Dingen die ik ooit stom vond. Maar nu niet meer.

Huisvlijt

Ken je die mensen die de nieuwste snufjes en uitvindingen onmiddellijk enthousiast omarmen?

Zo iemand ben ik niet.

Nee, ik ben die sukkel die er jaren later achter komt dat iets inderdaad toch wel handig is.

Hieronder een lijstje van dingen die ik in eerste instantie 'onzin' of zelfs 'stom' vond. Maar nu niet meer.

Dingen die ik ooit stom vond. Maar nu niet meer

 1. Een Tomtom om de weg te vinden. Ik vond een navigatiesysteem niet alleen onzin, ik dacht bovendien dat je er dommer van zou worden. Nee, ik gebruikte gewoon old school routenet.nl en printte dat uit! Maar het nadeel van routenet.nl was toch wel dat het geen rekening hield met onverwachte versperringen... Terwijl zo'n Tomtom dan gewoon opnieuw je route voor je berekent.
 2. Een smartphone. Ook die heb ik jarenlang verguisd. Ik ben toch al geen fan van bellen, dus ik begreep werkelijk niet waarom mensen buitenshuis bereikbaar zouden willen zijn. Dat laatste snap ik eigenlijk nog steeds niet, maar ik zie nu wel de voordelen van een smartphone. Al was het maar als fototoestel en voor Whatsapp.
 3. Een robot stofzuiger. Robot stofzuigers vond ik overdreven luxe artikelen voor mensen die te lui waren om zelf te vegen of te stofzuigen. Maar oh, wat ben ik nu dol op mijn robot stofzuiger. Hij komt op plekken wat ik zelf nooit kom, en ik kan ondertussen fijn wat anders gaan doen. Mijn keuken was nog nooit zo stofvrij : ) Een ik hoef ook geen dweil meer te kopen, want dat doet hij ook voor me.
 4. Een airco in huis. Ook een decadente luxe vond ik tot het in onze slaapkamer rond de 40 graden werd en ik met een bevroren fles spa rood van de Lidl in bed lag te knuffelen.
 5. Facebook! Ook Facebook vond ik onzin, en nog steeds bekijk ik dit platform enigszins argwanend. Maar dat neemt niet weg dat het me verjaardagen helpt te herinneren, en dat ik nu contact onderhoud met familieleden die ik anders nooit zag.
 6. Stuurbekrachtiging. Een autostuur dat je met 1 vinger kunt draaien? Wat een onzin. Juist goed voor de armspieren om gewoon op eigen kracht het stuur om te gooien. Maar toen rééd ik een keer in een auto met stuurbekrachtiging, en wat een genot was dat!
 7. Netflix. Mijn oudste dochter nam Netflix, en ik stond er meewarig naast. Tot ook ik de wondere wereld van Netflix series ontdekte. Op dit moment hebben we niet eens meer een tv-abonnement, maar kijken we alles via Netflix.
 8. Koreaanse drama's. Dit keer was het mijn jóngste dochter die me tot iets bekeerde. Toen ik de eerste keer een fragment zag van het Koreaanse drama Goblin viel ik midden in een scène met Gong Yoo waarin hij een spencer aan had. 'Wat een raar programma, en wat acteren ze daar slecht zeg!' zei ik tegen mijn dochter. Maar nu heb ik geloof ik meer Kdrama's gekeken dan haar...
 9. Spotify. Nog zoiets waar ik niet aan wilde. Dit keer was het mijn jongste zóón die me hielp in te zien dat ik wat miste. Nu ben ik dagelijks blij met Spotify, want daardoor heb ik ineens allerlei leuke nieuwe muziek om naar te luisteren tijdens het hardlopen.

Tot slot

Het is nooit te laat om je fouten in te zien, en bij te harken. Op basis van mijn ervaringen probeer ik tegenwoordig een flinke 'open mind' te hebben voor nieuwe dingen.

Ik leer voortdurend bij!

Leestip: Geen zin meer

Wat vond jij vroeger stom, en nu niet meer?

Similar Posts

45 Comments

 1. Stom niet, maar spotify gebruik ik nog steeds niet. Netflix kun je me praktisch niet achter vinden. Drama's maak ik zelf wel, dus daar hoef ik niet naar te kijken. Airco heb ik in huis juist afgeschaft. Hadden we, maar eigenlijk niet nodig, ik slaap net zo lekker.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Best herkenbaar, stiekem. Ik ben ook niet iemand die gelijk enthousiast nieuwe snufjes aanschaft. Mijn meest recente ontdekking is toch wel het fenomeen luisterboek. Stiekem heerlijk, maar ik vond het altijd stom. Een boek léés je. Bovendien dacht ik dat ik er het geduld niet voor zou hebben. Ik heb nog steeds liever een 'echt' boek, maar tijdens een beetje creatief bezig zijn heb ik dus heel graag een luisterboek.

  1. Luisterboeken lukken mij niet. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik moet al zoveel naar andere mensen luisteren dat ik het niet kan opbrengen.

   Maar leuk dat het jou positief verrast!

 3. Heel herkenbaar, tomtom hebben we ook jarenlang geweigerd, maar sinds we hem gebruiken is het paar keer toch wel erg handig gebleken bij omleidingen etc

 4. Ehm: wekelijks naar de oefenzaal of sportschool. Ik merk nu dat dat nodig is om mijn kracht op peil te houden (niet eens: toe te laten nemen!)

  Elastische kousen. Ik houd met dit weer heel veel vocht vast
  Een ventilator. Die heb ik deze zomer beneden gezet en veel aan gehad.

  Pakjes laten bezorgen/via internet kopen. Ik kan online vaker slagen voor kleding dan in de stenen winkels (tot mijn spijt overigens)

  One Note: ik maak sinds een paar maanden veel gebruik van dit digitale opschrijfblokje en het helpt me om mijn hoofd leeg te houden en mijn activiteiten te structureren.

  1. Ik had ook altijd een hekel aan sport, maar loop nu dagelijks hard omdat het goed is voor lichaam en geest, dus ik snap je heel goed met die sportschool.

   Ook ik slaag online beter voor kleding dan in gewone winkels. En nog goedkoper ook, omdat ik dan tweedehands kan kopen.

 5. Leuk om te lezen! Momenteel kan ik zo niks bedenken wat ik vroeger stom vond en nu niet meer, maar dat heeft waarschijnlijk nog met mijn jonge leeftijd te maken. Wel vond ik het vroeger altijd onzin als mijn moeder voor een paar dagen vooruit kook, maar nu ik op mezelf woon snap ik het gemak hiervan. Vooral als je later thuis komt.

 6. Hardlopen en e-books. Andersom zijn er ook veel dingen (vooral op modegebied) die ik vroeger erg leuk vond en waarvan ik me nu afvraag 'what was I thinking??'

 7. Bij sommige dingen hebben ik niet. Inderdaad kunnen sommige dingen niet nodig hebben. Tegenwoordig willen met tijd mee gaan. Doen gewoon wij niet. Je bent eigen baas. Ja toch? Fijn weekend.

 8. Facebook heb ik ook lang vermeden maar helaas kan je geen bedrijfspagina hebben zonder een persoonlijk account. De rest heb ik eigenlijk altijd handig en leuk gevonden alleen kijk ik nog steeds geen Koreaanse drama’s. HA-HA.

 9. Ik kan zo niets bedenken wat ik stom vind. Toch heb ik geen netflix, spotify, koreaans drama in mijn leven, airco of een robotstofzuiger in mijn leven en denk daar verder ook niet over na.

 10. Tja mij lijkt dat helemaal niet zo abnormaal - sommige dingen moeten nu eenmaal aan je groeien - ik vond bijvoorbeeld een gsm alleen iets voor snobs vroeger en nu heeft iedereen er eentje - grootste voordeel is inderdaad leuke foto's kunnen trekken zonder aan een fototoestel te moeten denken :)

 11. Grappig hoe interesses dan kunnen veranderen door de jaren heen. Zelf wil ik ooit heel graag een robotstofzuiger, maar is zo niet iets waarvan ik zeg daar had ik vroeger niks mee en daar ben ik nu weg van...

 12. Aan heel veel dingen uit je lijstje heb ik geen behoefte, maar dat wil niet zeggen dat" ze stom zijn", alleen heb ik ze niet nodig of ze zijn niet handig voor me. Geen spottifi, geen netflix,geen robotstofzuiger, geen airco in huis. Wél in de auto en ook wel een soort tom tom en nog niet zo heel lang een smartphone die ik nog steeds zonder abonnement gebruik, ligt dus meer op de tafel dan dat ik hem in de hand heb.

 13. Dit klinkt misschien gek, maar dat heb ik dus met werken bij MacDonalds. Dat is toch iets waar veel mensen een beetje op neerkijken ( en ik vroeger ook). Maar sinds ik er werk denk ik alleen maar: dit had ik jaaaaaren eerder moeten doen! Had me veel gedoe en rottige baantjes bespaard.

 14. haha grappig om te lezen. Ik heb het zelfde met facebook, aan de ene kant nutteloos, aan de andere kant wel grappig. Zo leuk dat je ook Kdrama kijkt!

 15. heel herkenbaar. we hebben een aantal overeenkomsten. eerst vond ik een mobiel maar overdreven en nu hebben we gewoon ene smartphone

 16. Haha met 1,2 en 7 heb ik het ook gedaan. Heel lang zonder want nergens voor nodig - en nu niet meer zonder kunnen.

 17. Zonder twijfel e-books. Het leek me helemaal niks. Je wilt toch bladeren? Een écht boek vasthouden? Maar ik ben inmiddels groot fan en lees niks anders meer.

 18. Hmm lastige vraag.. ik kan zo echt niks bedenken. Maar ik hou wel van de dingen die jij nu noemt! Ik had zelf nooit een spotify account maar sinds vorig jaar wel, eerst dacht ik ook daar wil ik niet aan beginnen maar nu merk ik toch dat het wel belangrijk voor mij is haha! Misschien is dit wel een antwoord op je vraag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.