmiddels was ik al zo ver gekomen, dat ik niet meer wou terugkrabbelen. Om de kosten nog wat te drukken, gaf ik aan dat ik het fotoalbum zelf zou ophalen bij een filiaal van de AH.
Wat een dun boekje!
Ik bestelde het album op vrijdag, en de donderdag daar op haalde ik het op. Het was een angstaanjagend dun pakketje. En toen ik het open maakte was ik eerlijk gezegd best teleurgesteld. Wat een ontzettend dún boekje! Had ik daarvoor 22 euro neergeteld? Doordat het zo dun is, lijkt het toch nog op een tijdschrift. Het is wel een heel leuk fotoboek. Maar ik vind het de hoge prijs helemaal niet waard.
Ik troost mezelf met de gedachte dat mijn zoon het een prachtig cadeau zal vinden. Maar ik voel me wel een beetje afgestraft voor mijn gemakzucht. Doordat ik te lui was om veel moeite te doen, heb ik best veel geld uitgegeven.
Hier onder zie je foto’s van het AH fotoboek
Conclusie online AH fotoboek maken
Ik vond het wel supermakkelijk om een online fotoalbum te maken. En de service waarbij de foto’s automatisch op chronologische volgorde worden geplaatst vond ik ideaal. Maar het eindresultaat viel me behoorlijk tegen. Ik vond het veel geld voor een erg dun albumpje.
Voordelen online fotoboek maken
Ik zet de voordelen, toch even op een rijtje. Wat dat zijn er best veel.
- Het is makkelijk
- Het ziet er ‘gelikt’ uit
- Foto’s worden automatisch op chronologische volgorde gezet
- Je kunt verschillende layouts kiezen
- Het gaat best snel. Ik kon mijn fotoboek binnen 6 ophalen
- Je kunt aanklikken dat rode ogen overal worden verholpen!
Nadeel online AHfotoboek maken
Eigenlijk is er maar één nadeel, en dat is de relatief hoge prijs. Ik vind het veel geld. Ondanks de vele voordelen.
Goedkoop alternatief voor online fotoboek
Vorig jaar deden we het anders, en goedkoper. Toen printten we foto’s uit met de kleurenprinter. Die knipten we uit, en deden die in zo’n klein fotoboekje met van die geplastificeerde bladen. Mijn zoontje kijkt daar graag en veel in. Het is een leuk, en veeeel goedkoper alternatief voor een online fotoalbum.
Maar het is wél meer werk.
Hebben jullie alle foto’s netjes in fotoboeken? En hoe is jullie ervaring met online fotoboeken maken? Ligt het aan mij of is het best duur?
Ontdek meer van Huisvlijt
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
Het is nu eenmaal niet goedkoop, tenminste dat ligt er aan wat je goedkoop vindt natuurlijk. Maar het blijven hele uitgaven. Al jaren maak ik dit soort fotoboeken van onze vakanties. De eerste zag er niet zo mooi uit, want ik had toen nog geen idee dat je de foto’s allemaal stuk voor stuk kunt aanpassen om een pagina mooi te vullen. Maar de rest van de boeken is heel erg mooi geworden. Het zijn best flinke uitgaven, maar in het verleden, voor de digitale foto’s zeg maar, betaalde je ook een behoorlijk bedrag voor het afdrukken van je foto’s en dan moest er ook nog een mooi album bij….
Ik laat de boeken altijd maken bij Kruidvat, ik blijf daar zodat alle boeken het zelfde formaat houden… ik weet niet wat de verschillen zijn in prijs van de overige leveranciers hoor, daar heb ik me nooit zo in verdiept…
Ik wens je een heel fijne dag,
Lieve groet,
Mirjam
Dat is wel mooi inderdaad, een rijtje fotoboeken van hetzelfde formaat. En je hebt wel een goed punt: vroeger was foto’s ontwikkelen inderdaad ook best duur.
hoi er zijn wel vaak aanbiedingen, die neem ik dan. Meestal van Hema en van Wij fotoservice, tot nu toe hele leuke albums gemaakt! en regelmatig krijg ik dan aanbiedingen via de mail en maak ik dan een album, keer 3 (drie kinderen) Daarvan geef ik 1 aan mijn ouders, en 1 aan mijn schoonouders, 1 houden wij zelf. Zodat er tenminste 3 van deze boeken beschikbaar zijn voor de kinderen.
Hoef je er dan maar eentje te betalen?
Ik moet nog foto’s afdrukken van zes jaar.
Ik heb nog nooit een moment gevonden dat ik én zin én tijd had…
Een paar foto albums heb ik volgeplakt en ook al enkele met de zoon meegegeven. De rest staat op een c.d. Hier komen ook geen meer foto album’s. Mijn schoonzus laat ze bij de aldi of de hema maken. Ze zien er altijd wel erg mooi uit.
Nicole, verstandig is om regelmatig een back up te maken van je hard schrijf. Dat kun je automatisch instellen … mits de goede apparaten in huis …
Oh oh oh… wij hadden ons nog zo voorgenomen, na de geboorte van Sophie, om elk jaar een album te maken! De laatste geprinte foto’s zijn van dat ze een maand of 2 oud was. Ze is nu 4,5!! Haha!
Ik ben wel blij met deze informatie. Ik heb namelijk wel eens gekeken naar zo’n fotoalbum. Ik denk dat ik toch maar blijf gaan voor laten printen en dan zelf inplakken…
Ja, dat gaat snel hè? En hoe langer je wacht, hoe hoger de drempel heb ik gemerkt… Ik vond de prijs erg hoog, toen ik zag wat ik ervoor kreeg. Maar het ziet er mooi uit. Dat wel.
Ik laat al een jaar of 8 digitale boeken maken. Ik gebruik Hema, maar wacht altijd op aanbiedingen. En dan is het goedkoper dan laten afdrukken en zelf inplakken. Ik maak een jaarboek en lange reizen krijgen een eigen boek. Ik vind het leuk om te bladeren en het is veel gemakkelijker om het aan anderen te laten zien zoals bv aan mijn oude computerloze moeder. Ik besteed wel behoorlijk tijd aan lay out en opmaak. Is ook erg leuk om te doen en maakt in de prijs niet zoveel uit.
Ik vind het zelf het leukste om foto’s gewoon af te drukken en dan zelf in een boek te plakken. Natuurlijk moet je hier wel de tijd voor nemen, en als je weinig tijd hebt, is een digitaal fotoboek natuurlijk een stuk praktischer. Wanneer ik zelf een fotoboek maak, vind ik het leuk om er verhaaltjes en stukken tekst bij te plakken, zodat leuke herinneringen of gesprekken blijven “bestaan”. Vaak heb je deze optie niet met digitale fotoboeken.