Reacties

Weerstand verhogen? 17 simpele tips! — 43 reacties

 1. Ik doe altijd mijn best om onze weerstand goed te houden of te verhogen, helaas helpt het niet altijd... de kinderen zijn hier allemaal na elkaar ziek geweest, de laatste is nu aan de beurt ;) maar ach, het gaat allemaal weer over! En zolang we gezond eten duurt het misschien wel iets korter? (Geen idee hoor!)

  • Een mens kan hopen inderdaad!

   En soms ben je inderdaad gewoon 'aan de beurt' lijkt het wel. En zeker binnen een gezin steek je elkaar makkelijk aan. Soms heb ik echt zin om van die chirurgische maskertjes te kopen als er eentje ziek is.

 2. Dochterlief is elke herfst/winter aan de lopende band ziek terwijl haar broertjes bijna nooit ziek zijn :( gisteren maar bloedonderzoek gedaan om te kijken of er een onderliggende oorzaak is maar zij wilt bijvoorbeeld ook nooit een sjaal om en dat klinkt dan wel als een klein detail maar toch scheelt dat inderdaad, dat warm kleden..

  • Ik vraag me inderdaad ook wel eens af of je collega's blij zijn als je hoesten en proestend naar je werk komt.... Zelf werk ik ook vanuit huis, maar via man en kinderen komen de virussen alsnog het huis binnen.

 3. Herkenbaar, althans het gedeelte dat gezinsleden elkaar aansteken omdat ze lekker knus bij elkaar zitten. Bij ons lijkt het steeds maar door te gaan en het eindigt pas wanneer de lente komt. Zaak om goed te ventileren. Verder handige tips waar ik zeker wat aan heb. Wellicht is het hand voor de mond houden bij niezen of hoesten achterhaald. Ik hoest/nies meestal in mijn mouw, want met de handen breng je sneller bacteriën over. Zaak wel weer om kleding vaker te wassen als je veel hoest of niest...?

  • Dat heb ik inderdaad ook ergens gelezen dat het 'beter' is om te niezen in de mouw of 'in de elleboog'. Zo worden virussen minder snel overgedragen via handcontact (deurknoppen, etc). Het wassen is dan wel weer een dingetje. Gelukkig ben ik zelden verkouden :-)

  • Balen zeg dat je de hele winter met ziektetjes te maken hebt Japke. iezen in je elleboog of mouw is inderdaad prima. Net wat je zegt dan verspreid je de ziektekiemen niet naar deurklinken, lichtknopjes etc.

 4. We zijn aardig goed bezig als ik zo naar de punten kijk. Ventileren in huis vind ik belangrijk. In de ochtend meteen boven de ramen open.
  En met dit weer is het juist heerlijk om even een frisse neus te halen. Van alleen maar binnen zitten word je ook niet vrolijk.

  • Sinds we Trixie, onze hond hebben, wandel ik elke middag na de lunch. Weer of geen weer. Ik heb niet altijd zin, maar het voelt zeker gezond zo'n frisse neus.

 5. Dat van die weerstand van pubers herken ik! Windkracht 10, en dan de jas niet dicht doen op de fiets. Wat een ergernis.
  Net als Phia en Japke nies ik vaak in mijn elleboogholte, maar vaker nog in een stoffen zakdoek die ik special daarvoor in mijn broekzak bewaar.
  Omdat ik met het OV reis, word ik vrijwel dagelijks blootgesteld aan ziektekiemen (veel mensen, kleine ruimte). Je wilt niet weten hoe OV reizend NL snuift, snuit en rochelt in de wintermaanden.

 6. Ik sluit me aan bij het niezen in de elleboog! En gebruik liever papieren zakdoekjes dan een stoffen die je ook nog eens in je broekzak bewaard...Bacteriën tieren daar namelijk welig! Maar ik vind het zeker een top artikel, duidelijke uitleg waar ik me verder helemaal bij aansluit!

  • Als het om alleen hoesten en niezen gaat - what's the problem? Iedere dag een nieuwe en lekker meewassen op 60 graden.
   En veel zachter voor de neus

 7. Werk in de zorg. Ben zelf nooit ziek. Is mijn woongroep ziek dan is het vooral belangrijk om je kleding bij thuiskomst in de was te doen en zelf te douchen.
  Ook al heb ik bewoners die niet de hand voor de mond doen, het gaat meestal goed.
  Vroeger was ik vooral tussen Sinterklaas en Kerst ziek. Ik denk dat dit te maken had dat ik in verhouding in die periode heel veel zoetigheid snoepte en mijn lichaam hierdoor uit balans raakte.
  Verder je koud af douchen is denk ik ook weerstand verhogend, zolang mogelijk er onder staan als je vol kunt houden. Ook prima als je iets gedaan hebt waarvan je veel spierpijn kunt verwachten. Het lichaam ruimt de afvalstoffen dan goed uit je cellen.
  De spierpijn valt dan mee.

  • Wat fijn dat je hebt ontdekt waar de zwakke plek zat tussen Sinterklaas en Kerst. Dan kun je er ook echt wat aan doen.

   Koud afdouchen doe ik nog niet, maar ik ga wel elke dag hardlopen om de weerstand optimaal te houden.

 8. Wij nemen vanaf oktober tot en met april dagelijks extra vitamine D. Verder hebben we zinkzuigtabletten om te gebruiken als je je niet helemaal fit voelt en/of een verkoudheid aan voelt komen.

  • Door jou heb ik nu ook zinktabletten in huis VeggieMo. Die neem ik als ik een verkoudheid voel aankomen. Deze week heb ik ze genomen omdat mijn man door huis liep te rochelen en te hoesten. Ik voelde het onheil in mijn nek hijgen.

  • Dat kan ik beämen! Man! Wat een drama waren die eerste jaren! Hopelijk gaat het nu ze 7 is beter :)

 9. Mijn man en ik hebben een goede weerstand want wij zijn tot nu toe nooit ziek geweest en zijn zelfs zelden verkouden. Wij hebben wel heel veel beweging in de buitenlucht : man fietst al meer dan 30 jaar elke dag 10 km heen en terug naar het werk dus 20 km per dag. Ik doe alle boodschappen per fiets in een straal van 15 km enkel rond onze woonplaats. Wij fietsen ook bij regen en koud weer en gebruiken de auto enkel als de verplaatsing echt te groot is om met de fiets af te leggen of als er boodschappen of voorwerpen moeten vervoerd worden die te groot zijn om op de fiets te vervoeren.
  Wij eten gezond en zeer gevarieerd en dat draagt wellicht ook bij tot een goede weerstand.

  • Wat goed dat je de boodschappen op de fiets doet. Ik woon 8 kilometer van de supermarkt en vond dat een goede reden om het met de auto te doen. Maar jij fietst er dus nog veel verder voor!

 10. Ik zit meestal goed met griepepidemieën want ik kom nergens. ;) Ik let er altijd wel op dat, als ik terug kom van de supermarkt, k gelijk mijn handen was. Zo'n winkelwagentje schijnt vol bacillen te zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder